content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Ağu

Borçlar Ödenecek, Herkes Utanacak

Yiğit düştüğü yerden kalkar, Hz Allahın izniyle bu yiğit “enin de sonun da kalkacak” buna hep beraber inanalım, Orduspor’umuzu yarı yolda bırakanlara pabuç bırakmayalım lütfen...

2017 bizim 50 yılımız. Şölen havasında geçirmemiz gerekirken geldiğimiz duruma bakın. Söz birliği yapmışçasına birçok insan takıma sırt çevirme yarışında maraton koşucusu gibi maşallah.

Haklı oldukları taraflar var elbette; takıma güvenmişler, uzun yıllar destekte olmuşlar, maçlara gelmiş stadyumu doldurmuşlar, sesleri kısılıncaya kadarda 12. adam rollerini yerine getirmişler.

Ama geçmiş yönetimleri; “ayaklarını yorganına göre uzatamamışlar”, büyük laflar etmişler, haddimize olmayan insanlarla ve kulüplerle uğraşmışlar, enerjilerini tez tüketmişler, her an ve her gün şehir ve seyirciyle kucaklaşmayı becerememişler.

Borca gelince...

Kıvırmaya gerek yok, 100 milyon TL civarında borcumuz var:

  • Vergi vb. resmi borçlar 19 milyon TL, yapılandırdık 1,6 milyon TL’ye düştü, 72 ayda ödeyeceğiz,
  • Eski başkan Nedim Türkmen’e ve ona bağlı faktöringe 33 milyon TL (buna hukuk karar verecek, böyle bir borç nasıl oluştu çok tartışılır, insanların bu miktarda verecek paraları var mıydı ki verdi oda tartışılır)(şimdilik böyle bir borç yok kabul ediyoruz)
  • Yerli sporcularımıza 26 milyon TL,
  • Yabancı sporcularımıza 22 milyon TL,
  • Süper ligden bir kulübümüze 8 milyon TL (ikili ilişkilerle çözülecek bir konu, ileride sporcu vererek çözebiliriz)
  • Diğer 1 milyon TL (personel maaşı vb.)
  • Ayrıca şehirde hangi iş yerimize gitsek “ben şunu şunu verdim paramı alamadım” diyen bir sürü insan, (takımı il dışına kampa götürüyoruz ve orada bile karşımıza çıkıyor birilerine takılan borçlar)

Özetle 50 milyon TL borcumuz var

Anaparası 20 milyon TL

10 milyon TL ile kapatılır

Takımlarımızın lig gelirleri yıllık 3 milyon TL civarında, ama bu para hacizlere gittiğinden borç kapanmıyor

Tüm alacaklılarla oturup konuşup “şu tarihe kadar şu meblağ ödenmesi şartıyla haczimi geri çekiyorum” diyerek anlaşmalar yapılır, 4 yılda toplam lig gelirlerimiz 12 milyon TL ve bu gelir direk borca tahsis edilir ve 4 yılda kulüp tertemiz olur.

10 milyonu nereden bulacağımıza gelince

Şehrimizin önde gelen iş adamları siyasiler bir araya gelir. Gelir temlikiyle 4 yıla yayarak 10 milyonu Orduspor’a borç verirler, paralarını 4 yılda da geri alırlar.

Ayrıca, bu borcun ödenmesiyle ilgili daha basit yöntemlerde var ancak bunu yapmamız için iş adamlarımızın ve siyasilerimizin sahiplenmeleri ve takımın yanında durmaları gerekiyor.

Bu kitle takımın yanında durmazlarsa ne olur? İşte onun içinde geliştirdiğimiz formüller var ve Eylül ayı gibi bunları masaya yatırıp radikal çözümler üreteceğiz inşallah.

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank