content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Ara

Engelleri Aş da Gel

Bugün hepimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çabalamak zorunda olduğumuz engellileri ve engelleri yazacağız. Engellilerin sessiz çığlığını duymazdan gelemiyorum, onların acılarını, sorunlarını ve beklentilerini bu köşeden duyurmak için uğraşıyorum.

Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki, son 7-8 yıl içinde özürlülerle ilgili bir çok önemli hak ve yenilikler geldi, yaşamlarını kolaylaştırmak için bir çok mevzuat değişikliği yapıldı. Özellikle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından bu yana, engelliler konusundaki hassasiyetini bilmeyen yoktur. Hatta Ak Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi ile bu yöndeki çalışmaları hızlandırarak engellilerimizin yardım edilen değil, sosyal hayata, çalışma hayatına katılımları sağlanan ve deneyimlerinden faydalanılan kişiler konumuna ulaştırılması için önemli düzenlemeler yapmıştır. Ancak gelin görün ki bu kadar özverili çalışmaya rağmen, "bürokratik oligarşi" adı verilen ve her dönemde vatandaşı mağdur etmenin yollarını arayan zihniyet sorunların çözümünde her zaman takoz olarak duruyor.  

Sadece geçtiğimiz bir kaç ay içinde de özürlü sorunlarına ilişkin en az 3-4 köşe yazısı yazdım ve önemli bir kaç sorunu dile getirip SGK yöneticilerinden çözüm bulmalarını istedim. Ancak gelin görün ki, çözüm bulması gereken SGK yönetimi maalesef bırakın çözümü, en ufak bir kıpırdanma dahi göstermedi, bir çok konuda olduğu gibi özürlü, engelli kardeşlerimizin en ufak ihtiyaçlarını bile görmezden geldi. Geçtiğimiz hafta engelliler haftası idi, işte engellilerle ilgili son 7-8 yıl içinde engelliler lehine yapılan düzenlemeleri önlemek yerine, umarız SGK yönetimi engellilerin derdini kendi derdi, sorunlarını kendi sorunu olarak görüp çözüm arayışına girerler. En son dile getirdiğim özürlü yetimlerle ilgili de bir önerim var.

 

Şimdi TBMM'de sosyal güvenlikle ilgili bir mini torba yasa taslağı var. 5510 sayılı Kanunun 34. maddesi dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenerek; "Sigortalının sağlığında malul olduğu için sağlık yardımı sunulan hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için yeniden malul sayıldığına ilişkin sağlık kurulu raporu aranmaksızın ölümü takip eden aybaşı itibariyle aylık bağlanır." özürlülerin (özürlü yetimlerin) bir sorunu daha çözülmüş olacak.

 

Engellilere yönelik hizmetleri ile dört senedir “Engelsiz Hizmet Kalite' ödülü alan Başakşehir Belediyesi, (EYAF)‘ta ‘Engelsiz Haber Ödülleri’ düzenleyerek, kamuoyunu aydınlatıp, engelleri kaldıran gazetecileri ödüllendirdi. Başakşehir Belediyesi "Engelleri Kaldıran Basına Ödül" bana da  plaket vermeyi uygun görmüş. Teşekkür ediyorum.

Başakşehir’i engelliler için de yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye çalışan ve sosyal belediyecilik kapsamında engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya dönük çalışmalar gerçekleştirerek Başakşehir Belediyesine biz de duyarlığından dolayı teşekkür ediyor ve başta SGK olmak üzere diğer kurumlara da örnek olmasını diliyoruz.

*************

Polisimiz ne istiyor

En vefakar ve cefakar meslek gruplarından birisidir polislik. İster amir olun, ister memur olun hiç farketmez. Hep sorunların, sıkıntıların olduğu yerdedir. Yangın, kaza, hırsızlık, kayıp, dolandırıcılık, gasp, tehdit, anarşi, terör gibi zor işlerde hep polise görev döşer. Gelin görün ki, polislerimiz de ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi gibi pek çok konuda haklı talepleri var. Özellikle tüm vatandaşlarımıza tanınan sendikalaşma hakkının polise de tanınması talepleri var. Buradan polislerimizin taleplerini iletmiş olalım.

İstanbul emniyetinden rica

Bu arada yeri gelmişken İstanbul'un başarılı emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'dan da bir ricada bulunmak istiyorum. Kebapçı, lahmancuncu veya fast-food moto-kuryeleri hem kendilerinin, hem de diğer sürücü ve yayaların hayatlarını, sağlıklarını tehlikeye atarak adeta kelle koltukta İstanbul'u İstanbulluya dar ediyor. Büyük çoğunluğunun uygun ehliyeti yok, kask-dizlik-bellik takmıyorlar, trafik sigortaları, ruhsatları yok. Dikkatsiz ve çok hızlı şekilde trafikte seyredip hayatı zindan ediyorlar. Bir çare lütfen. Aynı talep hafriyat kamyonları için de geçerlidir.
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank