content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Eyl

Bu Günün Hayali Yarını Oluşturur.

Dünü bilmeyen bu günü, bu günü bilmeyen de yarını doğru dürüst yaşayamaz.

İşte yaşadığımız hayattan günü birlik ders almayı bilip öğrenemediğimiz için hatalarımız devam edip tekrarlanıyor. Tarihte hep yenilenip tekerrür ediyor.

Bu tekerrür içinde hayat iki ileri bir geri, bir ileri iki geri doğru akıp giderken bizlerde hiç ders almadan yaşayıp gidiyoruz.

Allah aşkına şu yalan dünyayı hiç pişmanlık duymadan dolu dolu yaşayıp giden birisi varsa; Ne olur yazsa da bizlerde okuyup öğrenip hatasız yaşayıp insanlığı bir adım daha ileri götürmeyi başarsak.

Neden insanlık tarihi milyarlarca yıl geride kalmış olmasına rağmen bu iş bir türlü başarılamıyor. Bu çağda ben anlamış değilim.

Demek ki, hiç kimse yaşadığı hayatın hiç bir gününü muhasebe etmediği gibi. Hiç kimse yaşadığı onlarca yıldan, onlarca çekilen acıdan, kederden, üzüntüden, kinden, nefretten, düşmanlıktan, dökülen kandan hiç ders almamakta ısrar edip yanlış yaşamaya devam ediyor. Yada kendi işine gelen her yanlış hayat şeklini doğru kabul ederken başkasının yaşadığı doğru hayatı da hep yanlış kabul ediyor.

Bu ikilem içinde yaşanılan hayatta kıyamete kadar bir ileri iki geri, iki ileri bir geri şeklinde insanlığın bir ayıbı olarak devam edecektir.

Aklın ne önemi var derseniz. Akılsız bu dünyanın yaşanamayacağını bilmemiz gerekir.
Ancak, bu dünyayı daha az hatayla, daha doğru dürüst yaşayabilmemiz için aklın yanı sıra bir yürek gerekir, yürek.

Çünkü hayali gerçekleştirecek olan akıl değil yürektir. Onun için yüreksiz akıl bir hiçtir.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank