content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eyl

Çözülürken…

Devlet bir organizasyondur. Siyasi bir birlikteliktir. Bir örgüttür.

Her örgütün bir felsefesi ve bir ideolojisi vardır.

Mafya örgütünün de bir felsefesi, bir ideolojisi vardır. Mafya örgütünün ideoloji ya da felsefesi; emek vermeden, içinde yaşadığı toplumun yasalarına ve ahlak değerlerine bakmadan yaşam sürmektir.

Mafya örgütünün kendi örgütlülüğünü devam ettirmesi için belirli kurallara ihtiyacı vardır. Örgütlülüğün devamı, güvenliği ve elde edeceği getirinin miktarı bakımından bir iç düzen oluşturması gerekmektedir.

Kuralsız kaidesiz, yasasız örgüt olmaz, devlet de olmaz.

Örgüt içinde ideolojinin, felsefenin değişmesi örgütlülüğün yapısının değişmesidir.

Örgütlülüğün ya da yapının değişmesi iki yol ile mümkündür.

Birincisi, Dıştan gelen bir kuvvet ile örgütü tümden lağvetmek ve yerine yeni örgüt kurmaktır. Bu sözü devletler için söylersek; eski devleti yıkmak ve yerine yenisini örgütlemektir.

İkinci yol ise, mevcut örgütün temel ideolojisini, karşı kişileri eski örgütün içine yerleştirerek eski ideolojiyi yenisi ile değiştirmektir.

Şimdi ülkemize bu kuramı uygularsak. Bir önceki örgüt yapısı, gelmekte olan mafya tipi örgütlülüğe direneceğinden, gelecek olanların bir öncekilerden daha büyük bir kuvvete sahip olması gerekir. Ki savaşmadan örgütü ele geçirsinler.

Geçiş döneminde kuvvetler arasında çatışma olduğundan, var olan örgütlüğün kuralları işlemez. Yeni örgütlülüğün başı, reisi, patronu gelmiştir ama bir öncekinin kuralları durmaktadır. Bu dönem kuralsızlaşma ve yeni kuralların vaazı dönemidir. Kuralsızlaşma dönemi örgütsüzleşip yeniden örgütlenme dönemidir.

Kuralsızlığın işlediği bu dönemde, mafya geniş harekat alanı bulur. Yağma, talan yolu ile eski birikimler başka ellere dağıtılır.

Bu kuralsızlıktan ve başıbozukluktan her kurum nasibini alır.

Güvenlikten sorumlu asker artık eskisi gibi değildir. Hangi ideolojinin bekçisi olacak karışmıştır. F-tipi ideolojiye göre zenginin ve Amerika’nın güvenliğinden sorumludur. Oysa kendisinin kuruluş ve var oluş felsefesi halkın güvenliği ve korunmasına yöneliktir.

Eskiden beri işleyen eğitim kurumları artık karma karışıktır. Bir önceki ideoloji ile mi eğitim yapacak ve toplumu yeniden üretecektir. Yoksa yeni adı verilen ne olduğu belirsiz, mafyalaşmanın ideolojisi yönünde mi eğitim vermelidir.

Kuralsızlık ve yağma eğitim kurumlarında da devam ettiği için altmış yıldır yapılan adil imtihanlar artık yapılamaz hale gelir.( Son imtihan sorularının F-Tipi Fitne Örgütü tarafından yağmalanması gibi)

Yapılan ve yapılacak seçimlerde secim güvenliği kalmamıştır. Hile endişesi, seçmenleri oy versem ne olacak ki kuşkusuna sevk etmiştir.

Devlet çürüdüğü ve çözüldüğü için artık hiçbir kural ve kaide işlemez hale gelir. Bu çözülme döneminde, mafyanın örgütlülüğü ve kendi kural ve kaidelerine bağlığı onu güçlü kılar. Çünkü mafyaya karşı olan güçler zayıflamış, ya da dağılmıştır.

Düzenli devlet örgütlülüğünden, mafya tipi örgütlüğüne geçiş dönemi yaşadığımızı düşündürtecek o kadar çok örnek var ki, saymaya gerek yok.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank