content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Ağu

Dinle Beni

Dinle beni; gücüne gitmesin kuşların, tırtılların, uç uç böceklerinin...

Soyundum, öylece bekliyorum. Nasılda sarıldım rüzgâra, güneş nasılda yaktı içimi... Yağmur yağsın, şöyle bir değip geçsin tenime. Islanmak için vakit varken, her damla yüreğime düşsün, ben adını yazayım üzerindeki buğuya.

Titremek istiyorum, tüylerim diken diken olsun bir an, sonra sen gel aklıma...

Parmaklarımı geçirdikçe saçlarıma, fırça olup düş istiyorum her telime. Kirlendikçe yıkanmak istiyorum. Sabun köpükleri eşlik etsin yalnızlığıma. Bütün günahlarımdan arınsın ruhum. En giyinik halimden bile daha çıplağım şimdi. Gözlerim kapalı, seni düşlüyorum. Açtıkça çıkıyorsun içimden, geri gelmen için tekrar kapatıyorum. Dilime vurulmuşsun, adını telaffuz etmekten unuttum adımı. Her geçen gün çoğalıyorsun, azalmanı isteyen kim!.

Kemerimde açılmış yeni bir delik gibisin. Şişmanladığımı göstermen hoşuma gidiyor. “Boyum uzun” diye dalga geçmeyişin, yüzümdeki çilleri sevişin, yaşımı dert etmeyişin bağlıyor beni. Ne kadar farklı olduğunu anlatmak için zahmet etme. Sadece sus, hayat ikimizin yerine de konuşuyor.

Dirseklerini masaya dayayıp, havadan sudan bahsedişinde bile, içinden çıkmadığım bir şeyler var. En kirli halinle bile, o kadar temiz duruyorsun ki, sana anlatmak istediklerim için arınmam gerekiyor. Hiç bilinmeyenleri toplayıp getirdim sana. Öyle şaşkın şaşkın bakacağına, gel ve al... Aklın yaşanmışlıklarla dolu, seni suçlayamam. Ama yüreğindekileri silip atmamış olsaydın, aklına tahammülüm olmazdı.

Eşsiz falan değiliz elbet, öyle tevâzu gösterip boyun büküşümde alışkanlıktan değil. Benim doğumum, bir başka ölümün habercisiydi. Bizim ölümümüzde yeni doğumların habercisi. Buda gösteriyor ki; mükemmellikten çok uzağız!

Yel değirmenleri, bekle bizi. Bindik ak yeleli atlarımıza, şaha kalmış düşlerimizle birazdan yanındayız. Kolla kendini, öyle rüzgârı alıkoyup, bulutlara yükselmek yok... Samanlık seyran olmuş, pembe panjurlu evler konmuş dibimize, soğanı ekmeğe katık etmekten bahsediyor ruhlarımız.

Bütün bir şehir tanıklık etmeden çıkar ağzındaki baklayı, sevmekten başka kurtuluşun yok. Baş ağrında, diz ağrında aşktan sorulur. Yat yanıma, bak bakalım dünya ayakta olduğundan daha mı yaşanabilir duruyor!. Ben sarhoşum diye ayyaş olamazsın, ayık olman gerekiyorsa, bana rağmen yükselt sesini. Yok sen benim yanımda ayık sayılırsın diyorsan, gel biraz daha parlatalım. Dağ bayır dolaşacağız daha, ektiklerimizi biçme vakti geldiğin de, göz göze gelip tebessüm edeceğiz gizliden. Sen “İşte bu kadar”diyeceksin, bende “Biliyordum”...

Ellerinde tutuşan aşksa, yalın ayak yürüyelim hayatı, ki; toprak koksun parmak aralarımız.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Dinle Beni”

  1. 1
    nilay Says:

    .........sevmekten başka kurtuluşn yok....eline sağlık her zamanki gibi ağzımda bir akide şekeri tadı..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank