content

02 Haz

Erciyes Dergisinin iki Yeni Sayısı

Kayseri ilimiz merkezinde, bir çınar görüntüsüyle yıllardır yayınlanan, aylık fikir ve sanat dergisi ‘Erciyes’in 427 ve 428. sayıları ayrı ayrı gün yüzü gördü ve bize ulaştı, ulaştırıldı. Tebriklerimizi, teşekkürlerimizi sunuyoruz efendim.

Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Nevzat Türkten,

Genel Yayın Müdürü: Alim Gerçel olan Erciyes Dergisinin 9 isim ve imzadan oluşan ve değişik Üniversitelerimizde görev yapan Hakem Heyeti dikkat çekiyor.

Erciyes Dergisi, her sayısında dolu dopdolu olarak yayımlanıyor.

Masamda bulunan 427 ve 428. sayıları da öyle.

Derginin her sayısında, vefat eden veya yaşayan edebiyatçı ve bilim insanlarının fotoğrafları ve doğum yılları, vefat etmişse vefat yılları yazılıyor.

427 nci sayısının kapağında: Türkolog Ahmet Caferoğlu (D.1899-Ö.1975) kaydı vardı.

428. sayısının kapağında ise, H. Rıdvan Çongur: (D.1932-Ö.2013) kayıtları dikkat çekiyordu. Her iki sayıda, yani Erciyes dergisinin 417 ve 428. sayılarında imzaları  bulunanlardan bazılarının sıralanışı şöyle karşımıza çıkıyordu:

Feyzullah Budak, İbrahim Sağır, Bedrettin Keleştimur, Tuncer Gülensoy, Hüseyin Özbay,  Ömer Aydoğan, Yüksel Gemalmaz, Yaşar Kalafat, M. Halistin Kukul, Tamilla Abbashanlı, Oğuz Çetinoğlu, Nail Tan, Halil Atılgan, Abdülkadir Güler, Muhsin Bozkurt, İsa Kayacan, Hayrettin İvgin, A. Çağrı Elgün, Tuncer Gülensoy vd.

Erciyes Dergisinin 427. sayısının ilk sayfasında yer alan Hacı İbrahim Sağır imzalı dört ayrı dörtlükten meydana gelen “Arabası” adlı şiirin iki dörtlüğü şöyle:

Rengine bakıp sakın aldanmayın,

Arab eliyle yapılmış sanmayın,

Sahip çıkın, taklidine kanmayın,

Arab değil, Türk malı arabaşı.

Erciyes Dergisinin yazışma adresi: P.K. 218-Kayseri. Tlf: 0352 231 73 0

 ***

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank