content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

02 Nis

Derin Din Ve Örümcek Zihinliler!

Annenizin, borsada yada mesleki kariyerinizde yükselmede sizlere bir faydasının olamayacağı konusunda haklı olabilirsiniz. Şu da bir gerçek ki, yaptığımız ve yapacağımız tüm işlerde bizi asla yalnız bırakmayacak bir gizil gücün varlığını yadsıyamayız.

İşte o gizil güç, herkesin zihnindeki “Evrensel Değer” ve “Evrensel Sevgi”nin ta kendisidir.

Rahman ve Rahim olan Allah’tır. Allah(cc) annelerimizin rahmine koyduğu o sıvı ile bizi dünyalık olan bir yığın işlerle baş etme yolculuğuna attı. Bazı densiz, kendini bilmezler bu işleri sevk ve idare ettiklerini sana durursunlar; “Biz, var olan her gerçeğin ilk ve sonunda Rahman ve Rahim olan Allah’ı unutmamaya çalışalım.” Şunu unutmamak gerek ki, Allah, yaratılışımızı gerçekleştirdikten sonra bizi bunca dertlerle baş başa bırakacak değil.

 

Dünyalık bunca işin çözümü dünyayı yaratanın gönderdiği “kurtuluş reçetesi”nde saklıdır. Aslında saklı da değil. Yanı başımızda duruyor. “Dünyalık bunca işin çözümü, bu dünyada ilk rehberimiz olan annelerimiz kadar içten, sonsuz tazelik ve sonsuz bilgeliğin bileşimi olan bir kitapta duruyor.”  O kitap nerede mi?

Her evde,  her yerde, ulaşılması, anlaşılması, en kolay olan zihnimizin derinliklerinde vicdanımızda duruyor. “Başı Allah ve sonu da Allah olan zaman denen sınır içindeki yaşantımızda bize tek rehber olacak kitap, elbette Rahman ve Rahim olan Allah’ın tüm dünya insanlık ailesine kurtuluş reçetesi olarak gönderdiği Kur’an’ı Kerimdir.” Anne sütünün tazeliğini daima muhafaza eden bu kitap sanmayın ki, annelerinizin mezarı başında işimize yarayacak. Dünyalık denen dünya kadar işinizde Kuran her yerde ve her zaman işinize yarayacaktır. 

 

Bu nasıl olacak?”diyen dillerin suçu yok. “Tek suçlu Beyinlerin içindeki örümcekler.”  Dünyalık bunca işi sevk ve idare ettiğini sanan örümcekli zihinler, Allah’ın yarattığı dünyanın her yerine ağını kurmuş sizlerin bu işlerin ağında çırpınmanızı seyrediyor.  “Bakmayın aslında onlar, zihinlerine kendileri ördükleri bu ağ(lar)da çırpındıkça daha da batasınız diye sizlerden daha çok çalışıyorlar.” Her zaman ve her yerde tuzaklarını kurmak için çabalıyorlar.

Onlar, tuzaklarını kura dursunlar.

 

Allah’ta tuzak kuruyor. “Allah’tan daha iyi tuzak kuracak olan var mı?”  Bütün bu tuzak ve ağların çözüm adresi Allah’ın reçetesi Kuran’da tazeliği ile belirtilmektedir. “Onun rehberliğinde Evrensel Değer ve Evrensel sevgi yolunda bir dünya yol alabiliriz.” Ha, unutmayalım, yazı başlığında gördüğünüz “DERİN DİN” , Destek Yayınlarından yeni çıkan çiçeği burundaki kitabımızın da adı. 

Derin DİN, aslında sembolik, medaytik vizyon bir kavram!. Kur’an’dan esinlenerek kaleme aldığımız, tanıtımında bile(15/91-99) O’na atıfta bulunduğumuz farklı bir eser.(http://destekdukkan.com/index.php/derin-din-yuksel-mert-cengiz-acikgoz.html)Dünya yaratıldığından bu yana “hak” ve “hukuk” kavramlarını göz ardı ederek dünyalık işi sevk ve idare ettiğini sanan Kur’an’ın “Tağut,” insanlığın “Emperyalist” olarak nitelediği asalakların ters yüz edip ambalajladığı dinin adı.

 

Derin Din’i anlamanın yolu öncelikli olarak Kur’ani bir birikim ve ferasetle mümkün olacaktır. Yaşam boyu rehberimiz olan Allah’ın kaleme aldığı “Apaçık”,(15/1), “Korunmuş”(15/9), “Çelişkisiz”(4/82), “Açıklanmış”(6/113),“Tamamlanmış”(6/114), “Kolay”(54/17) ve bizzat Allah tarafından “Açıklanmış” olan kitap, “Kur’an-ı Kerim” ile, dünyalık işleri sevk ve idare ettiğini sananların sahtekarlıklarını öğrenmiş olacağız..

Selam olsun, yerleşmiş tüm gelenekçi kalıpların örümceğinden kendini Kur’an ile arındırmış olan O kullara…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank