content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 May

Derinlerde Kopan İpler…

Gün oluyor, devran deniyor ve ‘olamaz’ dedikleriniz  önünüze geliyor. İzmir Ticaret Odası’nda Başkan Ekrem Demirtaş, kendi yönetimindeki üç ismi disipline verdi.
Bu üç isim ki; öyle böyle değil, zamanında üç arkadaş, üç sırdaştılar.
Necmi Çalışkan.
Düne kadar Demirtaş’ın bir numaralı adamı, zararlarla biten İzair macerasında risklere birlikte göğüs gerdiği isim. Son yıllarda ‘sayman üyeliği ile’ kasanın denetimini emanet ettiği kişiydi Çalışkan.
Hüseyin Payzın
Bugüne kadar Demirtaş’ın itirazsız yanındaki adamdı. Payzın, Demirtaş’ın özellikle yurtdışı gezilerinde de yanından ayrılmayan isim oldu.
Erkan Güldoğan
Odanın genç üyelerinden Güldoğan,vefasını son oda seçimlerinde gösterdi. O dönemde CHP İl Yönetiminde olmasına karşın Demirtaş’ın rakibi Alatttin Yüksel’in yanında yer almadı. CHP’den büyük tepki çekti ve  yarattığı bu dengeyle Demirtaş’a seçim kazandırdı.

* * *
Peki ne oldu da bu üç yakın isim, uzun süredir gerginliklere konu olurken son olarak da disiplin kurulu yolcusu oldu. Görüntüde neden çok... Son gerekçe; Demirtaş yokken Ocak ayı Meclis toplantısına katılmadılar.
Derinlere inildiğinde ise bu çok neden, tek kırılma noktasına işaret ediyor. 
İTO Vakfı aynı zamanda Ekonomi Üniversitesi’nin kurucusu. Yasal olarak Ekrem Demirtaş, bu dönem Yönetim Kurulu Başkanı olamayacak ancak yaşadığı sürece mütevvelli heyet başkanlığı için, İTO Vakfı Başkanı olarak kalmalı. Bu da tüzükte birkaç değişiklikle mümkün.

* * *
İpin ucu da tam bu noktada inceldi. Demirtaş’a daha fazla yetki tanıyan değişikliklere bu üç ismin hayır demesiyle süreç tersine işlemeye başladı.
Özellikle Demirtaş’ın İşbirliği Enerji Şirketi’nin dörtte birini 750 bin liraya üniversiteye satmasına onay vermeyen bu isimler, kendilerini “karşı taraf” olarak bulmaya başladılar. İşbirliği Enerji’de Başkan Demirtaş’ın kendi özel hisseleri de bulunuyor. Bu durumun, satışa şerh koyan Ekonomi Üniversitesi eski Rektörü Atilla Sezgin’in, kontrat zamanından önce hayli hatırı sayılır bir tazminat ödenerek emekli edilmesine yol açtığı da öne sürülüyor.
Ancak eski Meclis Üyesi Vasfi Çakıroğlu, Cumhuriyet Savcılığı’na 04.08.2011’de suç duyurusunda bulundu.Şu an bilirkişi raporları hazırlanıyor.
‘Görünen nedenler görüntü’ dedik lakin biz de bu kez oldukça derinlere indik.
Kısacası İTO’da deprem yaşanıyor ama sanmayın ki
4-5 şiddetinde.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank