content
07 Mar

Biz İnsanlar ve Bu Dünya

BİZ İNSANLAR VE BU DÜNYA

Gerçekten Farkında Olan ve Direnen Herkese. . .

Biz insanlar öyle tatsız tuzsuz bir dünyada yaşıyoruz ki. Her şey saçma sapan bir düzen üzerinde kurulmuş. İnsanlar artık kendi şahsi menfaatlerine düşkün, herkes çıkar peşinde. Öyle ki beşeri kanunlar tamamen hayatın gerçeklerinden uzak, hayali bir senaryo’ya dönmüş durumda. Bizim de geleceğe ümidimiz hep karşılıksız kalıyor ve her seferinde düş kırıklığı yaşıyoruz.

Orta doğu’da mazlum insanlara karşı gerçekleştirilen kıyımlara Gazze’de yenileri eklenirken, bütün insanlık halen sessiz durumda. Yani bu katliamlara geniş katılımlı protestolar yapmak, siyasi ve ticari ilişkilerin kesilmek gibi karşılıklar vermek maalesef yeterli değildir. İslam toplumunun birleşip bu katliama müdahale etmesi tek çözüm yoludur. Çünkü bu saldırılardan, İslam darbe alıyor.

Bu saçma sapan dünyada maalesef diktatör egemenlerin, haksız ve geçersiz nedenleri yoktur, sadece mazlum insanların ezilme haklılığı vardır. Haksızlığa uğradıkları için direnme hakları da yoktuki. Tıpkı Ham as’ın İsrail’e karşı direnmesi karşılığında, bazı totaliter egemenlerin Ham as’ı teröristtir ve İsrail savunma hakkını kullanıyor, demeleri gibi. İşte biz böyle bir dünya da yaşıyoruz. Kanın döküldüğü, insanların bir hiç uğruna öldürüldüğü ve insan haklarının sömürüldüğü bir dünya işte!

Pek yabancısı değiliz şiddetin, ölümlerin ve kıyımların yaşanmasına. Nasıl ki ülkemizde “barış ve beraberlik” söz konusu olduğu zaman arabalar taranıyorsa, mayınlar patlatılıyorsa, ortalık kan gölüne dönüyorsa; orta doğudaki hesaplar da aynı; çünkü İsrail’de erken seçim gündemde, Filistin’de de parlamento seçimleri var. Yani bu tür olayların yaşanması tesadüfî değildir. Bu yaşananlardan birileri güç birileri para kazanıyor, birileri öldürüyor, birileri de öldürülüyor. Amaç eğer şahsi çıkarları için insan kanı dökmekse, insanoğlu bu konuda ne kadar mahir olduğunu ispatladı.

Peki, nasıl oldu da insanlık ve özellikle İslam toplumu bu duruma düştü? İşte bunun ana sebeplerinde insanlarda muhabbettin, ihlasın, birlik ve beraberliğin olmaması vardır. Herkes sorumsuzluk içerisinde, kimse kimsenin derdiyle sorunuyla ilgilenmez durumda. Tıpkı bir Anadolu deyişiyle bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözü…

Öyle ki bugün bir Filistinli için ses çıkartamayan bir Afganlı, bir Iraklı için özgürlük istemeyen bir Afrikalı, yine ülkemizde başörtüsü için binlerce kız öğrencilerimizin okulların kapısında içeri alınmamalarına hiçbir söz söyleme hakkı kendinden bulamayan bir Türkiyeli her zaman diktatörlerle ve ezenlerle işbirliği içerisindedir.

Bugün Afrika’da milyonlarca insanın açlıktan, bakımsızlıktan ölmeleri kimin umurunda. Bağdat’ta, Gazze’de, Beyrut,ta Kabilde, Halepçe’de bombaların yağmur gibi yağması, sokakların ortasında vurulan insanların feryatlarının arş-ı alayı sarması kimin umurundaydı.
Eğer bütün bu ezilenler el ele vermezse, güçlerini birleştirmezlerse İsrailli generaller de ABD’li başkanlar da sadece bu insanları havadan veya karadan vurmakla kalmaz, aynı zamanda topraklarını da ellerinden alırlar. Alıyorlar da zaten.Herkesin ayrı ayrı bir sorunu yoktuk; ortada tek bir sorun vardır, o da zalimlerin bütün Müslüman’ların başına musallat olmalarıdır. Yani ortak bir sorun, bu da Müslümanların sorunudur.

Savaşın ve katliamın büyüğü veya küçüğü olmaz. Bir insanın öldürülmesi dahi katliam demektir, savaş demektir. Bugün Orta Doğu’da bir kadının iffetinin ihlal edilmesine bir tepkinin verilmemesi, bütün İslam toplumun vicdanının kirlenmesi demektir. Bundan dolayıdır ki; hey insan, ey insanlık, nedendir duruşun ve susuşun? Gaflet uykusundan uyan artık. Duy insanların feryatlarını. Gör kolları ve bacakları vücudunda kopmuş çocukları, Ezilen masum halkları, iffeti ihlal olmuş kadınları, yok edilen kardeşlik halklarını gör artık. . .

Not: Bu yazı 2009 tarihinde yayınlanan Yeni Doğu gazetesinde alınmıştır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank