content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ara

Diyanet Asli Görevini 15 Yıl Sonra Hatırladı .!

Diyanet Asli Görevini 15 Yıl Sonra Hatırladı .!
11 Aralık 2015 Tarihine kadar, İktidarın sözcüsü gibi davrandığı bırakın halkımızı, sağır sultan tarafından dahi bilinen Diyanet İşleri Başkanlığı ve yanlı kanaların ortak gayretiyle 01 Kasım 2015 baskın erken genel seçiminde beklenen sonuç alınınca “Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkânıdır” misali, diyanet işleri başkanlığı kuruluş amacını geçte olsa ülke genelindeki bütün camilerimizde okuttuğu” Dünya-Ahiret Dengesi” konulu cuma hutbesiyle hatırladı. Ve insanlarımıza da, bir daha asla olmayacak dercesine hatırlattı inşallah…
07 Haziran 2015 genel seçiminin AK Parti aleyhine sonuçlanmasıyla başlayan hükümet kurma çalışmaları sürecinde; Hükümetin kurulması için değil de, kurulmaması için yapılan oyalama taktiği ile erken baskın genel seçim sürecini başlatan iktidarı var gücüyle Cuma hutbeleri başta olmak üzere vakit namazları öncesinde araya girerek yaptırılan vaizlerle destekleyen Diyanet işleri başkanlığı Bir Kasım 2015 Eken Genel seçimleriyle ilgililerin iktidar emeline kavuşmasının ardından,Ankara Kocatepe camii başta olmak üzere ülke genelindeki bütün camilerde 11 Aralık 2015 Cuma günü okutulan cuma hutbeleri ile siyasetten sıyrılarak asli görevine dön inşallah..
11 Aralık 2015 Cuma günü Kocatepe Camii başta olmak üzere, ülke genelindeki bütün camilerde okuttuğu” Dünya-Ahiret Dengesi” konulu cuma hutbesiyle birlikte, asli görevini 15 yıl sonrada olsa hatırladığını düşündüğümüz Diyanet işleri başkanlığı,kendisinin haktan ve hukuktan yana olan bir dini kurum olduğunu hatırladı ve cemaate de hatırlattığı hutbesinde;
Resûl-i Ekrem (s.a.s) Efendimiz, bir gün hasta bir sahabîyi ziyaret etti. Ona nasıl dua ettiğini sordu. O da, “‘Allah’ım! Beni ahirette ne ile cezalandıracaksan onu şimdiden dünyada bana ver!’ şeklinde dua ediyorum” dedi. Bunun üzerine Allah Resûlü, böyle dua etmemesi konusunda onu uyardı. Kendisine, “Allah’ım, bize dünyada iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru!” şeklinde dua etmesini tavsiye etti.”
Aslında bu dua, Yüce Rabbimizin Kerim Kitabımızda bizlere öğrettiği hikmet yüklü bir duadır. İtidali, yakarışı, ibadeti yaşamının vazgeçilmezi kabul eden Efendimiz (s.a.s), bu dua ile dünya ve ahiret arasında dengeli bir tutuma, ölçülü bir hayata dikkat çekmiştir.
Bu dua, insanı bu dünyada ve ahirette mutlu kılacak olan şeyin iyilik, salih amel, güzel ahlak olduğunu hatırlatır bizlere. İşte bugün bizler, bu duayı her gün beş defa huşuyla eda ettiğimiz ve huzura erdiğimiz namazlarımızda okuyoruz. Böylelikle, dünya ve ahiret dengesini gözettiğimizi her daim dile getiriyoruz. Dünyadaki sorumluluğumuzu, ahiretteki hesabı, mizanı, sıratı, mükâfat ve cezayı bir an olsun unutmadığımızı ikrar ediyoruz.
Yüce Rabbimiz, Kerim Kitabımızda, “Allah’ın sana verdiğinden O’nun yolunda harcayarak ahiret yurdunu gözet; ama dünyadan da nasibini unutma...” buyurmaktadır. Rabbimizin bizden istediği, ne dünya için ahireti feda etmek, ne de ahiret için dünyayı terk etmektir. Bizden istenen, bu iki hayat arasında bir denge kurabilmektir. Dünya hayatını ahirete tercih etmemektir, menfaatin esiri olmamaktır. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya bağlanmamaktır, heva ve hevesi Allah’ın rızasından üstün tutmamaktır.
Dünya ve ahiret arasındaki dengenin nasıl olması gerektiğini Peygamberimizin örnekliğinde görmekteyiz. Allah Resûlü, ibadetimizde, gündelik hayatımızda, dahası bütün yaşantımızda ölçülü olmamız gerektiğini bildirmiştir. Onun hayatı, bu denge ekseni üzerine kurulmuştur. Efendimiz, dünyadan el çekip sadece ahiret için yaşamaya karar veren bazı sahabileri bedenin, ailenin ve sahip olunan nimetlerin hakkını vermeleri hususunda uyarmıştır.
O, “Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.” Diyen efendimiz bu uyarısıyla 22 Haziran 1965 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevi,İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunun altını çizmiştir diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Diyanet Asli Görevini 15 Yıl Sonra Hatırladı .!

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank