content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Ara

CHP Gençlere Yer Vermeli

Cumhuriyet Halk Partisi 18 Aralık’ta olağanüstü bir kurultaya gidiyor. CHP’nin yeni şekillenecek kadrosunda Sayın Kılıçdaroğlu ‘kadınlara ve gençlere’ önemli ölçüde yer vereceğini söylüyor.

Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ise, daha İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, yönetim kurulunun yüzde ellisi kadındı. Parti yönetimlerinde kadın sayısının yarıya ulaşmış olması demokrasimiz için çok ciddi bir ölçüdür. Sayın Tekin’in yaptıkları, gelecekte yapmak istediklerine de ayna tutar niteliktedir diye düşünüyorum.

Bugün CHP’nin karşısında AKP’nin cebi dolgun (nasıl dolgunlaştırıldığı ayrı bir tartışma konusu) , liberal-cemaat eklemlenmesiyle oluşmuş genç bir sınıfın varlığı söz konusu.

“CHP’de neden gençlere yer verilmeli?” sorusuna ise yüzlerce cevap bulmak mümkün. Ama ben önemli birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum.

12 Eylül Diktası’nın ardından, Türkiye’de özellikle gençler üzerinde başlatılan sosyal değişimleri ve gençlerin politikadan uzaklaştırılma sürecine karşı duruş sergileyebilmek için gençlere yer vermelidir.

Kişiselleşmiş sözlerle değil, genişletilmiş, ezberlerin bozulduğu bir platforma taşınarak yapılmalıdır.

Siyaset, başta dinamizm ister, hareketlilik ister ve çağı yakalayabilmeyi gerektirir. O enerjiyi de gençlerde bulur.

CHP ‘80’ sonrası doğan bugünün gençlerini, parti çatısında değerlendirerek başlatmalı yürüyüşünü. Onlara ‘dünkü çocuk’ diyenlere inat, onların ‘yarınki çocuk’ olduğunu kanıtlamasına fırsat vermesi için yapmalıdır bunu.

Dünyanın değiştiği söylemlerinin yansımasını halkımız yoksulluk, açlık ve sefaletle izlerken, teknolojinin ve medyanın, yazılı ve görsel basının önemli bir güç olduğunu unutmamak gerekir.

Gençler, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilecek niteliğe sahiptir. Yazılanlar ve söylenenler doğru olsa bile, ‘yandaş medyan’ın gündem değiştirme ve çarpıtma taktiğine, gençler teknik donanımları sayesinde rekabet edebilecek ve gelişen teknolojiyi geniş ölçüde kullanabilecek, medya ağlarında partisini genç kitlelere ulaştırabilecek, partinin görünürlüğünü arttırabilecek kapasiteye sahip olduğu için yer verilmelidir.

Gençler; uzun, ağdalı bir Türkçe kullanmak yerine, mesajını doğrudan verir. Anlaşılmaz değildir.
Canlı yayınlarda, açık oturumlarda dinleyiciyi sıkmadan konuşabilen, ne istediğini kolayca, kolaylıkla aktarabilen yetiye sahiptir.

Söylemleri ile 18-30 yaş aralığı 30 milyon olan ülkemin gençlerini peşinden sürükleyebilecek olan yine gençlerdir de, ondan CHP’de gençlere yer verilmelidir.

Gençler yenilikçidir, özgürdür, özgürlükçüdür. Bugünkü gerici kuşatmayı yıkabilecek devrimci ruha sahiptir. Gençler ve genç kadrolar, iktidar yolunda atılacak adımların ilki, lokomotifidir.

Kılıçdaroğlu’nun Paris’te Yılmaz Güney’in ve Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmesi ile başlayan süreçte, gelişmeleri baltalayacak zihniyete sahip ‘Güney katil, Kaya terörü desteklemiştir’ diyen zihinlerden arındırılması gerektiği için gençlere yer verilmelidir. Gençleşmesi gerektiği için arıtmalıdır bu zihniyetten kendini.
Unutulmamalıdır ki, CHP sola açıldığı her dönemde büyümüş, halka daha yakın olmuş, çalışan, köylü, işçi, orta sınıf (giderek yoksul sınıf olmuş) ile ortak bir zeminde buluşabilmiştir.
CHP, yeni vizyonu ile batının evrenselleşmiş değerlerini taşıyan, emekçi kitlelerin hareketinin, eşitliğin ve başta örgütlenme olmak üzere tüm özgürlüklerin önünün açılmasını savunan bir sosyal demokrasi ile varlığını bildirmelidir.
CHP, bu düşünceler ile dostluk elini uzattığı tüm kesimlerle ortak paydada buluşmasını bilmelidir.
Atatürk Devrimleri ve Altı ok ilkeleri ile,
Sosyal demokrasinin evrensel kuralları ile,
Anadolu coğrafyasının tarihsel ve felsefi birikimi ile,
Ve pek tabii gençler ile iktidara yürümelidir CHP!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank