content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 May

Değişen Onlar..!

Türkiye'nin çok değiştiği, geliştiği ve dünyada örnek ülke olarak gösterildiği yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Ama ne yazık ki ülke değil de bazılarının değiştiği ve geliştiği doğrudur. Gören göz kılavuz istemez demiş atalarımız. Gözleri gören her insan gibi bizlerde görüyoruz. Değişen ve gelişen topyekûn Ülkemiz ve insanlarımız değil cennet vatanımızın üzerinde bizlerle beraber yaşam süren hazırcılar!
Haksızlık etmeyelim, bu sadece bugün değil, dünde böyleydi! Sorumluluk duygusuyla yaşamını idame ettiren halk rahatsızlık duyduğu bu haksızlığı ortadan kaldırmak için denize düşen yılana sarılır misali yeni umutla seçerek görev verdiklerinden aynı hatta daha fazlasını görünce gelen gideni aratırmış deyip çaresizlik içersinde değişen ve gelişen hiçbir dönemde değişmedi ki bugün değişsin diyerek, içi yansa da ah ülkem, vah insanlarım demeyi sürdürüyor.

Gücünü ülkesinin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını milletinin alın teriyle değerlendirerek alan ve ülkesiyle milletinin topyekûn değişmesine ve gelişmesine katkı sağlamak isteyenlere her ne hikmetse bir türlü inanmayan milletimizin büyük bir kesimi, gücünü ülkemiz ve milletimiz için ne dün nede bugün iyi düşünmeyen gerek içten gerekse ülke dışındaki şer odaklarından alanlar ile bunlara aynı yolda yürüyerek bedava geçinmek adına destek verenlerin her dönemde olduğu gibi bu dönemde de sadece kendilerinin değiştikleri ve geliştikleri ortada.

Türkiye'nin çok değiştiğini, geliştiğini ve örnek ülke olarak gösterildiğini
söyleyenlere soruyoruz! Cadde ve sokaklar, parklar, bahçeler boş alanlar ve orda burada aylak aylak boş boş dolaşan hazırcılarla dolup taştığına göre ülke ve insanlar nasıl değişmiş ve gelişmiş anlamak mümkün değil. İşte ülkenin ve insanların durumu gün gibi ortada.

Ülkemiz ve insanlarımız değişti ve gelişti diyenler yalan değil yanlış diyorlar! Ülkemizde birileri yalnızca bugün değil, her döneme ayak uydurmayı başardıkları için hem değişiyorlar, hem de gelişiyorlar. Durum böyle olunca ülkemiz çok değişti, gelişti hatta dünyaya örnek bile oldu demek doğru olabilir mi! Olamaz, olması da mümkün değil! Çünkü Ülke ve insan (Et ve Tırnak) gibi bir bütündür. Birini diğerinden ayırmak ayrı tutmak ve ayrı düşünmek doğru olmadığı gibi mümkün değildir. Değişim iki elmanın yarısında değil tamamında ve adil bir şekilde olursa ülke ve insanlar topyekûn değişti demek doğru olur. Aksi halde insanların toplu çıkarından yana değil bugün olduğu gibi tek taraflı değişme ve gelişme olur. Bu şekilde ülkemiz değişti gelişti ve dünya ülkelerine örnek oldu demek yakışık almaz.

Çünkü insan diğer canlılara oranla akıl üstünlüğü ile yaratılmış en mükemmel canlıdır. Akıl izan sahibi insan iki günlük fani dünyada yalnız olmadığını bilerek yaşayan ve ona göre davranan tek ve en önemli canlıdır. Sadece kendisini düşünenlere sorumlu insan demek ne kadar doğru olu orasını ancak Allah bilir.

Evet, ülkemizde dikkatli gözlerden kaçmayan müthiş bir değişiklik yok değil, var! Ama bu değişiklik işgal edilen koltukları kaptırmak istemeyen hazırcı zihniyetin ve yandaşlarının oluşturduğu üretmeden tüketen bir kesimde görülen değişiklik.

Bu bedavacı zihniyet kendi düşüncesine yatkın toplum oluşturmanın gayreti içersine girmiş ve bunu büyük oranda başarmıştır. Büyüklerimizin dediği gibi ülkemiz ve insanlarımızın büyük bir çoğunluğu değişmiş ve gelişmiştir. Ama bu değişme ve gelişme çalışkanlarda değil, hazırcılar arasında olmuştur.

Nereden nasıl geldiği dün olduğu gibi bugünde bedavacı yani hazırcı kesim tarafından bilindiği halde kara para gücüyle arabasını yürütenler ile yürüyen arabaya binmeyi sürdürüp değiştiklerini ve geliştiklerini sanarak sadece kendilerini kandıran bu zavallıların sonlarını Allah hayır eylesin diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Değişen Onlar..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank