content
08 Oca

Ekranda Silah Sansürlenmesine Alternatif Öneri

Füsun Özbilgen ve Gül Önet televizyon ekranlarında tıpkı sigarada olduğu gibi silahın da sansürlenmesi gerektiği yönünde bir kampanya başlatmışlar internet vasıtasıyla...Hemen atlamayalım, hemen imzalamayalım derim, bir düşünelim. Sigaranın buğulanması bile ne kadar gülünç bir durum oluşturuyor yapımlarımızda ve tabii gözlerimizde, düşünelim. Silah da buğulanmalıymış ! Sigara 20 yılda öldürüyorsa silah 2 saniyede öldürüyormuş... Sigara da buğulanamaz ya bir noktaya kadar anlaşılır, artık dizilerimiz-filmlerimiz köşklerden, malikanelerden, şatolardan bize seslendiğine göre, kim sigara içecek ki ?! Ama silahsız bir film, bir dizi gösterin bana, gösterebilirsiniz tabii, daha kolay ne var ?! Bir, iki hatta üç dört beş tane gösterebilirsiniz lakin silahlısını istesem rahatlıkla silahsız gösterdiklerinizin katları oranında gösterebilirsiniz, değil mi?

Dahilinde, merkezinde ağırlıklı olarak silah olan filmler de sansürlenecek mi silah bağlamında peki, RTÜK sizi dikkate alırsa eğer ? O yapımın, o işin tadı kalır mı, izleyene zevk verir mi? Oyunculukta, çoğu işte, gerçeklik esastır. Silahlı gerçeklik üzerine kurulu yapımlarda silah buğulanırsa zevki geçin, gerçeklik, realite kalır mı ? Kalır, diyebilir misiniz ?

SİGARAYA VE SİLAHA BEN DE KARŞIYIM !

Aslında yanlış nerede biliyor musunuz ? Yanlış, sigarayı ve silahı yani 2S diye adlandıralım ve bu kelimeleri daha kullanmayalım inşallah, yanlış 2S'nin buğulanmasının arzulanmasında. Yanlış bu ise doğru nerede ? Varsa bir önerin söyle gibilerinden söylemlerde bulunursanız ki hakkınızdır şöyle yanıtlarım sizi ben de aşağıdaki satırlarda...

Doğrusu, buğulamak değil 2S'nin bulunduğu yapımları ya gerçekten geç saate koymak, ama gerçekten geç, izleyicisinin seviyorsa katlanmak zorunda kalacağı bir geç saate koymakgece 3-4-5 saatleri ) ya da bu yapımları sadece ve sadece şifreli yayınlamak, seveninin para verip hem de yüksek miktarda para verip almasını sağlamaktır.

Şimdi düşünelim... 2S'yi buğulamak mı yoksa bir üst paragrafta dile getirdiğim önerileri uygulamak mı daha mantıklı ?

Şahsım uygulamanın içeriğinin bahsini ettiğim şekilde değiştirilip geliştirilmesinden sonra tüm maneviyatıyla kampanyaya destek verecektir.

Fakat bu haliyle desteklemem söz konusu değildir...

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank