content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ara

Dikkat Çatalca’da Hizmet Yağmuru Başlayacak… Şemsiyesiz Sokağa Çıkmayın…

Yıl 1967 Belediye Başkanı Çağlayan Ege. Belediye Meclis Üyesi... Çatalcalıların gelini...
Yıl 1968 İstanbul'un ve Çatalca'nın en kadın belediye başkanı... CHP'nin en yüksek oyu aldığı 1977 seçimlerinde İstanbul milletvekili...
Çağlayan Ege'nin Belediye Meclis Üyesi olduğu 1967 yılında Hayri Kuyaş isimli Çatalcalı, arazisini iki yıl içersinde soğuk hava deposu yapılması şartıyla Çatalca Belediyesi'ne hibe ediyor. Dikkatinizi çekiyorum. Şartlı bağış yapıyor. Bu ne demek? Şartın dışında bir şey yapılamaz. Yapılırsa asıl sahibine geçer.

Çağlayan Ege'nin başkan olduğu dönemde, Çatalca İlçesi Belediyeleri ve Köyleri Soğuk Hava Deposu İşletme Birliği'ne devrediliyor.

Birliğin tasfiye edilmeden birkaç ay önce Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne geçiriliyor. Ve imar planlarına Soğuk Hava Deposu'nun bulunduğu parsel, belediye hizmet alanı olarak planlara işleniyor.

Yeni yasa ne diyor? Muhtarlıkların mal varlığı belediyelere bildirilir. Belediyelerden onay almadan herhangi bir işlem yapılamaz. Çatalca Kaymakamı Nevzat Taştan ne yapı-yor? Yasadan birkaç gün önce yeri satıyor?
****
Mevcut Belediye Başkanı Cem Kara ne diyor? “Burası belediye hizmet alanı... Burada asla imar olmayacak. Ve buraya mutlaka kamulaştıracağım.”
Yeri alan kim? Akademi İnşaat... Sahibi kim? Bilinmiyor?
Aldığı yerin durumu ne? Belediye hizmet alanı. Yani imarı yok. Bir kişi ya da şirket imarsız yeri neden alır? Birilerinden imar sözü almadan alır mı? Almaz...
Güçbilmez'den akmayan musluktan çıkan ses gibi ses çıkıyor. Tısssss!..

Geldiği günden itibaren Çatalca ile ilgili konuşan AK Parti'nin İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ne yapıyor? Susuyor. Birkaç ay önce Çatalca Belediyesi borçlarını ödemek ve yatırım yapmak için gayri menkullerini satmak istediğinde ne demişti? Sattırmammm!..
Şimdi neden susuyor? Neden satışa seyirci kalıyor? Yanıt: Tıııııssssss!..
Mübarek su akmayan musluk gibi...

Onun yerine kim konuşuyor? İl Genel Meclis Üyesi Gökay Güner açıkça ne diyor? “Biz satmasaydık da belediye başkanı mı satsaydı? Belediyeye kalsa, belediye satsa ve bu para borçlara gitse daha mı iyiydi?”
****
Hayde... Bir yerden tısssss, diğer yerden pervasız bir açıklama.. Bu ne kibir be ya...
Aklınıza neden satmak geliyor be Güner kardeş... Hizmet alanına, Çatalcalıya hizmet edecek Kültür Merkezi, Yaşlılar Yurdu hiçbir şey yapılamıyorsa park yapılırdı be...

Unutmadan be Güner kardeş, belediyeler borçlarını kapatınca bunun sana ne zararı var? Kötü bir şey mi borç kapatmak... 2014 yılında borçsuz bir belediye devralırsınız, bundan zararınız da olmazdı...
Sahi 2014 yılında da Çatalca Belediyesi'ni kazanamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Sakına, amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olmasın. Böyle olunca, açıklama da pervasız oluyor.

Muhtarlar: Çatalca'da hizmet
yağmuru başlayacak

Muhtarlar dün basın toplantısı yapacaklardı, bunun yerine yazılı basın açıklaması yapmışlar. Demişler ki, “Kaymakamın yanındayız!” Vay be... Sanki Kaymakam bey, satışı istemiş gibi... AK Parti istemeseydi, Çatalca ilçe teşkilatı izin vermeseydi satabilir miydi kaymakam bey? Yanıtımı söyleyeyim: Hayır.

Muhtarlar diyor ki; satış kararı oy birliği ile çıktı. Ancak bir il genel meclisi siyasi nedenlerle 'hayır' dedi.
Bir üye karşı çıkınca karar oy birliği ile alınmış oluyor öyle mi? Ayıp değil mi muhtarlar... Bunun adı oy birliği değil oy çokluğudur. Bir il genel meclis üyesinin iradesini adam yerine mi saymıyorsunuz? Ayıp ayıp...
Muhtarlar hızlarını alamamışlar demişler ki; “2 milyon 50 TL tespit yapılan, yer 2 milyon 600 bin TL'ye satıldı. Bu para 27 köye, pazaryeri, cami yapım ve onarımları gibi somut hizmetlerde kullanılacak.”
Hay Allahım, muhtarlar; insanları aptal yerine mi koyuyorsunuz yoksa hesap mı bilmiyorsunuz.

Bahadır Sügür arkadaşımız ne diyor? Satıştan elde edilecek gelirle 27 köye bir tuvalet yapmak istesen yapılmaz. Muhtarlar ne diyor? Pazaryeri, cami, onarım hizmetleri yapacağız. Hadi be...
*****
Çatalcalı Muhtarları kim tutar, yazılı açıklama olunca at atabildiğin kadar: “Satış kararı alındığı gün ile satışın gerçekleştiği ihale günü arasında yaklaşık 1 ay geçmiştir. Bu süre zarfında ne bir siyasi ne de bir sivil toplum kuruluşundan serzeniş ve eleştiri gelmemiştir. Bu satış bedelinin hizmet yağmuru olarak kamu yatırımlarına dönüşecek olması, nedense bazılarını rahatsız etmiştir?”
A be muhtarlar, alemi cahil ve aptal mı zannediyorsunuz? Size kim söyledi, satış bedelinin hizmet yağmuru olarak kamu yatırımına dönüşeceğini..
****
Ey Kaymakam bey, il genel meclis üyeleri, muhtarlar: Bilesiniz ki, o yerde 27 köyün değil 63 köyün hakkı var. Neden yasadan iki üç gün önce apar topar (yeni yasada) belediye başkanının onayını gerektirecek bir yeri sattınız? KDV dahil 2 milyon 600 bin TL ile (KDV'yi çıkarınca kalan rakamla) nasıl bir hizmet yağmuru yapacaksınız? 27 köye 100 bin lira bile düşmez... Kim söyledi de düşünmeden yağmurlara dönüşecek hizmeti oraya yazdınız.

Son söz:  Ve 100 puanlık iki soru: Basın İlan Kurumu'na ilan verdiniz mi? Satış ilanı hangi gazetede yayınlandı? Yeri alan Akademi İnşaat’ın ortaklarının AK Parti ile bir ilişkisi var mı?
 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank