content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Nis

Bu CHP Büyür mü? İktidar Olur mu?

408 delegenin oy kullandığı Avcılar CHP kongresinde, kongreyi kazanan Bayram Acar 197 oy, seçimi kaybeden Cafer Çınar ise 191 oy almıştı. 8 delege seçimlere katılmamış, 10 delegede kongreye katılmasına rağmen oy kullanmadan kongreyi terk etmişti.
Seçim sonrasında yazdığım yazıda; ‘Bence bugünden itibaren Avcılar’da parti içersinde hiç de küçümsenmeyecek ciddi bir muhalefet vardır. Bu muhalefeti görmezlikten gelecek Değirmenci ve Acar da dahil herkes kaybeder. Acar ekibi partiyi bugünden sonra eskisi gibi yönetemez. Ve olağanüstü kongrelere de herkes hazırlıklı olsun, derim.’
****

Yanılmadım, ancak daha kongre kararının mürekkebi kuramadan da, olağanüstü kongre talebinin yapılabileceğine ihtimal vermemiştim. Hani birkaç ay sonrası hesap ediyordum. Daha kong-renin üzerinde birkaç gün geçmeden muhalefet tarafından olağanüstü kongre talebiyle imza toplamaya başlamıştı. İşte bunda da yanılmıştım.
400 doğal delegenin 201’inden imza toplanırsa olağanüstü kongre yaşanabiliyor, CHP’de tüzük gereği. Ve muhalefetin başında bulunan Cafer Çınar 207 imza toplayarak imzaları ilçe başkanlığına geçen hafta içersinde teslim etti.
*****

191 oy alan Cafer Çınar nasıl olup da 207 imza toplamıştı. Hem de kongrede Çınar’a oy veren kimi isimler imza vermemesine rağmen.
Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin mahallesi olan Firüzköy Mahallesi 24 delegesi ile olağanüstü kongre talebiyle noter aracılığı ile imza vermişti.
Yaklaşık 10 Amasyalı delege, ilçe başkanlığından istekleri olmadığı için imza vermişti.
Ve kongrede il delegeliği, yönetim kurulu üyeliği gibi kimi hesapları olmadığı için kimi delegeler de Çınar’ın olağanüstü kongre talebine imza vermişlerdi.
*****

Şunun altını çizeyim. CHP’de ilçe örgütlerini, il örgütlerini, belde örgütlerini fesh etsinler inanın yüzde 5 ile 10 arasında daha fazla oy alır.
Düşünün, kongre yapılmış. Mevcut delege yapısı kabul edilerek seçimlere gi-rilmiş. Demokratik bir yarış yaşanmış. Kimse ‘hile oldu, oyum çalındı, sandıklar kaçırıldı, oy kullananlara baskı yapıldı’ gibi talepleri öne sürerek olağanüstü kongre talebi yapmıyor. “Delege seçimler-inde usulsüzlük yapıldı, delege seçilenler çizildi, delege olmayanlar yazıldı” talepleriyle olağanüstü kongre talebinde bulunuluyor.
Örnek olarak da iptal edilen Büyükçek-mece İlçe Kongresi gösteriliyor. Biri yapılmış, diğeri yapılmamış. Aslında ikisi aynı örnek değil.
Neyse, tüm eleştirilerime rağmen mu-halefetin başı olan Cafer Çınar’ı kutlamak gerekiyor. Seçime giriyorsun 191 oy    alıyorsun. Olağanüstü kongre istiyorsun 207 delegeden imza topluyorsun. İnanın bu gerçekleştiğinde ben ilçe yönetiminin yerinde olsa istifa eder, olağanüstü kongreye giderim.

İki yüzlü delege

Kendi oyuna sahip çıkmayan, demokratik bir seçimin sonucunu kabullenmeyen bir delegenin iki yüzlülüğü karşısında bir dakika bile yönetimde kalmam.
Kazanan ilçe başkanına oy veriyorsun, iki hafta sonra yaklaşık 30-40 arasında delege oyunu inkar ederek muhalefetin olağanüstü kongre talebini destekleyerek noter huzurunda imza veriyorsun. Gerekçe ne? Delege seçimlerinde yaşanılanlar. Seçildiği halde iptal edilen ve yerine seçilmediği halde yazılan delegeler.
Konuşanlar ve itiraz edenler için söylemiyorum, noter huzurunda oy veren ve kazanan yönetime oy vermiş delegelere soruyorum:
Buna itiraz ettin mi? Kongrede konuştun mu? Hayır.
İl delegeliğinde, yönetim kurulunda yer verilse imza verecek miydiniz?
Hayır.
Lanet olsun iki yüzlülüğe, ilkesizliğe verdiği kararın arkasında duramayanlara.
Böyle delegeden, böyle örgütlerden, böyle CHP nasıl topluma güven verecek?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çırpınsın, yırtınsın dursun. Başında bulunduğu CHP’ye sürekli yeni CHP dese ne olur.
İnsan aynı.
Zihniyet aynı.
Politika yapma biçimi aynı.

Kendi içine kapanmış, birbirini çekiş-tiren, birbirinin kuyusunu kazan, birbiri üzerinden politika yapan CHP örgütleri nasıl dışa açılacak? Açılabilir mi? Benim yanıtım hayır.

Akgün’den doğru tespit

Beylikdüzü CHP örgütünde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçede kongre öncesinde 4’e bölünmüş ilçe örgütü için şöyle demişti: “Kafalarını kaldırıp da 2014 mahalli seçimlerini hedeflemiyorlar, 1 numaralı Hasan Akgün düşmanlığı yapıyorlar. Kendi aralarında üç-dört gruba ayrılıyorlar, sonra da dört ayrı meyhaneye gidiyorlar. Bir türlü Kongreyi yapıp ilçe başkanı seçemediler, önümüzdeki günlerde yapılacak kongre de ertelenebilir, çünkü sadece birbirlerini yiyorlar."
****

Ve inanın bu Avcılar CHP’de böyle. Başka ilçelerde de farklı olduğunu düşünmüyorum.
Birbirini sevmeyen, birbirini beğenmeyen, ellerinde fırsat olsa partiden birbirlerini temizleyecek, yan yana durmayacak olanların bir arada bulunduğu partide başarı olabilir mi? Benim yanıtım hayır. Sizin?

13 delege imzalarını geri almış

207 delegenin olağanüstü kongre için imza vermesine rağmen 13’ü daha mürekkebi kuramadan imzalarını geri çekmişler. 3 ya da 4 imza iki defa yazılmış. Anlayacağınız olağanüstü kongre için imza verenler 201’in altında kalmışlar.
Mevcut ilçe yönetimi sevinebilir, muhalefet ise üzülebilir. Tüm bunlara rağmen muhalefeti bir kez daha kutluyorum. Kongrede kendilerine oy vermeyenlerden bile imza almışlar ya. Helal olsun, 
Kongrede Acar’a oy ver. Aradan bir hafta geçmeden ‘olağanüstü kongre’ diye noter huzurunda imza ver. Sonra imzanı ‘ben vazgeçtim’ diye geri çek.
Sonra ‘adamım’ diye ortalıkta gez.
Bu adamlarla mı CHP büyüyecek, iktidar olacak.
Hadi ordan be…
Son söz: Neden AK Parti kongrelerde çok adaylılığa izin vermiyor. Çünkü AK Parti insanlarımızı tanıyor. Bence tüm olanaklarını kullanarak ilçelerde yarış yaptırmıyorlar ya, işte bu gerçeği bildiklerinden bunu yapmıyorlar. Çünkü politi-kadan beslenen insanımızın gerçeği ortada duruyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank