content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Eki

CHP Yüzde 30’u Aşacak

1 Kasım erken genel seçimlerine sayılı günler kala AKP, CHP, MHP ve HDP seçim beyannamelerini kamuoyuna açıkladılar.1 Kasım’da yarış fiilen AKP-CHP arasında geçecek.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinin sonucunu hep beraber gördük Ak Parti bu seçimleri birinci parti olarak tamamladı ama 13 yıl sonra ilk kez tek başına hükümet kuramadı. 7 Haziran'da yüzde 40,87 oy alan AKP'nin oy oranı ardı ardına gelen şehit haberleri, terör saldırıları, ekonomik kriz,  işsizlik, AKP'nin CHP'den kopya çektiği son seçim vaatleri ve sosyal medyaya bağımlı olan seçmenin Türkiye'deki Twitter kullanıcısı sayısı 9 milyon, Facebook'un ise kullanıcı sayısı 31 milyon Twitter ve Facebook’un gelişen son olaylarla erişim yasağı konulması ve yavaşlatılmasından dolayı bu sefer AKP yüzde 38 bandına düşecek. AKP'nin tek başına iktidar olabilmesi için en önemli gelişme HDP’nin baraj altına düşmesi lazım oda çok zor görünüyor.

HDP barajı çok rahat şekilde geçecek. 14 Ağustos 2001'de kurulan AKP’nin kurucuları arasında olan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bile 1 Kasım seçimlerinden pek ümidi yok gibi aksi takdirde oğlu Bilal Erdoğan’ı apar topar İtalya’ya doktora için gitmesini istemezdi.

AKP-MHP koalisyonu kurulması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKP’den MHP'nin 4 şartını istemişti AKP önerilen 4 şartı kabul etmeyince Devlet Bahçeli AKP’ye kapılarını kapatmıştı. MHP'nin oy oranı ise 2015'e göre 1 puan artacaktır.

Gelelim Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisi CHP'ye. AKP'nin CHP'den kopya çektiği son seçim vaatleri nedeniyle AKP'li seçmenin kafası karıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğü gerçekten AKP'li seçmeni CHP’ye davet ediyor. Kış mevsimi nedeniyle CHP’lilerde evde olacak. Bu nedenle CHP’de oy patlaması olacak. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçim’inde yüzde 24,95 oy alan CHP'ye ben bu sefer yürekten inanıyorum CHP yüzde 30'u aşacak. AKP ile CHP'nin kuracağı koalisyon hükümeti için taraflar mecbur anlaşacaklar ve bir dahaki genel seçimlere kadar AKP'nin tüm poyasını ortaya çıkaracak olan CHP o zaman iktidar partisi olacak.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank