content

12 Mar

Canbebe Boykotu

Gıda Platformu köşemde çok nadir olarak tarım, hayvancılık, çiğ süt üretimi, gıda konularının haricinde yazı yazmaktayım. Herkesin bir aşı barınacak yerinin olabilmesi için işinin olması şart. İşsiz kalan işçilerimizin gıdaya erişim haklarının engellenmesini de köşemin ilgi alanında görmekteyim

Canbebe işçilerinin sokağa atılması, kendilerinin, aile fertlerinin, çoluk çocuklarının başta gıda, barınma ve toplam yaşam ihtiyaçları tehlikeye düşmüştür. Aşağıdaki metni okuyarak bir destek de siz verdiğiniz takdirde onların yaşam mücadelesine bir katkı da siz sağlamış olacaksınız: Okuyup mektup metnindeki hususların gereğini yaparak!

Merhaba,

Bizler Canbebe, Canped ve Helen Harper gibi markaların üreticisi, uluslararası bir şirket olan Ontex’te çalışan işçileriz. Çalışma koşullarımızı düzeltmek ve sendikal haklarımızı kullanmak için verdiğimiz mücadeleden dolayı, 17 Şubat 2011 günü Ontex yönetimi ile sendikamızın yöneticilerinin işbirliğiyle işten atıldık. İşten atıldıktan sonra İstanbul Yenibosna’da kurulu bulunan fabrika önünde çadır kurarak direnişe başladık.

Haklarımızı aradığımız için bizleri kışın soğuğunda sokağa atan, böylelikle çocuklarımızın da hayatını hiçe sayanları protesto etmek ve işe alınma talebimizi kabul ettirmek için Ontex ürünlerini boykota çağırıyoruz.

Boykota destek vermek ve sesimize ses katmak için lütfen aşağıdaki metni, Ontex’in Türkiye yönetiminin ontexturkiye@ontexglobal.com ve Belçika’da bulunan genel merkezinin hr@ontexglobal.com mail adreslerine göndermenizi istiyoruz.

To Ontex International Management

I learned that you have sacked your workers of production plant in Turkey because they used their union rights. Owing to the fact that you endeavour to punish the struggling workers and their children by putting them on the street in the dead of winter, I am protesting you. Therefore, I am boycotting your Canbebe, Canped, Helen Harper and other brands until sacked workers will be reinstated and their demands will be accepted.

 Türkçesi:

(Ontex yönetimine!

Türkiye’de kurulu bulunan fabrikanızda çalışan işçileri, sendikal haklarını kullandıkları için işten attığınızı öğrenmiş bulunuyorum. Haklarını arayan işçileri sokağa atarak onları ve çocuklarını kışın ortasında cezalandırmaya kalkmış olmanızdan dolayı sizi protesto ediyorum. Bu nedenle işçiler işe geri alınıncaya ve diğer talepleri kabul edilinceye kadar Canbebe, Canpet, Helen Harper ve diğer markalı ürünlerinizi boykot ediyorum.)

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri

 

Etiketler : , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Canbebe Boykotu”

  1. 1
    Emmun Yeter ikibudak Says:

    bU HAYAT ŞARTLARINDA İNSANLARI ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN ,LÜTFEN BİR ÇÖZÜM ÜRETİN YETKİLİLER.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank