content

24 Tem

Egzersiz Yapmadan Kilo Verdiren İlaç Bulundu

Yeni geliştirilen bir ilaç sayesinde artık egzersiz yapmaya gerek kalmadan kilo vermek mümkün olacak.

Scripps Research Institute tarafından geliştirilen bir kimyasal maddenin obez farelerde REV-ERB adı verilen, sirkadiyen ritimleri ve vücut iç saatini kontrol eden bir proteini aktive ettiği ve böylece yüksek yağlı diyet uygulanan farelerin bile kilo kaybettikleri belirlendi.

KOAN-F~1Araştırmada, farelerin kontrol grubuna göre daha hareketli olmamalarına rağmen gün boyu daha fazla oksijen ve yüzde 5 daha fazla enerji kullandıkları görüldü.

Bu etkiler farelere zerk edilen kimyasal maddenin metabolizmayı hızlandırdığını gösteriyor.

Bu araştırma için uzmanların “anti-atlet” adını verdikleri, kaslarında REV-ERB proteinin çok fazla bulunmadığı fareler geliştirildi.

Düzenli aerobik egzersizin temel özelliklerinden biri de oksijen tüketerek enerji yaratan mitokondrilerin sayı ve aktivitelerini artırmasıdır.

Anti-atlet farelerin kaslarında çok az mitokondri olduğu için normale nazaran yüzde 60 az olan maksimum oksijen kapasiteleriyle beraber dayanıklılıkları azalmıştı; koşu bandında diğer farelere göre çok daha çabuk yoruluyorlardı.

Ayrı bir deneyde bu anti-atlet farelerden elde edilen izole kas hücrelerine kimyasal madde verildiğinde hücrelerin çok fazla REV-ERB boşalttıkları görüldü.

Bu hücrelerde daha sonra çok sayıda yeni mitokondri oluştuğu ve var olanların da daha aktifleştikleri tespit edildi.

Araştırmanın uzmanlarından Thomas Burris “İlaçlarının adeta egzersiz etkisi gösterdiğini ve çeşitli sebeplerle egzersiz yapamayanların dayanıklılıklarını bu sayede artırabileceklerini ” söylüyor.

Elbette böyle bir kimyasal maddenin ilaç olarak piyasaya çıkması için daha üzerinde yüzlerce araştırma yapılması şart ama “egzersiz yapmadan kilo verdiren ilaç” haberi pek çok “şişmanın” hoşuna gidecektir.

Böyle bir haptan zerre kadar hoşlanmayanlar da olacaktır tabii ki ve bunların başında da egzersiz endüstrisi gelecektir.

Spor salonları işletmecileri; egzersiz aleti, spor ayakkabı ve kıyafetleri üretenler; bitkisel ilaç tüccarları; diyet yiyecek-içecek imalatçıları; süslü sosyete diyetisyenleri bu haberden hiç de hoşnut olacaklarını sanmıyorum.

Gelelim neticeye

Bana sorarsanız bu çalışmadan bir zayıflama hapı falan çıkmaz, çıksa da bir işe yaramaz.

Hayatın içine giydirilmiş sürekli hareketli olmanın yerini alacak bir ilaç olabileceğini sanmıyorum.

Egzersiz yerine geçen hap “koşu bandında kendisi yerine başkasını yürütmekten başka bir şey değil.”

KAYNAK

http://www.medicalnewstoday.com/articles/263622.php

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank