content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Ara

Engel Olmayalım

Bazen düşünüyorum da, asıl engel nedir diye?

Bence engelleri kabullenmektir!

Bir şeylerin değiştirilemeyeceğini düşünmek, ilgisiz kalmaktır asıl engel.

Çevremiz de ki olup, bitenlere, engellilere karşı duyarsız olmaktır.

Çünkü asıl o zaman engelli oluruz.

Hayata dört elle sarılıp, tutunmak için mücadele verenler, hayatın türlü gerçekleriyle yüzleşip, birer savaşçı gibi engeller karşısında dimdik durmasını bilenler engellere karşı zafer kazanmasını bilen gerçek savaşçılardır.

Onlar için engel yoktur.

Sadece onlara engel olanlar vardır.

Sevgili dostlar, ülkemiz de 8 milyonu aşkın engelli kardeşimiz yer almaktadır ve imkan sağlanması durumunda hepsinin de engelleri aştığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Ünlü blues ustası Ray Charles bir görme engelliydi fakat buna rağmen onun için engel yoktu. O blues'in unutulmaz bestecilerinden biri olarak tarih kitapların da yerini çoktan aldı.Beethoven'i bilmeyenimiz yoktur, kulakları duymamasına rağmen dünyanın gelmiş, geçmiş en önemli müzisyenlerinden biri olmuştur.

Aynı şekilde işitme engelli olan Thomas Edison için de engel yoktu, o da engelleri tanımamış ve ampulu icat etmeyi başarmıştır. Yine ünlü Türk ressamlarından biri olan Eşref Armağan'da görme engelli olmasına rağmen yaptığı resimlerle Harvard üniversitesinin dikkatini çekmiştir ve Harvard için araştırma konusu olmuştur.. Yine ünlü ABD başkanı Franklin Roosevelt'i hatırlayın tekerlekli sandalye'ye mahkum olmasına rağmen ABD'ye başkan olmuş ve Amerikan halkı tarafından 4 kez seçilen tek başkan olmayı başarmıştır. Ve yine sayamadığım pek çok engelli birbirinden büyük işlere imza atmayı başarmışlardır.

Sevgili dostlar, engellilerin verdikleri mücadele karşısında ki bu başarılarını görmemezlikten gelmek yüreklerin engelli olmasından başka bir şey değildir. 

Engellilere fırsat verildiğinde neleri başardıklarını tarih kitapları fazlasıyla anlatıyor bile. Onlar için engel yok, yeter ki onlara engel olmayalım.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank