content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Haz

Çare Arayışı Zorunlu Hale Geldi

Amerika’nın, 950 kilometre güney sınırımızda, yeni devlet kurma çalışmaları, söz olmaktan çıktı. Ülke için en belli başlı tehdit haline dönüştü.
Suriye’de kurulacak Kürt Koridorunun, Irak’ın kuzeyinde kurulan, Barzani oluşumuna hiç benzemeyeceğini, şimdiden söyleyelim.
Henüz Amerika tarafından, kurulma aşamasındayken dahi, ülkemize etkisi, Irak’ın kuzeyindekine nazaran çok daha kötü etki ettiği görülmektedir.
Amerika’nın Barzani ile sürekli istişaresi sonucunda; Barzani de, PKK/PYD’ye tüm kapıları açtı. PKK, yeni bir hareketlilik kabiliyeti daha kazanmış oldu.
İşin şakası kalmamıştır.
Amerika, İngiltere, İsrail, Fransa askerleriyle, silahıyla, istihbarat örgütleriyle, Koridor kurmak için harıl harı çalışmaktadırlar.
Amerika, Almanya dâhil tüm müttefiklerini harekete geçirmiştir. Fransa Kobani’de, kendine ait, üs kurma çalışmalarını sürdürüyor.
Suriye’nin Batı emperyalistlerince paylaşımına karşı; Suriye, İran ve Rusya, bu durum karşısında, ne yapabileceklerini aralarında görüşüyorlar.
İncirlik ve Diyarbakır Hava üslerinden kalkan uçaklarla inşa edilmeye çalışılan Koridorların, yakın bir gelecekte, Türkiye sınırları içinde devam edeceği kesindir.
Amerika’nın yanında olarak, onun stratejik ortağı olarak, güneyimizde oluşacak bu tehdidi durduramayız.
Amerika Rus uçağını düşürerek, Çin ile yapılan hava savunma antlaşmasını engelleyerek, altı ay gibi çok büyük bir zamanı kazanmıştır. Türkiye Rusya ittifakını durdurarak, Türkiye’yi inisiyatifsiz bırakmıştır.
Suudi Arabistan ve Katar’ı yanımıza alarak, Amerikan ve BATI tehdidini, toprak kaybı yapmadan savuşturamayız.
Bu gün olumlu bir gelişme oldu. Erdoğan mecburiyetler karşısında, yeni arayışlara girdi. Ve Putin’e bir kutlama mesajı göndererek, aradaki olumsuzlukları gidermeye çalışan bir girişimde bulundu.
Geç olmakla beraber, olumlu olduğunu söyleyebiliriz.
Bir husus var ki çok önemlidir. Samimiyetsiz ve taktik içerikli Rusya yaklaşımı daha büyük zaman kaybına sebep olabilir.
Dünya dengeleri ve Amerika’nın Rusya’ya Ukrayna’dan, Baltık’tan gösterdiği silah, Rusya’yı yeni ittifaklara mecbur etmektedir.
Türkiye’nin Amerika’dan gelecek saldırılara karşı, hava savunma olanakları yoktur. Amerika ile müttefik kalarak, silahsız kaldık.
Şimdi Amerika’dan gelen tehdide karşı Rusya ve Çin ile yeni ittifak arayışlarına mecburuz.
NATO’yu çağırarak, Amerika’ya karşı yapılabilecek bir şey yok. Amerika demek NATO demektir.
İttifakları oluşturamazsak, varlığımız önce halkımızın direncine sonra da Allaha kalmıştır.
Amerika’dan gelen tehdit, tek boyutlu değildir. Sıcak paranın çekiliyor olması hayra alamet olmasa gerek.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com
ulusalkanal.com.tr

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank