content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Eyl

CHP halka ne Vaat Etmeli?

AKP 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP, MHP ve HDP’nin seçim vaatlerinin boş olmadığını gördü ve 13 yıllık iktidar serüveni son buldu. Halk AKP’ye 7 haziran genel seçimlerinde sarı kart göstererek tek parti iktidarına hayır AKP’ye CHP,  MHP ve HDP’yle hükümet ortaklığı kur birleş mesajını vermişti.

Hükümeti kurmak için CHP ve MHP ile anlaşamayan AKP’ye verilen 45 günlük süre dolduğu için Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimin 1 Kasım'da yapılacağını resmen açıkladı.

Ne yalan söyleyeyim 10 yıllık CHP üyesiydim partiden üyeliğim silindiği için bir anlık kızgınlıktan dolayı 7 Haziran genel seçimlerinde AKP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuştum. AKP’nin İzmir’den aday adayı olmayanları aday yapmasından dolayı 1 aylık üyesi olduğum bu partiden istifa etmiştim.

Sırf bunlara kıl olduğum için HDP barajı geçsin AKP gitsin diye bu partiye oy vermiştim. Şimdi hiçbir partiye üye değilim. Fakat bu genel seçimde CHP'yi desteklemek istiyorum. CHP tek başına iktidara gelemese bile önünde iktidar olması için CHP’ye 5 seçeneğim var.

1. Seçeneğim: CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda emeklilik yaşının 65’ten 50’ye düşürülecek seçim vaadi versin. CHP oylarını ciddi şekilde arttıracaktır.

2. Seçeneğim: Eski Ak Parti iktidarı AB’ye uyum yasalarını bahane ederek engellilere vergi indirimi saçmalığı çıkartarak Engelli oranını belirleyen yeni Balthazard cetvelini son 9 yılda 2 kere değiştirerek Türkiye’deki gerçek engelli sayısı olan 9 milyon engelliyi 1.673.550 olarak düşürdüler. CHP eğer engellilere eski raporlarınız geçerli olacak engellinin emekli olabilmesi için önündeki engel olan vergi indirimi kaldırılacak derse oylarını ciddi şekilde arttıracaktır.

3. Seçeneğim: Askeri, polisi şehit edenlerin ve çocuklara tecavüz eden sapıklara idam cezası verilecek derse oylarını ciddi şekilde arttıracaktır.

4. Seçeneğim: 7/24 çalışıp 77 milyon 695 bin 904 kişinin özellikle varoşların ayağına gidip CHP’nin seçim vaatlerini tek tek halka anlatmaları lazım. Daha sonra seçim vaatlerini içeren broşür ve katalogları halkla vermesi lazım.

5. Seçeneğim: CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meydanlarda  AKP karşıtı küçük partilere kazanamayacağı halde oy atanları ikna edip birleşip CHP’yi desteklemesi için oy istemesi lazım.

Bu kadar terör, şehit, işsizlik, hırsızlık, yolsuzluk ve pahalılıktan sonra millet yine AKP'yi seçerse kendim etim kendim buldum şarkısını söylemelidir. Valiler, AKP'nin il başkanı, Kaymakamlar ise AKP'nin ilçe başkanı gibi çalışıyor. AKP 2011 yılından bu yana sınavsız, mülakatsız bir sürü kişiyi memur yaparak kadroya aldığına göre, AKP'nin orduyu ve kamu dairelerini ele geçirdiğine göre devlet dairelerinde torpilli memurlarının olduğuna göre, AKP şimdi seçim startını verdi.  Devletin kasasından bol keseden vaatleri sıralamışlar gerçekten bunları düşürmek çok zor be arkadaşlar. Bunları düşürmenin tek yolu benim sıralamış olduğum seçim vaatlerini halkın önüne koyarsa CHP iktidar olacaktır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank