content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Ara

Engelli Ödülü, Yat Limanı ve Çapan’ın Ziyareti

Ödülü engelli olan tek gazeteciyim!

Perşembe günü CNN'de 4.sü düzenlenen 'Engelsiz Yaşam Fuarı'ında Başakşehir Belediyesi tarafından “Engelsiz Haber Ödülleri” dağıtıldı. Meslektaşlarımızla beraber ödüle gazetemizi de layık görmüşlerdi.
Meslektaşlarımızla beraber ödülü aldıktan sonra, oturduğumuz yerden toplu fotoğraf çektirmek için ayağa kalktığımızda elimizdeki ödül yere düştü. Ve ödülümüz kırıldı. Kırılan yer ise plaketin tekerlikli sandalyeye benzetilen tekerlekleriydi.
“Engelsiz Haber Ödülleri”nde aldığımız ödülümüz engelli olmuştu.
Aslında ödülümüz kırılarak daha anlamlı bir hale gelmişti. Engelli ödülü, kırılarak gerçekten 'engelli ödülü' olmuştu.
Belki de tarihe geçmiştim! Ödülü engelli olan tek gazeteci...

Yat Limanı'nın hazineye devredilmesi iyi bir haber mi?

Büyükçekmece'de Yat Limanı hazineye devredilmiş. Bu iyi bir haber mi? Evet iyi bir haber.
Büyük bir gazetecilik mi? Tartışılır...
Ancak Yat Limanı kaçak olduğu için mi hazineye devredilmiş? Hayır.
Ta başından itibaren Yat Limanı'nın projesi olmadığını iddia eden, ruhsatı olmadığını iddia edenler projeler ve ruhsatlar ortaya çıkınca ne yazdılar? Yine kıvırdılar.
Bu sefer projenin bazı bölümlerinin kaçak olduğunu, ruhsata aykırı yapılaşma olduğunu yazdılar.
Önceki yazdıkları ve iddiaları yine uçmuştu...
Yat limanının üç ayda yıkılacağını söyleyenlerin söylediklerini manşete taşıyanlar; üç ay sonra liman yıkılmayınca ne yazmışlardı? Tıssss...
*****
Şimdi kendilerini, kendi köşelerinde övüyorlar... Bunun üzerinden başka gazetelere çakmaya çalışıyorlar. İşte bu yanlış...
İyi bir haber yapmışsan bunun takdirini, yeni okuyucular kazanarak, okuyucuların takdirini kazanarak zaten geri alırsın... Ancak bunu köşende boş bir avuntuya çevirirsen işte orada dur demek düşer.
Neden mi?
Çünkü,
Yat Limanı kaçak olduğu için, projesi olmadığı için, ruhsatı olmadığı için değil; hazineyle yapılan kira kontratı şartlarına uyulmadığı için iptal edilmiş. İptal edilence de yat limanı doğal olarak hazineyi devredilmiş.
Aynen Ali Ağaoğlu'nun Orman Bakanlığı tarafından iptal edilen kira kontratı gibi. Çünkü ilk kiralayan, bir başkasına devredemeyeceği için ormanın 49 yıllığına kiralanması iptal edilmişti.
Ve haberiyle övünen (haklı ancak rakiplerine çakması ayıp) arkadaşımızın yaptığı haber, yat limanının iptal edildiğine ve yıkılacağına ilişkin mi? Hayır.
Aksine haber çarpıtılmadan okuyucuya verilirse, yat limanının devam edeceğini anlamak mümkün. Çünkü devam etmeyeceğine yönelik hiçbir açıklama yok.
Sahiplerinin, Büyükçekmece Belediyesi ile yaptığı kira kontratının iptal edilmesinden dolayı, yenisini Hazineyle yaparak yo-luna devam edeceğini gösteriyor.

****

Şimdi zurnanın zırt dediği yer neresi. Bir gazetenin yaptığı iyi bir haberden dolayı övünmesi kötü bir şey midir? Yanıtım hayır. Ancak bunun üzerinden kendilerinin ne muhteşem bir gazete ve haberci olduğunu anlatmaya çalışırlarsa işte burada dur demek gerekir.
****
Gelelim Yat Limanı'nın Hazineye devredilmesini neden bizim görmediğimize... Gazeteler birbirlerinin haberlerini görürlerse farkları ne olur? Gazeteleri farklı yapan, yaptıkları haberlerdir. Ve en iyi gazetecilik de, rakiplerinin gör(e)mediği, atlattığı haberlerdir. Yetmez gördükleri, haberleri veriş tarzlarıdır.
Ve gazeteler takdiri okuyucudan görürler. Saygınlıkları, yaptıkları haberler ve haberleri nasıl gördükleriyle ilgilidir.
Ve biliriz ki, iyi gazeteler zaten takdir edilir. Boş övünmeye hiçbir zaman gerek yoktur. Haber doğru verilirse etiktir. Haber verilirken, manipülasyon yapılmadan, haber çarpıtılmadan okuyucuya duyuruluyorsa o gazete meslek ilkelerine saygı gösteriyordur.
Ve yine biliriz ki, bizi diğer gazetelerden farklı yapan boş övünmeler değil, ortaya konulan habercilik ve tarzdır.

Çapan'ın geç kalmış ziyareti

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan'ın, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu ziyaret etmesinin yankıları devam ediyor.
Sorulan soru şu: Görüşmeyle ilgili yazmayacak mısın? Ben de yazmayacağımı söyledim. Ancak o kadar çok telefon aldım ki, ziyareti nasıl değerlendirdiğime yönelik, sonunda birkaç satır yazmaya karar verdim.
1- Dr. Çapan'ın Esenyurt Belediyesi’ni ve 9 yıldır Başkan olan Necmi Kadıoğlu'nu ziyaret etmesi geç kalınmış bir ziyarettir.
2- Esenyurt'u 15 yıl yönetmiş ve sıradan bir siyasetçi olmayan, bölgemizde, sol siyaset içersinde ve bugün CHP'de bir aktör olan Dr. Çapan'ın bugüne kadar kendisiyle özdeşleşmiş bir kentle ilgili sözünü sadece kamuoyunda değil, Başkan Kadıoğlu'nu ziyaret ederek de söylemeliydi.
3- Bu ziyaretin 2014 yerel seçimleriyle ilgisi var mıdır? Bence yoktur. Ancak ilgisi olabilir mi? Evet, 16 ay içersinde değişecek konjektürel duruma görez olabilir. Nasıl mı? Onu da zaman gösterecektir.

Son söz: Bu ziyaret geç kalınmış bir ziyarettir. Ve asıl önemli olan şudur. Ziyaret esnasında başkan yardımcıları, ilgili müdürler ve meclis üyelerinin büyük çoğunluğu yoktur? Yanıtı ise şudur. Kimileri o fotoğraf içersinde görülmek istememişlerdir. Çünkü Esenyurt siyasetinde yarın ne olacağı bugünden açıkça belli değildir. İşte o belirsizlik kimilerinin o fotoğraf karesi içersinde görülmemesine neden olmuştur? Kısacası çekinilmiştir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank