content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Şub

Değirmenci, Toprak, Kerimoğlu, Gümüşdağ ve Işıklar…

Şu anda bu satırları yazarken
CHP'de kıyametler kopuyor. İstanbul'da 21 ilçe belediye başkan adayı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve CHP iktidar olduğu 13 ilçe, iktidar olmayan 5 ilçeyi düne bırakmıştı. Cumartesi günü 5 kişilik aday belirleme komisyonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanmıştı.
Ve gece yarısından itibaren İstanbul'un 18 ilçesi için isimler uçuşmaya başladı.
Bölgemizde en büyük sürpriz Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin aday gösterilmemesi ve yerine Dr. Handan Toprak'ın aday yapıldığı iddialarıydı.

****
Değirmenci'nin aday gösterilmeyeceğini daha önce yazmıştım. Aynı zamanda bu düşüncemi Başkan Mustafa Değirmenci ile de yüz yüze paylaşmıştım.
Değirmenci aday olmak istemediğini ve evine dönmek istediğini ancak Kılıçdaroğlu'nun kendisinin aday olmasını istediğinden dolayı 4. kez aday olacağını ifade etmişti.
Şayet Değirmenci iddiaları doğruysa, 15 yıllık dönem kapandı ve evine dönmek isteği de gerçek olmuş oldu.

****
Dr. Handan Toprak ismi benim için   sürpriz. Kendisinin aday olabileceğine hiç ihtimal vermedim. AK Partililer'in Dr. Toprak ismini duyunca sevindiklerini düşünüyorum. Ancak bu sevincin erken olduğunu ifade etmek isterim.
Aday adayları Toprak'ın etrafından kilitlenirler, Değirmenci de destek verirse (CHP Genel Merkezi Değirmenci'ye 2015 için milletvekilliği teklif edebilir) seçimi kazanması mümkün olabilir.
Bayan aday olmasının Avcılar CHP için bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
2004 ve 2009 yerel seçimlerinde İlçe Başkanı olan ve kazanılmış seçimleri hanesine yazılan Bayram Acar için de 30 Mart seçimleri ilginç olacak.

****
Dr. Handan Toprak'ın masada olmasının iki önemli nedeni oldu. Sivaslılar'ın İstanbul'da bir adaylarının olmasını istemeleri, ikinci neden ise kadın olması. Ve önceki akşam masada Toprak ve Sivaslı STK'lar arasında çok sevilen ve Sivas İmranlı İşadamları Dernek Başkanı Murat Açıl vardı. Ve son anda ibrenin Handan Toprak'dan yana döndüğü iddia ediliyor.
Toprak'ın aday olmasında, Kılıçdaroğlu'nun son ABD gezisinde kendisini karşılayan ve eşlik eden abi Toprak'ın çok büyük katkısı bulunuyor.

Kerimoğlu büyük sürpriz

İstanbul için en önemli sürpriz ise 2004 yılında Esenyurt'ta kendisi aday olamadığı için babasını DSP'den aday yaparak seçimlerin kaybedilmesine neden olmuş, 2009 yılında ise Esenyurt CHP Belediye Başkan adayı olmuş olan Bülent Kerimoğlu... Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 84 bin 167 oy (yüzde 44.70) alırken, Kerimoğlu’ysa 56 bin 772 oy alarak (yüzde 28) bin oy alarak seçimleri kaybetmişti. Aradaki fark ise yüzde 50 oran ile yaklaşık 28 bindi.

****
CHP İl Genel Meclisi'nde 58 bin 403 (yüzde 30.16) oy alırken, AK Parti İl Genel Meclisi'nde yüzde 41.19 ile 79 bin 767 oy alıyordu. Kadıoğlu partisinden yüzde 2 fazla oy, Kerimoğlu ise partisinden yüzde 1.26 daha az oy alıyordu.

****
Esenyurt'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş yüzde 43.67 oran ile 82 bin 111 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 34.92 oran ile 64 bin 531 oy alıyordu. Kadıoğlu Topbaş'dan yüzde 1.54 daha fazla oy alırken, Kerimoğlu ise Kılıçdaroğlu'ndan yüzde 6 daha az oy alıyordu.

****
Dr. Bülent Kerimoğlu İstanbul CHP İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olmuş ve son dakikada çekilmişti. Kerimoğlu'nun adı Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş için geçiyorsa bilin ki, bence o dönemdeki çekilmenin etkisi olduğunu düşünüyorum. Ve Kadıköy yada Beşiktaş'tan aday olursa da kendisini kutlamak gerekiyor. Çünkü bu iki ilçede CHP'nin beni bile aday gösterse kazanacağı ilçeler. Aday olursa şimdiden kendisine belediye başkanlığı hayırlı olsun.
Aday gösterilmese bile adınının gündemde olması bence önemli.

****
Başından beri CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayının Gökhan Gümüşdağ olduğunu ifade etmiştim. Ve Gümüşdağ CHP'nin adayı.Yazın bir kenara Küçükçekmece'de CHP seçimi alırsa benim için büyük bir sürpriz olmayacaktır.

****
Silivri'de Özcan Işıklar'ın aday olduğunda işi çok kolay değildir. Karşısında partinin dört güçlü isminin destediğini almadan Işıklar'ın seçim kazanması mümkün gözükmüyor. Destek almak için girişim yapmaz ve büyük bir barış eylemez ise AK Parti 5 yıl aradan sonra Tahir Sert ile zafer kazanabilir. Bizden söylemesi.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank