content
13 Ara

Dikkat!…

Bir köpek sahibinin vurduğu ördeği yaralamadan sahibine getirmesi gerektiyini biliyorsa almış olduğu terbiye ve eğitimdendir.

Yunusların su üzerindeki halkalardan atlaması, fokların burunları üzerinde top çevirmesi ve daha nice örnekler eğitimin mucizelerindendir.
Peki her donanımı ile diğer varlıklardan şüphe götürmez üstünlükleri olan insan, eğitimle neler yapamaz ki?

"Vatan müdafaasının en emin ve ucuz yolu eğitimdir. "
( Buchner )

Eğitim, öğretimle at başı gitmelidir. Birisi eksik kalınca topal köpek olur. Sanıyorum, bizim eğitim sorunumuz bu. Fakat bundan daha vahimi var. Hiç bir eğitim ve öğretim faaliyetine kavuşturulamamış bireylerimiz var.

"Karanlık geceleri ben uykusuz geçirirken, sen sabaha kadar uyuyorsun. Ondan sonra da bana yetişmek istiyorsun. Ne gezer (Zemahşeri)"

Neticesinde iş güç sahibi olamayan, aile kuramayan, topluma katılamayan, alkol ve madde bataklığına saplanan, potansiyel suç unsuru ve toplumun kırık karnesi.

Eğitimli, imkan sahibi olanlar acaba görevlerini yapmamış olduklarının farkındamı? Her bireyin diğerleri ile alakalı olmak zorunda olduğu, her koyunun kendi baağından asılmadığının farkına varması için ne yapılması gerekiyor. Gasp mı edilmeli, bir tanıdığı tinerci kurbanı mı olmalı!

"Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin" Huang Che

Hele hele toplumun sorunlarını çözme konusunda görev isteyip, almış olanlar acaba! ne kadar görevlerini yapıyorlar? Bunun sıkıntısını vicdanlarında yaşıyorlar mı?

Toplum çürüyor, yavaş yavaş çöküyoruz farkında mıyız?
İyi tatiller. Pazarın keyfini çıkaralım hadi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank