content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Mar

Çık İşin İiçinden…

On beş bir mazisi bulunan, bir gazete, aylardan beri çevreye bedava dağıtılıyor.Benim içinde bir, bazen iki tane bırakıyorlar.
Gazetenin bütün kadrosu dindar, muhafazakâr ve mütedeyyin.. Gazete sayfalarında müstehcen bir resim, çıplak yosmalar, bu tür haberleri bulamazsınız.
“Millî Ekonomi Modeli” yaratıcısı (!), sakallı ve bugünlerde kalpaklı bir liderin gazetesi. Aynı zamanda bugünlerde tam bir Kemalist. Bütün yazarları, sütunlarında söz birlikçisi olarak Atatürk’ün dindar, hafız olduğunu, tarikatlara ilgi gösterdiğini, liderleri ile Cumhuriyetin adını koyduğunu iddia eden, sanki bir cereyanın mümessili nereden beslendiği belli olmayan bir gazete.
Anadolu’yu adım adım gezerek, gazete tarafından düzenlenen “Millî Kahramanlar” gecelerinde, mangalda kül bırakmayan, iktidar partisinin aleyhinde veryansın eden bir gayretkeşliğin (!) mümessili olma yolunda ilerleyen bir gazete, ilgili kadrolar ve baş lider…
Tanzimat’a başlayıp, cumhuriyet döneminde zirveye çıkan batılılaşma ve din adına ahkâm kesme, Allah’ı Allah ile kandırma oyun ve senaryolarında kimler gelip/geçmedi ki?...Köprülerin altından bilmem nasıl sular akmadı ki?
İslam’ın sırtında kambur haline gelen tarikatlar, diyalogcular, dinler arası ittifakçılar, din adına tavizciler, Kur’an Tefsirleriyle mideleri ve beyinleri bulandıranlar, dini ve temel değerleri satanlar, bu sahada büyük tüccar olanlar, köşeleri dönenlerin sayıları az değildir. Rejim, sistemler, kanunlar ve dinin sahipsiz kalması ile meydana gelen boşluklar, büyük yara ve hastalıklar haline gelmiş, Diyanet İşleri Başkanlığı da, kadastro memurluğundan ileri gidememiştir.
Din adına sapkın dernek ve kulüpler kurulmuş, Atatürk, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, hürriyet, insan hakları kişilerin ideal ve ideolojilerine göre şekil kazanmış, arenada taraftar bulmuştur. Olan bu aziz milletin saf/temiz/inanmış Müslümanlarına olmuş, din yaşanılır bir din olmaktan çıkmıştır.
Kendilerini böyle kurtarıcı lider, hatta Mesih olarak gösteren, tanımlayan, lanse edenler; bal/kaymak/börek/çörekli hayatlar, çok sayıda kadınlar, mal/mülk/arazi/para/pul sahibi olmuş, müritlerini kandırmasını çok iyi bilmişlerdir. Bir gönül ehlinin ifadesiyle ‘her köşe başına, bir tarikat adına bir eşek dikin, o eşeğin müritleri ve taraftarları olur…’ aynen böyle değil mi?
İşte size yeni bir haber ve yeni bir oyun daha..Rus Federasyonu Devlet Duması, Rus Federasyonunda (LDPR) grubun istişare Konseyinde milli ekonomi Modeli konusunda bilgilendirme yapmak üzere, danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vladimir Lisichkin davetlisi olarak, baş lider Moskova’ya davet edilmiş. Mahut gazetenin manşetinde ve yazarlarının sütunlarında ballandıra/allandıra anlatılıyor.
Dünyanın iki büyük düşmanı ve jandarmacılığına soyunan ABD ile Rusya ne zaman dost oldular ki…Dünyadaki bütün şer güçlerin piyonluğunu yapan, İslam’ın düşmanı, aziz milletimizin can düşmanı ve ortadan kaldırılması için bütün güçlerini kullanan iki büyük şeytan.. Rusya ne zamandan beri baş liderle devrededir, ne yapılmak isteniyor?
ÇIK İŞİN İÇİNDEN BAKALIM… Bir cemaat lideri Amerika’da tutuluyor, Türkiye’ye gelemiyor veya gelmiyor.Yayın organları, maddi gücü, bankaları, şirketleri, Avrupa’daki açık kapıları, holdingleri, yurt içi ve dışındaki okul ve dershanelerinin hali belli.. Şimdi azınlık olsa bile, bir liderde Rusya’ya gidiyor. Başka liderler İslam adına ve din adına başka mecralarda at oynatıyor.. yayın organları, kitapları, televizyonları, yurt içi ve yurt dışındaki kurum ve kuruluşları hep ayrı telden… HAYDİ ÇIK BAKALIM İŞİN İÇİNDEN?...
Yazımı yine bir şiirimle bitirmek istiyorum:

BU BAŞ SOĞAN BAŞI DEĞİL
Bir baş yarattılar baştan,
Herkese iş, para, aştan,
Göz kırpar, kirpik ve kaştan,
Fitneyi çıkarır taştan,
KİM BU ADAM, SÖYLEN BAKIM?

Değirmen suyu nereden,
Gelebilir mi dereden,
Belki bin kereden,
Kandırmaca ol bereden,
YENİ BİR OYUN, TUZAK MI?

Gazete, televizyonlar,
Medya dağı baş gibi,
İllerde sine vizyonlar,
Çevresi Müslüman tipi,
İKTİDAR OLMAK UZAK MI?

Para bol, harcasa bitmez,
Bir daha Bakü’ye gitmez,
Yalanlar için güç yetmez,
Şüphe var, kötülük etmez,
YOKSA SİYASİ UŞAK MI?

İl, ilçe, köyler dolaşıp,
Siyasi dağları aşıp,
Mikrofon adlımı coşup,
Fikir kabuğundan taşıp,
YENİ ÇAKILAN KAZIK MI?

Atatürk hafız ve dindar,
Nutkuna bakarsan kindar,
Hem sağa, hem sola dön der,
İstersen meclise gönder,
AĞIZLARDA TUZ, AZIK MI?

Ismarlama görüş aldır,
Adamını yerden kaldır,
Kaymak elde, yağa daldır,
Ona saldır, buna saldır,
ACI HALİNE YAZIK MI?

Ehl-i Beyt’i, Dini kullan,
İktidar partiye çullan,
Kalpağı tak, allan/pullan,
Bol keseden at da sallan,
MAYASI BOZUK HAZIK MI?

Birileri destekliyor,
Bazıları da besliyor,
Yoksa Rusya’mı sesliyor,
KEMÂLİ neden tersliyor?

BU BAŞ SOĞAN BAŞI DEĞİL,
ÇIRPINIŞIN YAŞI DEĞİL.
KEMÂLİ

 

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank