content
11 Şub

Bu Maç Kimin Hakkıydı?

Uzun zamandır futbol yazmıyordum, yazmayacaktım da...

Türkiye'de futbolun bayağılaştığına inandığımdan böyle bir niyetim de yoktu...Ama futbol... ama futbol tutkusu... ama objektif, fanatik taraftarlığım...

Manchester derbisini bana yazdırmazken Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçı Galatasaray-Antalyaspor maçını yazdırdı.

Yine yazmazdım ya... yine yormazdım ya kendimi bu rezilliklere...

dayanamadım, çünkü Galatasaray'ın bir iki kusur dışında tüm hatlarıyla harikulade oynadığı bir maçtan galip gelmesine karşın boynu bükük olması içime sinmedi, sinmeyecek.

Şu var, futbolda zaman geçirilir son dakikalarda, olabilir, bu taktik kullanılabilir, ben de kullanırım lakin...

... şu var ki vicdanınıza -varsa tabii- , vicdanıma uygun şekilde yaparım, oyun alanı dahilinde top çeviririm, pas yaparım, yiyorsa bunu yaptırsaydın Şifo ! Topu savuşturup Sami Yen'den dışarı attırsaydın ! Ama bu ucuz, bayağı, sefil numaralara başvurmasaydın... ne güzel olurdu... aynı olay desteklediğim takım için de geçerdir, belki yazmam, yine de aynı biçimde düşünürüm.

Manchester United-Manchester City Carling Cup Yarı Final maçını izledim geçenlerde, City'yi de can-ı gönülden destekledim, içerimden topu ' vurun, savurun ' dedim, bu bile yapılmadı Old Trafford'da...

Nihayetinde City maç tam uzatmaya gidecekken gol yedi ve olay bitti. Hatırlatırım, City her zaman gol yemez... Hatırlatırım, iyiler de bir gün kazanır... güzellikler de zaman zaman hakim olur, egemen olur...

Bir City vardı orada, burada da bir Antalya vardı. Ben City'yi daha çok sevdim şimdi, Antalya'ya daha çok kızdım... ne değişecek peki? hiçbir şey... yanıt bu olmasa diye diliyorum, umuyorum, temenni ediyorum, dua ediyorum, bundan sonra.

Bu her yerde geçerli aslında ama madem konu açıldı dile getireyim, zaman geçiren kaleciye sarı değil de kırmızı kart verilse... kenara alınan oyuncuyu uyarmak yerine ona da kırmızı kart verilse, ve içeri girmeye hazırlanan oyuncu aynen geri dönse... bakın neler oluyor?

Neyse, gerçek şu ki, Galatasaray sonuna kadar hak ettiği bir maçtan sonra kupaya veda etmiştir. Antalya ise yukarıda bahsini ettiğim çirkefliklerle Trabzonspor'un rakibi olmuştur. Galatasaray kulübünün her daim iyi ilişkiler içinde bulunduğu Trabzonspor'a Antalya, inşallah da finalde başarılar diliyorum.

Bu takım umut vermiştir, ligde ve Avrupa'da kükreyeceğini bunca eksiğe rağmen göstermiştir... Maçın teknik-taktik analizlerini bu işin ustalarına bırakarak, sizleri saygıyla selamlıyorum...

Esen kalın...

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank