content
02 Oca

D@bbe 2: Verdiğim Paraya Değmeyen Film

Bu kadar net ve açık konuşuyorum.

D@bbe 2 verdiğim paranın 4/1 ' ine değmemiştir.

Hasan Karacadağ'ın bu türdeki çalışmalarını manen desteklesem de bu kadarını, bu kadar kötü olan filmini beklemiyordum.

Büyük umutlarım vardı, filmin sonuna kadar, bekledim. Belki dedim. Belki hiç beklemediğim anda sürekli savunmada olan yapım bir kontratağa çıkar diye.

Beklediğim, umduğum, dilediğim, temenni ettiğim... olmadı...

Bakalım filme, bir kere, SultanAhmet ve Ayasofya gibi camilerin yıkıldığı sahneler vasatın altının altının altında. Boğaz Köprüsü'nün yıkılış sahnesi -bile denmez çünkü bu görüntülerin toplamı bir dakika ediyor etmiyor, o kadar- yine aynı seviyede. Bu kadar mıyız biz? Bu kadar mı Hasan Karacadağ sineması? Bu kadar mı Türk korku sineması? Özel efektler daha iyi olamaz mıydı Allah aşkınıza söyleyin bana, söyleyin! İlk hayal kırıklığını burada yaşadım ben.

Bu bir film, elbette bir hikaye kurgulanacak ve onun üzerinden gidilecek. Karakterler, karakter yok bu filmde, tipler bazında film yürüyecek, anlıyorum ama... ama neden tek bir mekanda sabit kalınmış, anlamakta güçlük çekiyorum. Mekan, eve benzemeyen bir ev. Ben ormanın derinliklerinde sadece şirinlerin yaşadığını sanarken orada bizim D@bbe 2'nin kahramanları da yaşıyormuş meğer. Öyle bir mekan ki her taraf orman, tek ev kahramanlarımızın evi... Neden? Orada kimse yaşamıyorsa, kahramanlarımız da bohem gençler olmadıklarından, evli bir çift olduklarından, kimsenin orada yaşamadığını bildikleri halde neden yaşıyorlar?

Ayrıca en azından iki, üç, dört mekan kullanılsa ve başka evlerde, iş yerlerinde kıyametin nasıl yaşandığını görseydik iyi olmaz mıydı ? 2012 filminin bütçesi 25 değil 250 milyon dolar olabilir bizimki de değil 2,5 milyon 500 bin dolar olabilir, daha iyisini olmasa da daha sadesini ve aynı zamanda daha harikasını yapabilirdik. Hala da yapabiliriz, sonra zamanla bu yaptığımız ve inşallah yapacağımız film bize nice milyon dolarlar getirecektir.

Oyunculuklar genel olarak vasatın altında. Sefa Zengin iyi bir oyuncu olmasına rağmen bu filmde moda tabirle kasmış. Diğer oyuncular ondan daha iyi bence, bunu da belirteyim.

Filmin en güzel düşünülmüş yerleri başı ve sonu. En güzel uygulanan yeri yine başı. Sonu ise güzel bir mantık ve düşünce çerçevesinde düşünülmesine rağmen batırılmış.

Filmi anlatmam, adetim değildir, ayıptır, yapanları da kınarım. İzlemelerini istemiyorum gerçi ama izlemek isteyen okurlarım olabilir, saygı duyarım.

Ve noktayı koyarken şunu da belirteyim : Giderseniz, bu filme, verdiğiniz para boşa gidecektir...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank