content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Mar

Burası CHP… Köprünün Altından Çok Sular Akar…

Burası CHP… Köprünün Altından Daha Çok Sular Akar…

Avcılar ile yazdığımız değerlendirmeler ve Cafer Çınar’ın verdiği kokteyl ile ilgili yazdıklarımız üzerine, Çınar bizi aradı.“Bize Manşet döneminden beri bir kastın var. Benimle ilgili bir tane iyi haber yapmıyorsunuz. Toplantıma yaklaşık 1000 kişi katılmasına rağmen, 100-150 kişi, 200’e yakın delege katılmasına rağmen 30-40 delege diye yazıyorsun. Haksızlık yapıyorsun. Ayrıca ben il yönetim kurulu üyeliğine ve il delegeliğine anlaşacak mışım gibi yazıyorsun” diyerek sitem
Kendisine özellikle bir iki hatırlatma yapalım. Gazetemizin sayfalarına açarsa kendisiyle ilgili yaptığımı haberler arşivlerde duruyor. Daha geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığına aday olacağını manşetten duyurduğumuzu unutuyordu. Ve köşemizde yazdıklarımız, bizim var olan bir fotoğrafa dönük okuma çabalarıdır. Bu okumalarımızı birileri beğensin diye yapmıyoruz ki! Kendi gördüğümüz gerçekleri, var olan durum tespit yapıyoruz.

Delege durumu
mevcut yönetimden yana

Ve bugüne kadar Avcılar ile ilgili yanıldığımı da düşünmüyorum. Beraber ortaya çıktığı arkadaşları, Cafer Çınar’a karşı çıkarak bir Fahrettin Uslu’yu başkan adayı olarak ortaya çıkardılar. Yani Çınar ve Uslu adaylığında ısrar ettikleri sürece muhalefet ikiye bölünecek. Bu sonucu okumak için çok akıllı olmaya gerek yok ki… Sadece rakamlar ve gelecek hesapları üzerinden analiz yapmak yeterli.
Muhalefet öyle bir aday ortaya çıkaracak ki, hem 170 delegeyi muhafaza edecek hem de karşı taraftan delege kazanacak ki, seçim kazanabilsin. Bu hesabı yapmak için, matematikten sadece dört işlemi bilmek gerekiyor. Sonuç olarak da, Acar yönetiminin çok kolay kazanacağı bir seçim yarışı yaşanacak gibi.

Muhalefette başı çekenlerin büyük bir bölümü, Çınar’ın adaylığına karşı çıkmış ve yeni bir aday çıkarmışlardı. Yorum yaparken bu gerçeği görmeyecek miyiz? Kongre değerlendirmele-rimizi yaparken, rakamlar üzerinden ve dengelere bakarak, geçmiş ve gelecek hesapları yaparak analiz yapmayacak mıyız?
Biz analiz yaparken kimsenin yandaşı olarak kalem oynatmıyoruz ki… 

Uslu adaylıktan çekilmiş!

Muhalefet 170, mevcut yönetim ise 230 delege kazanmış görünüyor kağıt üzerinde. Şimdi bu gerçek varken, birinin subjektif görüşlerine göre okuma yapmam ki… Hesap belli… Doğal delege ile mevcut yönetimin 245 delegesi var kağıt üzerinde.

Başından itibaren yazdım. Mevcut İlçe Başkanı Bayram Acar, muhalefet ortak güçlü bir aday çıkarırsa ‘aday olmaz’ diye ısrarla üzerinde durdum.
Cafer Çınar muhalefetin adayı yada muhalefet bölünürse de ‘Acar aday olur’
diyerek ısrarla ifade. Ve yanılmadım. Bayram Acar dün akşam adaylığını açıkladı.

İlk defa Avcılar CHP kongresinde kilit bir konuma yükselen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin ise açık açık Acar’ın yanında durabileceğini yazmıştım. Ve bu konuda da yanılacağımı düşünmüyorum.

Muhalefetin ikinci başan adayı Fahrettin Uslu, adaylıktan dün çekildi. Uslu’nun adaylıktan çekilmesi üzerine mevcut ilçe başkanı Bayram Acar, aday olduğunu açıklayarak dün akşam Ezo Restaurant’ta kokteyl verdi. Kokteylde yer yoktu, kalabalıktan. Kokteyle muhalefetin adayı olarak tek kalan Cafer Çınar da katıldı.
Seçimi kim mi kazanır? Tabloya bakın yanıtını verin. Ve bizim insanımız güçlünün yanında yer alır.

Taban Birliği silme süpürmüş!

Büyükçekmece İlçesi ile yaptığım değerlendirme sonrasında aldığım yeni bilgiler ise şöyle: Demokratik Taban Birliği muhalefet gurubu, Esenyurt gurubunun ilçede etkisini kırmak için, ciddi bir çalışma yaparak tüm mahallelerdeki delege seçimlerini silme götürmüş. Ali Ulvi Gökbudak, Dursun Tazegül, Hüseyin Dilli ve Dr. Ali Şeker ortak listeleri seçimi büyük farklarla kazanmış.
Nasıl mı yapmışlar? Delege listelerine yüzde 75 ortak isimleri yazmışlar. Ve sorun olmadan seçimleri kazanmışlar. Anlayacağınız bugün üç başkan adayı da (Gökbudak, Tazegül, Taşdan) mutabakat isimlerden oluşan isimleri kendi delegeleri sayıyorlar.

Tabi bu arada, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’le de görüşmüşler. Ve başkan delege seçimlerinde bir anlamda tarafsız kalmış! Başkan Dr. Akgün de iki isim önerisi yapmış, başkan adayı olarak. Biri Karadenizli, diğeri de göçmen. İki isim de Taban Hareketi tarafından kabul edilmemiş.

Öneri çok demokratik…

Ve şöyle bir öneri getirmişler: Ortaya bir sandık koyalım. Delegeler kimi başkan adayı görmek istiyorsa onu başkan adayı kabul edelim. Kongrede ise yönetim kurulu üyeleri içinde çarşaf liste yapalım. Kim yönetim kurulu üyesi olmak istiyorsa, çarşaf listeye yazalım. En çok oy alanlar yönetim kurulu üyesi olsunlar. 

Dursun Tazegül bu öneriyi kabul etmeyerek adaylığını açıklamış. Ali Ulvi Gökbudak da arkasından adaylıktan çekilmiş ama özellikle doktorun ısrarı üzerine aday olduğunu söylemiş.
Yalçın Taşdan ise bence kongre gününe kadar geri çekilecek bir isim diye görüyorum. Sadece pazarlık payı olarak öne sürülmüş bir isim gibi görünüyor. Siz adaylığınızı açıklarsanız biz de adayımızı açıklarız sonucunda ortaya çıkmış bir isim Taşdan.
Tabi hala uzlaşma girişimleri devam ediyor. Şayet uzlaşma olmaz ise Taşdan da ‘Taban Hareketi’nin adayı olarak seçime katılır.

Demokratik Taban Hareketi’nin önerisi kabul görmediğine göre, kongrede yaşanacak bir çarşaf liste girişimi kongrede tüm dengeleri alt üst edebilir. Çarşaf listede dört beş tane başkan adayı ve onlarca ilçe yönetim kuruluna aday çıkar. En çok oy alan yönetim kurulu üyeleri ve başkan olur.
Son söz: Esenyurt gurubu da Büyükçekmece’de kesinlikle partideki etkinliğini yitirmiş durumda. İki önemli isim ancak, Akçaburgaz’da seçilen isimleri silerek kendilerini delege yazmışlar.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank