content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Nis

CIA Malına Sahip Çıktı

Bugün, Hürriyet Gazetesinde (18.4.2010), CIA’nin Ergenekon Tertibi ile ilgili bir raporu yayınlandı.Gazete rapor ile ilgili bir yorum yapmadan yayınlamış.

Türkiye’nin iç işlerini ilgilendiren bir konuda, başka bir devletin cinayetlere şantajlara ve suikastlara adı karışan gizli servisi neden bir rapor hazırlar ve kamuoyuna açıklar? Böyle bir ihtiyacı neden duyar?

Öncelikle Ergenekon Tertibinin bir gladyo operasyonu olduğunu söylemeliyiz. Türk ordusuna ve aydınlarına CIA tarafından bir operasyon yapıldığına inanmayanların bu yazıyı okumalarında bir yarar görmüyorum.

Peki, CIA’nin bir rapor hazırlayarak kendi yapıp ettiklerine sahip çıkmasından daha normal ne olabilir? Gerçek durum budur.

Bu raporun zamanlaması da en az kendisi kadar çok önemlidir.

Önce zamanlamadan başlayalım. Ülke içinde Ergenekon Tertibine karşı gelişen muhalefetin gittikçe kitleselleştiği bir zaman dilimindeyiz. Ülke bütünlüğüne ve onun güvenliğine operasyon yapılmasına halkımız karşıdır. Bunu CIA da biliyor. Hassas bir durumun olduğunu bilmesine karşın, neden böyle bir tavır almaktadır?

Çok açık, talimatlar ile yönettiği F-Tipi gladyo operasyonları büyük çıkmazlara geldi.

Raporun birinci amacı, F-Tipi örgütlere biz sizin arkanızdayız, devam edin mesajı verilmektedir.

CIA bu tavrı ile yeni bir yol açmaktadır. Eskiden şekli hassasiyetlere dikkat ederken, artık doğrudan müdahale etme gereğini duymaktadır.

Raporun içeriğine gelince, iki yeni husus göze çarpmaktadır. Daha doğrusu CIA iki yeni hedef göstermektedir. Birincisi ana muhalefet partisinin başkanı, diğeri de Madımak Felaketine uğrayanların yakınları ve çevresindekilerin de Ergenekon Tertibine dâhil edilmesi hususudur.

CIA’nin siyasi iktidara da bir mesajı var. Benim belirlediğim stratejik hedeflerin dışına çıkma. Ben ne diyorsam onu yap.

Özetlersek. CIA bu raporu ile evet bu operasyonlar benim talimatlarımla yürümektedir. Ergenekon Tertibinin asıl sahibi benim demektedir.

Yani CIA açıklamaya ihtiyaç bırakmayacak bir şekilde kendi malına sahip çıkmaktadır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank