content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

Emek Verenler ve Emekleyenler

Hepimizin hayatında bir öğretmeni ya da öğreticisi olmuştur illaki. Herkes öğretmen olabilir ama iyi bir eğitici olamaz. Aynı şekilde herkes öğrenci olabilir ama iyi bir öğrenici olamaz. Eğitim işi EMEK işidir. Emek

yürek ister, yürek ise vicdan… Yüreği bitik olan yerlerde emeklerken, vicdanı olmayan emek yer. Emek vermezken ‘’EMEK YİYİCİLER’’ciğercideki kedilere, itlere benzerler. Birde şakşakçıları vardır ki insandan hariç her şeye benzer. Emeksiz kazanılan her şey haram para gibidir, bereketi olmaz, akar gider. Tıpkı zoraki sokulan bilgiler gibi. Ama emek verilen öyle mi olur? Öğreni(ti)len her harf hayatımızdaki kolaylaştırıcı yerini alır, baki kalır.
Bugün öğretmenler günü, gerçek emek verenlerin emek günü. Bir o kadar meşakkatli olan öğretmenlik mesleği bir o kadar da zevk verir eğiti(m)cisine. Kimi mesleğinin zirvesine doğru koşarken, kimileri emeklemektedir halen. Mesleğinde emekleyenlerin kendine yokken faydası, başkalarına nasıl olsun yararı… Kimileri ise emeklemekle kalmaz yürümeye başlayana çelme takıp tökezletir.  Emek verilip yetişenin emeğini çalar ‘’EMEK HIRSIZLARI’’… Bilgi, beceri ve tecrübesini hakkıyla öğrencisine aktarabilen eğitimcilerimize ve eğiticilerine ne mutlu… Hayatta kendi emeği kadar lezzetli bir şey yoktur. Hele emeğinin karşılığını alabiliyorsa emekçi, bu mutluluktan başka büyük mutluluk yaşanamaz.
Her emeğin emekçisi her emekçinin emek vereni vardır. Hayatta emeğiyle yetiştiğiniz bir hocanız, bir öğretmeniniz varsa çok şanslısınız demektir. Bende bu şanslı kişiler arasında olduğum için kendimi ekstradan şanslı hissediyorum.
Kendimi şanslı hissettiren, bana tüm emeğini sarf edip emek kontenjanını sonuna kadar harcayan çok değerli hocam Yrd. Doç. Dr. Ahmet FİDAN’A sonsuz minnettarımı sunuyorum ve tüm meslektaşlarının kendisini örnek almaları gereken bir eğitimci olduğunu düşünüyorum ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü en samimi duygularımla tebrik ediyorum.
Eğer ki öğretmeninize bir hediye almak istiyorsanız bir öğrencinin öğretmenine vereceği en güzel hediye emeğini boşa çıkarmamaktır. Emekten emek çıkartmaktır. Bazen şartları ne kadar zorlasak ta emeğe emekle karşılık verememenin üzüntüsünü yaşattırır hayat bize… Emek borcunu ödeyenler kategorisine girmeye ömrümüz yeter mi acaba? İnşallah diyoruz ve Allah öğretici ve eğiticilerimizin de ömrünü uzun etmesi dileğiyle bu anlamlı, manidar günü kutlamayı hak eden sevgili öğretmenlerimizi sevgiyle kucaklıyoruz toplumca… Öğretmenlik mesleğini seçmeye karar verdiğiniz takdirde, eğer iyi bir eğitimci olma yolunda yürümek istiyorsanız emek yiyenlerden değil, emek verenlerden olmanız temennimizdir.
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank