content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Tem

Eğitimden Öteye Köy Yok!

Eğitimden öteye köy yok1Tek Çare Eğitim. Her türlü dert ve sıkıntıdan kurtuluşun tek yolu eğitim. Huzurun ve Adaletin Yolu Eğitim.
Tek kelime ile Ülkelerin ve insanların kurtuluşu tartışmasız eğitimdedir.

Eğitimli ile eğitimsiz insan birmidir? Eğitimli insan hayatı en az hata ile yaşayan insandır. Eğitimli insan karşısındakinin insan olduğunu bilerek mücadelesini sürdüren insandır. Kısacası eğitimli insan hayatı insanca yaşamanın mücadelesini veren ve karşısındaki insanı kendisi gibi gören insandır.

Eğitimden öteye köy yok. Her işte eğitim en önde gelir. Okuyanla okumayan bir mi? Okumadan öğretmen, Doktor, eczacı, müftü, mühendis vs. olan var mı? Eğitim önemli olmasa her yere bir Üniversite kurulur mu? İnsanların huzura ve refaha ermelerinin ilk ve tek yolu eğitimdir. Eğitimsiz hayatı düşünmek mümkün mü?
Varlıklı olanlar eğitimin önemini bildikleri için çocuklarını bırakalım ülkemizi dünyanın her yerinde zaten okutuyor. Dar gelirli insanlardan bir bölümü kendileri gibi çocuklarını da hayatın akışına bırakarak Allah dünyaya getirdiği çocuğun rızkını verir anlayışıyla işini şansa bırakırken, aynı safta yer alan bir diğer fakir ve yoksullar eğitimin önemini bildikleri halde okutma imkanı olmamalarına rağmen çocuklarını okutmak için her yolu deniyorlar.

Demek ki hayattan bekleneni yakalayabilmek için okumak eğitim almak şart. Okumaktan ve öğrenmekten başka çare yok. Ne yapıp yapalım, çocuklarımızı mutlaka okutalım. Ölümden öteye köy yok diyen atalarımız aynı sözü okumaktan öteye köy yok diyerek tekrarlamışlardır.

İnsanlarımızın büyük bir çoğunluğu günümüz Türkiye’sinde olduğu gibi okuryazar olmak yerine en az lise okumuş, yüksek okul okumuş ve hatta üniversite eğitimi almış vatandaşlar olsa, dünün ve günümüzün siyasetçileri makarnadan Bulgurdan söz edemez asla böyle konuşamazlar.

Çünkü onları dinleyen eğitimli insanlar hangi siyasetçinin ne dediğini ve ne demek istediğini söz daha kişinin ağzından çıkmadan anlar. Ama okumamış, eğitim almamış vatandaşın tek derdi, çalışmadan karda kışta yazda aşırı güneş altında yanmadan, boncuk boncuk ter akıtmadan, gölgede yatıp günümüzdekiler misali bedavadan geçinmektir Okumuşla okumamış arasında yaşanan gelir dağılımındaki uçurum ülkemizde olduğu gibi dünya ülkelerinde yaşanan felaketlerden kendini göstermektedir.

Bu nedenle her zaman diyoruz ve demeye devam edeceğimiz tek konu, ülkelerin ve insanların kurtuluşu, iki günlük ömürlerini huzur ve refah içersinde geçirerek ebediyete adam gibi intikal etmesinin ilk ve tek yolu eğitim alarak cehaleti ve sözde idarecileri yenmektir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Eğitimden Öteye Köy Yok!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank