content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

25 Haz

Çıkar Amaçlı Mutluluk!

Değerli dostlar! Sahte mutluluğun ötesinde gerçek saadete ulaşmak istiyor(sak)sanız kafa yorup bedel ödemeliyiz!..Mutluluk: “Bir gönül hoşluğu, yaşamdan zevk alabilme, yaşama sevinci, insanın iç aleminde ve dış dünyasında bir denge oluşturması…”

Kendisiyle, yaratıcı ve etrafı ile barışık olmayan bir insanın mutlu olması düşünülemez.

İnsan olarak sınırlarımızı, doğanın sınırlarını, aile içi ilişki sınırlarını, diğer insanlarla olan ilişki sınırlarını tespit edip bu sınırlara riayet etmedikçe mutluluğa kavuşamayız.

 

“Batı insanı robot yerine koydu. Doğu ise kendini güncelleyemedi. Ne Batı ne de Doğu günümüz insanına mutluluğu maalesef göstermedi, gösteremedi..”  Din ve ideoloji mirasyedileri;  mutluluğa giden yolu ortaya koymak yerine, “Gerçek Kaynağa Rağmen anlaşılmamak üzere yazılmış” milyonlarca cilt kitaplarla zihinleri kuşatıp allak bullak ettiler…

“Sahte mutluluk imalathaneleri, çıkar amaçlı mutluluğun bedelini ucuzlatarak, kanmaya meyilli insanları etraflarına topladılar, seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanan ikiyüzyüzlü robot misali mutsuz! insan tipi imal ettiler…”

Değerli dostlar! Hayatı zindana çevirecek davranışlarla mutsuzluğa davetiye çıkartanlar kendilerine zarar verirler.

 

İnsanın en büyük dostu ve hatta en büyük düşmanı da yine kendisidir.

Önce kendimizi sevip içimizdeki güzellikleri geliştirecek, ardından bunu diğer insanlarla paylaşarak mutluluğumuzu katlayacağız. İnsanların birbirini sevmesi ve birbirine iyilik yapması kadar güzel, düşmanlık yapması kadar da kötü bir şey olamaz.

 

Başta peygamberler olmak üzere, tüm filozoflar insanın mutluluğu konusunda çaba sarf etmişlerdir. Tüm bu çabalar, en değerli varlık olan insanın en iyi şekilde ömrünü tamamlayabilmesi içindir.

“İNSAN” yeryüzünün, “ÖMÜR”de insanın en değerli varlığıdır…

Kısa bir ömürde mutlu bir hayat kuramayanın, yaşamasının ne anlamı var?

Güzel bir iş, güzel bir eş, güzel bir ev, güzel bir lezzet… “her güzelliğin bir bedeli var” ve güzel şeylere kolayca ulaşılamıyor.

 

Mutluluğunda bir bedeli var.

“Mutlu olmak yeryüzüne hakim olmak değil, yer yüzü ile uyumlu olmaktır.”

İnsana silah doğrultarak, insanın malını gasp ederek, “emek ve bedenleri sömürerek” bir uygarlık kursanız bile, bu uygarlık sizin zindanınız olur.

Saygı duyulan biri olmak, eşinin sevgi ve sadakatini kazanmış olmak, çocuklarının sevgisini kazanmış olmak, bir mesleği çok iyi bir şekilde icra ederek insanları memnun etmek, çevresindeki insanların çözümünde öncü olmak…

İşte size mutluluktan mest olmuş bir insan manzarası…

Bu gün dünyada halkların mutluluklarını ölçen istatistikler yapılmakta, “bu istatistikler kişi başına düşen milli gelir değerinden daha önemli.” Yöneticilerin kendilerini bu sonuçlara göre başarılı sayması, ülkesi halkının mutluluğunu önemsemesi gerekiyor.

Elindeki imkanlarla mutlu bir hayat süreceğine tam olarak inanan biri, mutluluk için ilk adımı atmıştır. Başta da dediğim gibi;

Sahte mutluluğun ötesindeki gerçek mutluluğa ulaşmak istiyorsak, kafa yorup bedel ödemeliyiz!...

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Allah kuluna kafi değil mi?..

 

GÖNDERMELER

-Adana Şehremini Zihni Bey’in verdiği tüm sözlerinin en ince teferruatına kadar bizzat takipçisi olduğunu ve bu özellikleriyle de gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Bir vesile Adana’da bulunan Başbakanımızın vefalı dostu ve danışmanı benimde 35 yıllık ağabeyim Hüseyin BESLİ’ ye “Gönül AĞASI” ve “ZENCİ TÜRK YÜKSEL EVSEN” kitaplarını hediye ettiğimden haberiniz var mı?

-Yüreğir şehreminiyle makamında yaptığımız SİYAH-BEYAZ programının kimleri sevindirip kimleri rahatsız ettiğini biliyor musunuz?

-Adana’da halkımızla adeta özdeşleşen, bizdenleşen, sizdenleşen, hepimizdenleşen Parlamento üyesinin Fatma Gürkan Hanımefendi olduğunu bilmeyen var mı?       

-Adananın Hürriyeti olarak tabir ettiğim EKSPRES GAZETESİ’ indeki köşe yazılarıma Bismillah diyerek kaldığım yerden devam ettiğimi bilmeyen, duymayan var mı?

-Hürriyet Gazetesi Türkiye Türklerindir yerine, Türkiye Türkiyelilerindir yazarak başlığını değiştirmelidir. Diyen Emin Çölaşan kimlere mesaj gönderiyor?

-Soruşturmacı gazeteciliğin ruhuna Fatiha okunduğunu söyleyen Uğur Dündar’a katılamayan var mı?

-Başbakanımızın Adana için verdiği taahhütler Bizim namus borcumuzdur takipçisi olacağız diyen Ziyaettin YAĞCI ile soyadlarımızı değiştireceğimizi duydunuz mu?

-Güç aslanın pençesinde yiğidinde dizindedir kim yüzden aşağı yaşıyorsa günah onun özündedir. Atasözünün hangi millete ait olduğunu biliyor musunuz?

-Akdeniz Tvdeki programlarıma tatil amacıyla Eylül ayının üçüne kadar ara verdiğimi biliyor musunuz?

-Fethullah Gülen’in Dünya İnsanlık Ailesi’nin mutluluğu için kendisini feda eden aşkın bir gönül adamı olduğunu bilmeyen var mı?

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank