content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Mar

Dünya Öykü Günü Çukurova’da

DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ ÇUKUROVA EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ'NDE COŞKU İLE KUTLANDI

Adanalı bir edebiyatçı olan Sayın Özcan Karabulut'un "Neden dünya öykü günü olmasın?" düşüncesiyle doğan "Dünya Öykü Günü" yıllardır pekçok yerde sevinçle kutlanıyor.

14 Şubat Dünya Öykü günü Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından 15 Şubat'ta kutlandı. Çünkü 14 Şubat bu yıl pek çok önemli günü içinde barındıran her zamankinden daha özel bir gün oldu.

Bütün dünyada değişik adlarla kutlanılan "Sevgililer Günü" ,sevgililer sevgilisi peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa A.S.'ın doğduğu gün olan Mevlid Kandili ile çakıştı. Okulların ikinci yarıyıl dönemi de bu gün başladı. Dört önemli olay 14 Şubat'ta buluştu.

Yeni yerine taşınan derneğin ilk etkinliği işte böyle dolu dolu bir güne rastladı. Bu nedenle etkinlik 15 Şubat 2011 Salı günü saat 18.00'e ertelendi. Dünya Öykü Günü Kutlaması üyeler dışında izleyenlerin de katılımıyla çok renkli geçti.Hatta il dışından katılanlar dahi vardı.

Açılış konuşmasını derneğin kurucu üyelerinden ve eski başkanlarından eğitimci, şair, yazar Sayın Mehmet Demirel Babacanoğlu yaptı.

Eğitimci, şair, yazar Sayın Harika Ufuk'un "Yağmurdaki Düş İzleri" adlı öyküsü çok beğenildi.

Tarsus'tan misafirimiz ve yeni üyemiz Sayın Musa Dinç "Suçsuz" adlı öykü kitabından  "Gör-ücü", "Çekçek", "Karpuz"  adlı öykülerini okudu. Öykülerinin yüzde yetmiş hatta yüzde sekseninin gerçekten yaşadığı olaylardan alındığını belirtti.

Çukurova'nın değerli öykücülerinden Sayın Bekir Dağsever'in " Patates Mühürlü Dilekçe" adlı öykü kitabından okuduğu " Yorgancı" öyküsü beğeni topladı. Değerli edebiyatçı Sayın Hasan Hüseyin Anmak'ın " Bozuk Para " adlı öyküsü izleyicilerden tam not aldı.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği başkanı Sayın Halise Tekbaş, yeni yerlerinin büyük etkinliklerde yeterli olmayacağı düşüncesiyle bundan sonra daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini, bu nedenle etkinliklerinin daha farklı mekanlarda yapılacağını belirtti.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank