content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Eki

Büyükşehir Ordu’ya(mı) Yoksa Başkana(mı) Yaradı..!

Ordu’nun büyükşehir statüsüne kavuşturulmasından sonra Ordu merkezde faaliyetini sürdüren özel ve resmi sağlık kuruluşlarındaki hasta ve hasta yakınlarının oluşturduğu yoğunluk başta olmak üzere şehir içindeki araç yoğunluğu yanında merkez kasaba ve köylerle ilgili tüm yetkilerinde ordu da toplanması üzerine yaşanan ve halen yaşanmaya devam eden gelişmelere bakıldığında büyükşehir Orduya ve bütün Orduluya (mı) yoksa sadece Ordu merkeze ve büyükşehir başkanlığına(mı) yaramış.Bunu hep beraber ilerleyen zaman içerisinde biz göremesek dahi, ardımızdan gelenler görerek ya dua,olmadı beddua edecek..!
Büyükşehir adına yapılan, doğru ve yanlış bütün çalışmalar ve yaşanmaya devam eden tartışmaya açık gelişmeler göstermiştir ki, ilçeleri beldeleri, merkez kasaba ve köyleriyle birleştirilen Ordu’nun büyüyeceği ve güçleneceği söylenerek gurbetteki Orduluların bir şekilde ordu ve ilçeleriyle belde ve köylerine taşınmaları sonucu

Büyükşehir olabilmek için gereken nüfusa ulaşılınca..!Çıkarılan yasa ile Büyükşehir statüsü kazandırılarak bütün yetkilerin tek elde toplandığı Ordu büyüdü diye düşünen bütün ilçelerin sakinleri..!Özde değil, sözde büyütülen ordu da bundan böyle yok yok zannederek..!Düne kadar sadece resmi iş ve işlemler için mecburiyetten gittiği akşamdan sabaha Büyükşehir yapılan Ordu’ya…!Şimdi ilçe hastanelerinin büyük çoğunluğunda bir çok branştan doktor olmayınca, kalmayınca ya da ilçeleri yetersiz ve boş buldukları için doktorlar gelmeyince, her branştan onlarca doktor ordu’daki resmi ve özel hastanelerde görevde iken, hastalık başta olmak üzere nerede ise bütün ihtiyaçlarını karşılamak için bütün ilçeler beldeler ve köyler ordu ya akın edince..!! Ordu’da var olan yoğunluğun Büyükşehir sevdasıyla fazlasıyla artmasına vesile olarak, İstanbul misali orduyu tıkış-tıkış hale getirmişlerdir.

İnsan ve araç yoğunluğu bugün için maddi olarak orduya çok şey kazandırıyormuş gibi görünürken,gelecekte bu durum ordulular için sıkıcı olamaya başlayacaktır diye düşünüyoruz.!
Özel hastanelerin hastalar ve yakınlarına karşı paranın hatırına sergiledikleri yakın ilgi ve alakanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu ancak parası olanlar yaşar ve bilir. Parası olmayan fakir fukara,garip ve gurabalar ki toplumun bize göre % 85’şini teşkil eden dar gelirli bu insanlar Ordu da devlet adına millete hizmet etmek için yapılmış sağlık kuruluşlarından Ordu Eğitim ve Araştırma hastanesi, Ordu eski ve yeni devlet hastanesi, başta olmak üzere her branştan doktorun Büyükşehir ismine tav olarak Ordu da fazlasıyla yer aldığı inancıyla kendilerince haklı olarak tedavi için Ordu ya akın etmektedirler.İşte bu nedenle bütün ilçelerin,beldelerin ve köylerin sakinleri Ordu artık Büyükşehir oldu her şey büyüdü orduda bundan böyle olmayan yok,her türlü sorun ve sıkıntı ordu da giderilir sevdasıyla hastalar ve yakınları Orduya akın edince Ordudaki resmi ve özel hastaneler ile ordu merkez iğne atsanız yere düşmeyecek oranda kalabalıklaşmak tadır..
İnsan yoğunluğu sadece hastanelerle kalsa laf yok. Ancak şehir araç yoğunluğu yanında tıklım-tıklım insan kaynıyor. Dolmuşlar, yolcu taşımayla baş edemiyor. Şehir canlı, esnaf heyecanlı Allah daha çok versin. Artanını da diğer ilçelere versin diyeceğiz, ama nerede.! Ordu’yu büyükşehir yaparak ilçeleri piyasadan sildiler ve sildirdiler. Ordu ve Ordulu12 Eylül 1980 yılından buyana geride bıraktığı son 35 yılda özellikle Ünye’den ne yaşadığını, nasıl yaşadığını unuttu mu yada unutur mu sandınız.işte yanıldınız. Çünkü Ordunun büyükşehir yapılmasındaki amaç ileride kendini daha net bir şekilde gösterecektir diye düşünüyoruz.İnşallah yanılırız.İlçelerin atanmışlarında henüz bir sorun ve sıkıntı emaresi gözükmüyor.En azından bize göre öyle..! Ama İlçelerin belediye başkanlarıyla seçilmiş meclis üyelerinin kalıcı yatırımlara imza atmak, yerine bakkal, çakkal aşçı hane vesaire gibi işyeri açılışlarından başka yerlerde görülmeyişlerine ilişkin gidişat ve bu yöndeki gelişmeler,ilçelerin seçilmiş ve atanmışları bugüne kadar yaptıklarıyla yetinmeyi bilsinler.Bundan sonra isteseniz de istemeseniz de son söz,yetki ve etki halkın büyük çoğunluğunun evet dediği Büyükşehir belediye başkanından sıra gelirse ilçe belediye başkanlarıyla beraber seçilmiş meclis üyelerindedir.Devamı haftaya,,
Ahmet Yenin
Büyükşehir Ordu’ya(mı) Yoksa Başkana(mı) Yaradı..!

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank