content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Ara

Büyükçekmece AK Parti, İhraç Kararı,

Büyükçekmece AK Parti, İhraç Kararı, Dr. Akgün ve Babayiğit

AK Partili Büyükçekmece 4 meclis üyesinin ihraç edileceğini Mayıs ayında yazdık. Aynı ay içersinde manşet yaptık. Bizden iki ay sonra birileri yeniymiş gibi yeniden gündeme getirerek manşet yaptılar.

Resmi ihraç edildiklerini ise bölge kamuoyu yine bizden öğrendi. Haberin gazetemizde çıktığı gün, sabahın erken saatlerinde dört meclis üyesini arayanlar, “İhraç kararınız çıkmış, haber doğru mu?” diyerek ihraç edilen meclis üyelerine sormuşlar.

Sonra ne olmuş? Kamuoyunda kimileri gazetemizden öğrendiğini, sanki yeni öğrenmişler gibi dört tarafa haber salmışlar. ‘Aldığımız bilgilere göre, dört meclis üyesi ihraç edildi. Yok yahu…’ İşin gerçeği ise şu: Gerçek Gazetesi yazdı, herkes öğrendi. İhraç edilen meclis üyeleri de dahil.
*****
İhraç edilen dört meclis üyesi ise hala kararın doğru olup olmadığını sorguluyorlar. Doğru mu? Aynı meclis üyelerinin, ilçe disiplin kuruluna verildiğini yazdığımızda da “Yalan böyle bir şey yok” diyenlere şunu söylemiştik. ‘Olmayanı yazmıyoruz. Kaynağımız güvenilir’ dediğimizde susuyorlardı. Aynen bugünkü gibi.

İhraç edilen dört meclis üyesinin, gazetemizden öğrendikleri karar sonrasında şöyle dediklerini duyduk. “2014’de görüşeceğiz.” Hatta ihraç edilen meclis üyelerinden birinin; “Ocak ayı kongresinde aday olacaktım, bilerek ihraç ettiler” sözü de oldukça manidardır.
*****
İnanın Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, böyle bir kararın alınmasını rüyasında görse inan(a)mazdı. AK Parti ilçe ve il disiplin kurulu, partinin yöneticileri resmen Dr. Akgün’e kıyak geçtiklerini düşünüyorum. Ve Dr. Akgün’ün 2.5 yıl boyunca mecliste herhangi bir sorunu olmadan yoluna devam edeceğini, (hatta parti içersinde kendisinin CHP’li olmadığını iddia edenlere de kapak olması dileğiyle) bugünün verileriyle söylüyorum 2014’te seçimleri 2009’dan daha rahat kazanacağını görebiliyorum.
*****
Dr. Hasan Akgün’ü beğenir ya da beğenmezsiniz. Eleştirir ya da eleştirmezsiniz. Ama şunun altını çizmeden de geçmemek gerekir.Dört dönemdir seçilen bir belediye başkanı sıradan bir adam değildir. Ve bugünden  Dr. Akgün’ün yeniden seçilebilmesi için bütün koşullar oluşmaktadır. 

Büyükçekmece AK Parti, 2009 seçimlerinde bölündüğü, kimi parti kurucularının, üyelerinin bilerek çalışmadığı bunu açıkça ikrar ettiği gibi, inanın 2014 seçimlerinde bugünkünden daha çok bölünecektir.
Şu andaki fotoğrafı görünce geleceği görmemek için kör olmak gerekir. O günü, bugünden görmek içinde kahin olmaya gerek yok.
*****
Ocak 2012’de yapılacak kongreye ilçe Başkanı olarak Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit’in aday gösterileceği iddiaları ise bu bölünmeyi daha büyütecektir. Çünkü kongrede ilçe başkanı olacak Av. Babayiğit aynı zamanda AK Parti’nin 2014’de ki en kuvvetli belediye başkan aday adayı olacaktır.

Bu aynı zamanda meclis üyelerini de Babayiğit’in ekibi belirleyeceği gerçeği, parti içersinde bugünden kıran kırana bir mücadele yaşanmasına neden olacaktır.

Ocak ayı içersinde Av. Babayiğit bir aksilik olmadığında, partinin tek adayı olarak ortaya çıktığında, karşısına çıkacak bir adayın (ihtimal çok büyük) kongreyi kazanma ihtimali ise olasıdır. Çünkü parti içersindeki tüm isimler, Babayiğit’in belirleyici bir isim olmasından sa, kaybetmesini tercih edeceklerdir.
*****

Diyeceksiniz ki, parti içersinde ilin kararına rağmen kimse aday olmaz. Yanılacağınızı şimdiden söyleyebilirim. Bu kongre sürecini önemli kılan, aynı zamanda AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası içinde tarihi bir rol oynayacak olmasıdır.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olma ihtimali 2012’de ki kongre sürecinin kıran kırana  mücadele içerisinde geçeceğinin de bir göstergesidir. Diyeceksiniz ki, ‘Tüm bunlara rağmen ilçe kongrelerinde sorun olmaz. Kimse merkezin belirlediği isimler karşısında aday olmaya cesaret edemez.’
Bense yanıldığınızı söyleyeceğim ve bir örnekle bitireceğim. 2009 yılında İstanbul İl Kongresinde Metin Külünk il başkanlığına, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a rağmen aday oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın ve İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Külünk ile ilgili söyledikleri arşivlerde duruyor. Bir gazeteci olarak, kongre salonunda ve öncesinde neler yaşandığına bizzat  tanık oldum.

O gün il başkanlığına aday olan Külünk’ün bir daha parti içersinde hiçbirşey olmaması gerekiyordu. Külünk bugün partinin bir milletvekili. Oldukça da etkin bir milletvekili.

Sırf bu örnek bile, ‘Kimse ilçe başkanlığına aday olmaz. Parti engeller, hedefi olanlar bundan kaçınır’ iddialarının da karşılığı olmadığını da belirteyim.
*****
Büyükçekmece’de 2014’de belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları arasında bugünden yaşanacak bir çekişme Dr. Akgün’ün işini kolaylaştıracak bir süreçtir.

Diyeceksiniz ki, AK Parti karışırda CHP karışmaz mı? Karışır karışmasına da Dr. Hasan Akgün’ün karşısında bu isimlerin kıymeti harbiyeleri olmaz. Çünkü bu isimlerin hiçbirinin AK Parti karşısında tutunmaları da, şansları da yoktur. Bu mücadeleyi yürütebilecek olanlarında takatları yoktur.Ayrıca Dr. Akgün’ün olduğu bir yerde şansları da yoktur.

Son söz: Av. Babayiğit aday göste-rilmezse ne olur? Benim senaryolarım biraz boşa çıkar gibi olur. Ancak görülen o ki, Babayiğit Büyükçekmece ilçe başkanlığına aday gösterilebilecek gibi… Babayiğit, Beylikdüzü’nde Yusuf Uzun’un karşısında aday adayı olmayacağından (galiba şansıda zor) Büyükçekmece’yi tercih edeceğidir. Ne de olsa politika hedeflere yürümek için yapılıyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank