content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

24 Tem

Düşündüren Eleştiri!

Değerli Okurlarım’ 26. 06. 2013 günü Malatya Karar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alişan Hayırlı adındaki meslektaşımdan iktibas ederek köşemde yayınlanan  “DİKTATÖR” http://www.ekspresgazete.com/?/yazi/oku/9582 Adındaki yazıya Adana Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Sayın Mehmet GÖL hocamızdan bir eleştiri ve değerlendirme yazısı geldi. Objektif yayıncılığımız gereği aynen yayınlıyorum.

“Sayın Yüksel Mert.

26. 6. 2013 Günü Ekspres Gazetesinde köşenize taşıdığınız  “DİKTATÖR”Alişan Hayırlı başlıklı yazınızı dikkatle ve hayretle okudum.

Yazıyı okurken “Atatürk’ten özür diliyorum” adlı kitabınız geldi gözümün önüne.

Bir sizin kitaba baktım, bir yazıya.

Kimin, kime, nasıl, nerde övgü yazacağı bizi ilgilendirmiyor.

Nerelere ne mesajlar vereceği de bizi ilgilendirmiyor.

Memleketin durumundan şikayet ederek Atatürk’ten özür dileyen bir yazarın köşesinde Atatürk’e saldırı bizi ilgilendiriyor.

Alişan Hayırlı övgüde bir hayli başarılı. Satır aralarına aldığı sövgüleri de aklınca aynı merkezlere iletmek istiyor. Diyor ki,

Siz büyük demokratsınız. Diktatörlük sizin işiniz değil. Ama diyor, bu Cumhuriyeti kuranlar var ya, işte esas onlar diktatördür. Diyor. “Cumhuriyetin ilk dönemlerindeki diktatörlerce asimilasyon ve inkar politikalarının kurbanı olmuş “Kürt”, “Ermeni”, “Alevi” V.s inanç kesimlerine yönelik açılımlar yapıyor” diyor. Cumhuriyetin ilk dönemindeki diktatörler kimler biliyor musunuz? Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Rauf Orbay, Cebesoy, Mareşal Çakmak, Karabekir.

Bunların isimlerini söyleyemeyecek kadar da korkak.

Bir de Kürt, Ermeni, alevi dostu pozlarında. Cumhuriyetin temellerine harç koyan Diyap Ağa, Ermeni Agop Dilaçar şimdi mezarlarından kalksınlar sokulacak delik ararsınız… Sen hangi açılımdan söz ediyorsun? Bir zamanlar Adana da Dağlıoğlu mahallesinde Mardinli Hasan Ustanın bahçesinde çay içerdik. Şimdi git bakalım oralara. Açılımı saçılımı gör…

“47 bin Alevi’yi katleden diktatörler adına alevi halkından özür diliyor” diyor. Bu diktatörlerin kim olduğunu da söyleyemiyor. İma ettiği isimleri de sayalım: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Mareşal Çakmak.

Tarihçi bilim adamlarını hiç okumamış. Rıza Zelyut’u okumamış,Yusuf Halaçoğlu’nu okumamış, İbrahim Yılmazçelik’i okumamış.

Cumhuriyeti kuran, 47 bin Alevi’yi katleden diye saldırdığınız o yüce insanlar olmasaydı şimdi siz hangi kilisenin ve ya havranın köşesinde ensenizi kaşıyor olurdunuz?

Sayın Yüksel Mert. Sizinle yaptığımız Mertçe programda söylediğim gibi: Atatürk olmasaydı camilerde beş vakit ezan okunmazdı. Ay Yıldızlı Al Bayrağımız gönderimizde nazlı nazlı dalgalanmazdı. Şimdi Atatürk ve arkadaşlarına diktatör diyen gafiller de kim bilir hangi müstevlinin kapısında uşaktı…

Sevgili Yüksel Mert.

Bilelim ki sel gider kum kalır.

Yurtta barış dünyada barış, Ulusal birlik ve BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜK vazgeçemeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdir. Toprağı Vatan yapan yiğitlere bağlılık dileklerimle…

Yaşasın Yüce TÜRK ULUSU, yaşasın Mustafa Kemal Ülküsü…”

Mehmet Göl

İlahiyatçı Öğretmen

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank