content

07 Nis

Ekonomik Kriz Erkekleri Azdırıyor

Ekonomik krizin bazı insanların seks hayatını olumsuz etkilemesi elbette mümkün ama elinizde güvenilir bir araştırma olmadan bunu genel bir kural olarak söylemek de doğru değil. Ekonomik krizlerin bazıları için tam aksine ‘azgınlık’ vesilesi olması bile mümkün. Bu görüşümü destekleyen en azından iki önemli husus var: BİR: İşi olmayan insanlar karıları veya sevgilileri ile daha uzun süre birlikte olma şansına sahip olurlar. İKİ: Bazı insanlar ekonomik krizin moral bozukluğunu seks yaparak gidermeye çalışabilirler.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir habere göre ekonomik kriz cinsel isteksizliğe ve cinsel işlev bozukluğuna sebep oluyormuş.

Uzman Psikolojik Danışman Çiğdem Tiryaki, ekonomik krizlerin aile ortamını, cinsel yaşamı, eşlerin birbirlerine karşı tutum ve davranışlarını olumsuz etkilediğini belirterek şöyle konuşmuş: “Ekonomik krizlerde toplumsal anlamda genel ve yaygın bir umutsuzluk, ilgi kaybı, gelecekle ilgili kaygıların arttığı gözlenmekte. İş yaşamındaki olumsuzluklar özellikle kadına karşı şiddete, ilişkide problemlerin artmasına neden olabiliyor. Anneler de çocuklara karşı daha tahammülsüz ve agresif davranışlar gösterebiliyor. Erkekler için iş dünyasında başarı ve gelirlerinin iyi olması güç-iktidar hissini arttırıyor. İşini kaybetmesi, iflas etmiş bir erkeğin depresyon ya da kaygıya bağlı olarak cinsel isteksizlik duyması, cinsel işlev bozukluğu yaşadığını söyleyebilirim.”

Ekonomik krizin bazı insanların seks hayatını olumsuz etkilemesi elbette mümkün ama elinizde güvenilir bir araştırma olmadan bunu genel bir kural olarak söylemek de doğru değil. Ekonomik krizlerin bazıları için tam aksine ‘azgınlık’ vesilesi olması bile mümkün. Bu görüşümü destekleyen en azından iki önemli husus var:

BİR: İşi olmayan insanlar karıları veya sevgilileri ile daha uzun süre birlikte olma şansına sahip olurlar.

İKİ: Bazı insanlar ekonomik krizin moral bozukluğunu seks yaparak gidermeye çalışabilirler.

 Kondom satışları patladı

Medyada yer alan iki haber de ekonomik krizlerin seks hayatını olumlu etkileyebileceğini gösteren kanıtlar oluşturuyor.

Bundan iki hafta kadar önce medyada yer alan ‘Kondom satışları patladı’ başlıklı haber şöyle:

ABD’li kondom markası Fiesta’nın dünyada ilk kez satışa sunduğu yeni ürünü ’Fiesta Turkish Delight’ (Türk lokumu) 3 ayda 65 bin adetlik satış rakamına ulaşırken ’titreşimli’ modelin bu sürede ulaştığı satış rakamı ise 2 bin düzeyinde oldu.

Türkiye pazarına 11 farklı kondom çeşidiyle giren Fiesta’ nın lokum kokulu, tırtıklı ürünü ’Türk lokumu’ nun elde ettiği başarı markanın sahibi DKT’ nın da ilgisini çekerken ürünün Brezilya, Endonezya, Filipinler’ de satışa sunulması için çalışmalar da başladı. Fiesta, ülkemizde bu yıl yüzde 10 pazar payını hedefliyor.

Bundan birkaç ay önce Sabah gazetesinde Pınar Çelik’ in ‘Türkler sekste Boyner’ i haksız çıkardı’ başlıklı haberi de beni doğruluyor.

 Habere göre ünlü işadamı Cem Boyner’ in kriz ile ilgili olarak ‘Harcamalar kesildi, insanlar seks bile yapmıyor’ şeklindeki açıklamasına prezervatif üreticilerinin verdikleri cevaplar şöyle:

‘’Kondom markası OK' in Ürün Yöneticisi Neslihan İnce, geçen yıla göre satışlarda bir düşüş gözlemlemediklerini dile getirmiş. 18 ay önce kondom pazarına giren İngiliz Safex markasının ürün yöneticisi Meral Güven ise "Son üç ayda satışlarımızda yüzde 42'lik bir artış yakaladık" demiş. Prezervatif firması Durex son 6 ayda satışlarını yüzde 10 oranında artırarak 126.4 milyonluk artış olduğunu açıklamış. İnternetten kondom satışı yapan Ocado firması da satışlarını yüzde 60 oranında artırdığını duyurmuş.’’

 Gelelim neticeye

Ekonomik krizin seks hayatını olumlu etkilediği kanaatindeyim. Kondom satışlarındaki artış halkımızın daha çok boş zamana sahip olduğunun ve bunu zevkli bir şekilde değerlendirme arzusunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Stres ve can sıkıntısını atlatmanın, rahatlamanın en etkili yollarından birinin ne olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Ekonomik Kriz Erkekleri Azdırıyor”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Kriz olduğu için mi prezarvatif satışı patladı
    Yoksa insanların aklı prezarvatiften çıkmadığı için mi kriz patladı

    Bunun cevabı çok önemli bence

    Krizin ilk günlerinde ABD nin büyük şirketlerinin patron ve üst yöneticilerinin sex saltanatları ve yüksek zevk faturaları konuşuluyordu

    Şimdi bu işin kabahatını bile fukaranın üstüne yıkmışlar belli :>

    Prezervatif satışı patlaması bence şunu gösterir
    KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL :>



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank