content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Oca

Çöp İhalesinde Yeni Belgeler… Ve Erdoğan Nihayet Konuştu!

Defalarca Avcılar Belediyesi’nin 2014 yılında adrese teslim yaptığı ihaleyi kazandığı halde, SSK ve Vergi Dairesi borcu olduğu gerekçesiyle ihaleden elenen Beş Kardeşler şirketiyle ile defalar haber yaptık. Köşe yazıları yazdım.

Kamu adına çöp ihalesinin takipçisi olduk.

Biz ihaleyi günü gününe tüm detayları ile takip ettik.

Başından itibaren ihalenin, adrese teslim yapıldığını iddia ettik.

Başından itibaren bırakın İstanbul’u Türkiye’nin (yüzölçüm ve nüfus itibarıyla) en pahalı ihalesi olduğunu iddia ettik.

Başından itibaren bu ihalenin yargıdan döneceğini söyledik.

Biz çöp ihalesini detayları ile her yazdığımızda Avcılar Belediyesi yetkilileri ısrarla çöp ihalesinin yasal olduğunu, söylenen iddiaların doğru olmadığını ifade ettiler.

Ve biz çöp ihalesini tüm detayları ile yazdıkça, kamuouyunu bilgilendirdikçe, tetikçi adamcılıklar, gazetecikleri aracılığı ile gazetemizi ve bizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar.

Sahibinin sesi olarak arsızca belediye yetkililerden daha çok çöp ihalesini sahiplenerek, yalanla savundular.

***

Sonra ne oldu?

Önce Danıştay çöp ihalesi kararını bozdu.

Sonra KİK, Danıştay’ın kararı gereği ihaleyi Beş Kardeşler firmasına verdi.

Aylarca haklı olduğunu, yalan yazdığımızı, kamuoyunu yanlış yönlendirdiğimizi iddia eden, tarafımıza açtığı davalarda açık açık bunu belirten belediye başkanı ve yetkililer ihaleyi alması için Beş Kardeşler firmasına çağrı yaptılar.

***

Beş Kardeşler firması da ihaleyi almayarak, bir teşekkür mektubu ile ihaleyi yapamayacağını bildirdiğini de, gazetemizde yaptığımız haberlerden ve köşe yazılarımdan hatırlayacaksınız.

Hatta kamuoyunda Beş Kardeşler firmasının, çöp işini yapan Tomurcuk firmasıyla anlaşarak ihaleden çekildiği iddiaları da gündeme getirildi.

Bunun üzerine Beş Kardeşler firmasına hem köşemden hem de yaptığımız haberlerle gazetemizin baş sayfasından çağrı yaptık.

***

İhaleyi yeniden alabilmek ve kendisine yapılan hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için aylarca hukuk mücadelesi yürüten, sonunda kazanan, hukuk kararı ile çöp ihalesinin kendisine verileceğini yönelik çağrı yapılmasına rağmen Beş Kardeşler firmasının bir teşekkür mektubu ile ihaleden neden çekildiğini sorduk.

Haberlerimiz üzerine gazetemize ve kamuoyuna konuyla ilgili açıklama yapacağını söyleyen Bahattin Erdoğan en sonunda dün tarafıma gönderdiği basın açıklaması ile konuşmuş oldu.

***

Erdoğan, tarafımıza gönderdiği resmi belgelerle neden ihaleden çekildiğini tek tek açıklıyordu.

İhaleyi hukuk yolu ile kazandığını ve kendisinin ihaleden çekilmesi için kimsenin tehdit etmediğini belirten Erdoğan, belediyeden olan milyonlarca lira alacağı olduğunu ve kurum tarafından SSK, Vergi Dairesi ve bankalara ödenmek üzere bloke edilmesine rağmen kurumlara iki yıldır ödenmediğini, ayrıca yine milyonlarca hak edişinin de kendisine ödenmeyerek, bir anlamda (belgelerini ortaya koyarak) kasten cezalandırıldığını iddia ediyordu.

***

Erdoğan, hukuken kazandığı ihale için kendisine yapılan çağrının şartlarını yerine getirebilmek için gereken; bankalardan teminat mektubu, SSK ve Vergi Dairesi’den borcu yoktur yazılarını yerine getiremediği için kazandığı ihaleyi yapamadığını belgeleriyle ortaya koyuyordu.

***

Düşünün bir temizlik şirketinin, yaptığı hizmetin karşılığında Avcılar Belediyesi’nden milyonlarca lira alacağı var. Aynı zamanda da devlet kurumlarına borcu var. Yasa gereği, hak edişlerinden öncelikle devlet kurumlarına ödenmek üzere paraları bloke ediliyor. Bloke edilen paralar devletin ilgili kurumlarına gönderilecek. Gönderilmiyor ve Avcılar Belediyesi bu paralarla başka ihtiyaçlarını karşılıyor. Görülen o ki, Avcılar Belediyesi mağdur ettiği şirkete ve ilgili kurumlara yüzbinlerce faiz ödeyecek.

Belediye yetkilileri, bloke ettiği paraları devlete ödemeyerek resmen suç işlemiş durumdalar… Bu davalarında takipçisi olacağız.

Son söz: Çöp, park bahçeler ve diğer ihale haberlerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortada duruyor. Mahkemelerde devleti zarar ettirenlerle bir bir hesaplaşacağız. Ve her kazandığımızda baş sayfamızdan davanın detaylarını okuyacaksınız. Adamcıklarıyla, tetikcileriyle bize saldıranlara söyleyeceğimiz şudur: Kralcıklar çıplaksınız. Farkında değil misiniz?

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank