content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Ağu

Dün Devlet Bugün Cemaat Neden Gündem Yarattı?

(Daha nice kahramanlar ve fedailer göreceğiz)

Hanefi Avcının Haliçte Yaşayan Simonlar kitabını, belki de, en dikkatli okuyanlardanım.Kitapta yazılan ve yorumlanan Türkiye’yi biz zaten yazıp konuşuyoruz. Burada bir yenilik veya olağanüstülük yok. Eğer ben yazıp piyasaya çıkarsam, sıradan bir kitap olurdu. Nitekim benim Batı ile Batanlar kitabım bu minvalde yazılmış, ama hiç ses getirmemiştir.

Kitabın içindekilerden ziyade, Avcı’nın işgal ettiği konum, bir otorite olması ve içerden bilgi vermiş olmasıdır. Kitabı önemli kılan hususlardan en önemlisi budur.

İkinci önemli olan husus ise, Avcının bir zamanlar Cemaate yakın olması, çocuklarını Gülen okullarında okutması, onlarla fazla takışmadan uyum içinde yaşanmış bir geçmişin olmasıdır.

Üçüncü durum ise, liberal kesim ile olan iyi ilişkileridir. Her ne kadar dinine bağlı bir muhafazakâr gibi görünse de, Avrupa Birliğini savunuyor olması, Amerika ve Batı ile bir sorununun olmaması(s.387) hususudur.

Dördüncüsü ise, Açılımlardan yana olması(s.370) hususu onun Gülen Cemaati hakkında söylediklerinin önemini artırıyor. Gülen Cemaati devlet içinde kadrolaştı ve devleti kontrol altına aldı(s.465) demesi çok önemlidir.

Beşincisi tam zamanında çıkması stratejik etkisini artıran bir konumda olmasıdır.

Altıncısı, AB ve ABD’ye karşı birisi tarafından söylenmemiş olması, yani. Doğruları başka bir kimliğin ifade etmiş olmasıdır.

Kitapla ilgili tartışmalar devam ederken, Silivri’den, Perinçek’ten Avcı’ya bir destek geldi. Bunu Ruşen Çakır hemen kötüye kullandı. Ve eskiden Aydınlık ve Avcı arasında geçen tartışmaya gönderme yaptı. Doğrudur Aydınlık gurubu ile Avcı arasında görüş ayrılıkları olmuştur.

Kitap dikkatlice okunursa, Avcı’nın kendisine önemli bir öz eleştiri getirdiğini, Türkiye’de faaliyet gösteren örgütler ve stratejileri konusunda Aydınlık Dergisinden bilgilendiklerini belirtmiştir.(s. 199)

Dün Devlet Bugün Cemaat kitabının, Fethullah Gülen’in devlet içinde nasıl örgütlendiğini ve bu durumun ulusumuz için ne tehlikeler taşıdığını gün ışığına çıkartmış olması önemlidir.

Hainlerin olduğu yerde, her kesimden ummadığımız kahramanlar çıkacaktır.

Ülke savunma dönemine giriyor. Daha nice kahramanlar ve fedailer göreceğiz.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Dün Devlet Bugün Cemaat Neden Gündem Yarattı?”

  1. 1
    Dr. Ahmet FİDAN Says:

    Bülent Bey,
    Bu yazınızı, bir sürü çengelli iğnelerle dolu olan yazımı yazdıktan sonra okudum. Ama ne derece haklı olduğunuzu EVET çıkma ihtimaline göre, referandumun ardından yapılacak genel seçim sonrasında hükümetin kurulması ve bu hükümetin gerçek anayasa değişikliğinin deklare edilmesiyle göreceğiz.
    Biraz uzunca bir cümle oldu ama anlam bütünlüğünü kısa cümlelere bölemedim.
    Sevgi ve saygılar...

  2. 2
    Uğur ÖZALTIN Says:

    İktidarın referandumda EVET çıkması için yapmayacağı sihirbazlık kalmayacağı 12 eylül tarihi yaklaştıkça görülüyor

    Vergi indirimleri, bedelli askerlik söylentileri vs vs

    Ama neden iktidar sosyal toplumsal konsesus ile yepyeni anayasa yapmadığının cevabını veren yok

    Genel seçimlerden sonra yeni anayasa yapacağız diyorlar peki şimdi elinizi kolunuzu tutan mı var

    hükümet siz değilmisiniz

    demekki kafanızın karanlık bölümünde halka açıklamadığınız bir çapanoğlu var



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank