content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Haz

Deli Köpek Diplomasisi

Ortadoğu’da yaşananlar dünyanın hemen hiçbir yerinde yaşanmıyor. İsrail yaptığı hiçbir şeyin sorumluluğunu kendisi taşımıyor. Ben yaparım, Amerika meşrulaştırır şeklinde yoluna devam ediyor.Amerika’da kendi enerji çıkarları için İsrail’i kullanıyor.

Ancak, uzun yıllar süren bu felaket durumu Amerika’yı memnun etmeye devam etse de, diğer dünya devletleri durumdan hoşnut değil.

Amerika’ya bağımlı devlet başkanları onaylasa bile halklar onaylamıyor. Sözgelimi, Avrupa devlet başkanları ve Arap ülkelerinin devlet başkanları onaylasa bile halkları bu durumu nefretle karşılıyor.

Bu nefret birikti, birikti yönetimlere dalga dalga yansıyor.

Başka bir şey daha oldu. Amerika’nın sürdürdüğü örtülü ya da açık savaşlar, Amerika’yı dünyada siyaseten gayrimeşru konuma çekti. Buna ekonomik zafiyet eklenince, Amerika yaptıklarını yapmakta zorlanır oldu.

Amerika, Ortadoğu’da kesin çözüme varabilmesi için İran’ı dize getirmesi, Türkiye’yi bölmesi gerektiğine inanıyor.

Türkiye’de siyasi iktidarı kullanarak, Amerika epey yol aldı. Kürt Açılımı ya da Barzani Açılımı ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinin gereği idi.

Şimdi geldik bu projenin asıl manivela noktasına.

İran’a müdahale edecek. İşaretler hep İran’ı gösteriyor. Amerika Recep’in fiyakasına dokunmamasının asıl sebebi İran’dır. Dereyi geçerken at değiştirmek istemiyor. Recep Bey de bu durumdan istifade ederek, seçimlerden önce iktidar için güç toplamaya çalışıyor.

İran’ın vurulması, bölgemizde yeni bir savaş, krizlerden kurtulamayan Türkiye için felaketten önceki felaket olur.

Amerika Bir Mart Teskeresinde olduğu gibi, AKP’nin kendi yanında olmasını istiyor. Bu duruma ne Türkiye hazır, ne de hatta AKP hazır. Böyle bir savaşa katılım için Meclisten karar alınması hemen hemen imkânsız. Alınsa bile halk bu kez daha sert karşı koyar. Bu şimdiden belli. Bırakın bakanları Eşbaşkan sokağa çıkamaz hale gelir.

Amerika’da bunları görüyor. Ambargoya razı etmeye çalışıyor. Savaşma bunu anladık ama hiç olmazsa İran’a ambargoya katıl. Diyor.

Recep bey bu durumda Amedinecat’a diyecek ki, görüyorsun bak eğer sana ambargo uygulamazsam Amerika benim canıma okuyacak. Kusura bakma.

Deli köpek diplomasisi işte bu.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank