content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Oca

Bizim Tu(v)aletler Kilitli!

Başta insanlar olmak üzere bütün canlılar için tuvalet, helâ ya da kenef çok önemli ve zaruri bir ihtiyaçtır. İnsanlar tarihlerinde çok uzun bir süre tuvalet kullanmadılar. Başlangıçta hayvanlar nasıl yapıyorlarsa, onlar da öyle yaptılar. İşlerini en yakın çalının dibinde veya bir ırmak kenarında görebiliyorlardı.

Ancak toplumlar geliştikçe, köyler, kasabalar ortaya çıktıkça tuvalet ihtiyacını karşılamak için daha uzak mesafelere gitme zorunluluğu doğdu. Ayrıca açıkta bırakılan atıkların yarattığı kötü koku ve hastalık tehlikeleri de insanlarda bu konuda bazı önlemler almanın zamanının geldiği bilincini oluşturdu.

Saygıdeğer okurlar ”Zor oyunu bozar” diyen atalarımız boşuna dememiş. Nihayetinde orda burada kısacası açık alanda tuvalet ihtiyacını gidermenin acı faturası yine insanların kendilerine kesilince, kafayı çalıştırma zamanının geldiğini ve geçtiğini düşünerek arayış içersine giren insanların gayretleri geçte olsa sonuç verdi. Ve sonuçta modern ve sağlıklı tuvaletler bulundu.

Evde işte, özel kurum ve kuruluşlarda bulunan tuvaletler her isteyen vatandaş tarafından gayet güzel ve rahatlıkla kullanılıyor. Ama devlet adına millete hizmet için oluşturulmuş başka il ve ilçelerdeki devlet kurumlarında bizimkiler gibi tuvalet kapıları kilitlimi değil mi oralarda durum nedir bilinmez.

Her ne hikmetse bizim konağımız başta olmak üzere sağlık ocağındaki tuvaletler kişiye özelmiş gibi kilitli.İşin garibi çevresinde ve yakınlarında canı yananların bir koşuda ulaşıp ta ihtiyaç giderebilecekleri tuvalet de yok.Yakın çevrelerinde özel yada tüzel tuvalet olmasına rağmen Devletin kurumlarındaki hiçbir tuvalet kurumda çalışanlar dışında vatandaşlar tarafından kullanılmıyor, kullanılamıyor.

Bizde tuvaletler için helâ, kenef, ayakyolu, WC. 00, yüznu-mara gibi birçok isim kullanılır. Kısacası tuvalet ya da helâ hangi isimle anılırsa anılsın kim bulmuşsa bulmuş, Allah bulandan veya bulanlardan razı olsun. Çünkü tuvalet insanlar için çok özel ve çok önemli ihtiyaçtır.

Mesele tuvaletin değişik isimlerle anılması değil, ihtiyaç nedeniyle yapılmış olan bu tuvaletlerin nerede yapılmış olursa olsun özellikle milletine hizmet vermek adına yapılmış olan devlet kapılarındaki kilitli tuvaletlerin bir an evvel açılarak devletinden hizmet almak için kuruma gelen yaşlı, genç, hasta, söker bütün vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanılabilmesidir diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank