content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Kas

El Atına Binen Tez İner.!

El Atına Binen Tez İner.!.
Yöresindeki bütün sorunlarının kısa zamanda çözüleceğinin yetkililer tarafından kendisine bildirildiğini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı “2017 yılında tüm bu sorunlar ortadan kalkacak “diye beyanda bulunmuş.
Yetkili ağızlar bizlere söz verdiler. Bizler de bu konularda biraz daha sabırlı olmaya devam edeceğiz. Gerçekten bölgemizdeki muhtar arkadaşlarımız her toplantı yaptığımızda bu sorunları bizlere bildiriyor, bizlerde yetkili kurumlara bildiriyorduk. Susuz ve yolsuz mahallemiz 2017 yılı itibarıyla kalmayacak”.
“Muhtar arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelip, sorunları konuşmanın dışında keyifli sohbetler de yapıyoruz diyen muhtarlar başkanı “Öncelikle dostluklarımıza çok önem veriyoruz.

Bu anlamda bir gezi düzenlenmeyi planlıyoruz. Sadece muhtar arkadaşlarımız katılacak. Birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ”diye demeç veren muhtarlar başkanına sen ne hakla ve hangi yetkiyle böyle konuşabiliyorsun demek yerine önce muhtarın yetki ve salahiyetini hatırlatalım..
Sonrada “2017'de tüm sorunlar ortadan kalkacak” diye kamuoyuna vermeye çalıştığı mesajın, aslında derneğe üye muhtarların kendilerine verilen özel vaat nedeniyle topluca geziye gideceklerini deklere etmekten başka bir anlamı olmadığını anlamak için kahin olmaya gerek yok sayın muhtar başkanlarım.!
Niyet hasıl olduğuna göre siz bu geziye gideceksiniz belli ki.Böyle bir dış gezi yalnız yapılmaz ve yapılmamalı.Çünkü sizde çıktığınız bu yolda yalnız değildiniz.Size geziye gönderileceksiniz şeklinde verildiğini söylediğiniz sözden önce yolsuz yerlere yol yapılmalı, susuz köylere ve mahallelere su getirilmeli ki, gideceğiniz yada gönderileceğiniz gezi daha anlamlı olsun..!
İmkanlarını ve İmkanlarınızı biraz daha zorlayarak aynı yolda yürüyenlerden sadece muhtarları değil, yol arkadaşlarınızın tümünü geziye götürün ki, sizin ifadenizle Fatsa'da 2017’de Tüm Sorunlar Ortadan Kalksın.Ve gezi daha anlamlı olsun,derken ülke gerçeğinin altını çizmekte yarar vardır sayın muhtar başkanlarım.
El atına binen tez iner.Bunu biz söylemiyoruz,Dede Korkut söylüyor.
Günlük yaşayan akıl fakirlerini ezelden görmüş olan Dede Korkut, bugün bizlere hayat dersi veriyor.Tabi anlayanlara…
El atına binen tez iner
Hey oğul!
Azını gören, çoğunu bilen, sözünü diyen oğul...
Sen sen ol, el sözüyle yola çıkma...
El sözüyle yola çıkan, el yolunda yorulur.
El ağzıyla söz deme, duyan sana değil ele inanır.
El, elini tutanın eli zayıf düşer... Elin eli, tutarda, senin elin tutamaz.
Birlik, el ele vererek olur. Doğrudur.
Ama elin eline el verenin birliği de, dirliği de bozulur.
El atına binen tez iner...
Elin kulağıyla duyma.
Onlar duyacaklarını duyurmaz sana...
Kendi duymak istediklerini duyurur..
El olma.
Elin olma.
Elden olma.
El olan, elin olan, elini de, kolunu da,
Vatanını, bayrağını, dinini, namusunu
ve dahi devletini kaybeder..
Dede Korkut bu sözleri milletin ve devletin toplu çıkarını düşünerek huzur ve güven içinde insanca yaşama gayreti gösteren insanlara değil, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sadece kendisini düşünen akıl fakirlerine atfen söylemiştir diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
El Atına Binen Tez İner.!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank