content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Şub

Elbistanlıları Kutluyorum

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde eğitim faaliyetini devam ettiren Özel Ceyhan İlköğretim Okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi' çerçevesinde düzenlediği yarışmayla, anasınıfı öğrencileri bir hafta boyunca aynı yumurtayı kırmadan okula getirip götürerek sorumluluk duygusuyla yetiştirilmelerine çok önemli katkı sağlanacak.
1960’lı yıllarda bugün olduğu gibi herkes özelliklede ekonomik gücü olanlar her istediğine istediği anda sahip olamıyordu. Bugün geçte olsa Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde özel bir ilköğretim okulunun anasınıfında uygulanarak hayata geçirilen çiğ yumurtayı bir hafta boyunca üzerinde eve ve okula getirip götürerek sorumluluk bilincinin yerleşmesine çok önemli katı yapan uygulama 1960’lı yıllarda zengin, fakir bütün aileler tarafından ciddi ciddi uygulanıyordu.
Günümüz çocuğu iki adet cep telefonuna koşulsuz sahip olur iken, çocuklarımızın sorumluluk duygusuyla yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla bundan tam 50–55 yıl kadar önce istediği bir kol saatini alabilmesi için bir adet çiğ yumurtayı kırk gün kırmadan cebinde taşıma şartı koşulurdu.
Ekonomik gücü ne olursa olsun ailesinin parası varmış yokmuş düşünmeyen günümüz çocuğu bugün popüler olan en kaliteli asgari iki adet cep telefonuna koşulsuz sahip olur iken, Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz ve öyle inandığımız çocuklarımızın sorumluluk duygusuyla yetişmelerine ve yetiştirilmelerine katkı sağlamak amacıyla bundan tam 50–55 yıl kadar önce istediği hediyenin ya da ürünün kıymetini idrak etmesi ve bu sorumluluk duygusuyla hayata adım atması düşüncesiyle kendine has bir takı sahibi olmak isteyen çocuğa ekonomik gücü olmayan aileler dışında gücü olan aileler tarafından bir adet çiğ yumurtayı kırk gün kırmadan cebinde taşıma şartı koşulurdu.
Çocuklarda bu tasarruf bilinciyle yetiştirilirlerdi. Ve sokaklarda bugün olduğu gibi elinde birden fazla cep telefonuyla dolaşmak yerine saatlerce abuk sabuk konuşarak hem gençliklerini hem de vakitlerini boş yere heder etmelerine göz göre tanık olmazdık.
Bugün haslet kaldığımız çok önemli uygulamayı Kahramanmaraş Özel Ceyhan İlköğretim Okulunun başlatmış olmasını saygı ile karşıladığımı ifade eder geçte olsa geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın sorumluluk duygusuyla yetişmelerine çok önemli katkı sağlayacak olan bu özel uygulamayı hayata geçirenleri ve haber olarak kamuoyuna duyuranları ayakta alkışlayarak gönülden kutluyorum.
Bugün 50 yaş ve üstünde olanların büyük çoğunluğu bu çok önemli uygulamadan bir şekilde haberdardırlar. Keşke bugün Elbistan’da hayata geçirilen uygulamayı günümüze kadar taşıyabilseydik. Bugün kendinden bihaber olan sabi sübyanların dahi sorgusuz sualsiz alarak saatlerce ders çalışmaları yerine abuk sabuk konuşmalar yaparak günlerini ve ömürlerini heder etmelerine engel olurduk. Ama yine geç kalmış sayılmayız.
Atalarımızın ” Zararın neresinden dönülürse kardır “özdeyişinden hareketle Bugün Elbistan’da eğitim faaliyetine devam eden Özel Ceyhan İlköğretim Okulunun hayata geçirdiği çok önemli projeyi Ünye ve bölgesinde seçilecek bir ilköğretim okulunun anasınıfında hayata geçirelim. Bizden evvel ağzını açmak yerine gözünü açarak çocuklarını adam gibi yetiştirmenin kapısını aralayan Kahramanmaraş Elbistan Özel Ceyhan İlköğretim Okulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kutluyor, darısı sorumluluk duygusuyla çocuklarını yetiştirmek isteyenleri başına diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank