content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Ara

Bir Yanışın Hikâyesi

BİR YANIŞIN HİKÂYESİ

Marmara’nın sımsıcak güneşte bile ısınmayan sularında, her şeyi unuturcasına yüzdükten sonra, güneşte ısınmak için plajın kuytu bir köşesinde oturup, kendimi ana kucağı gibi kollarına bıraktığım güneşin altında dinleniyordum. Bir rahmet eli, şefkat kucağı gibi beni sarıp sarmalayan Güneşin, zevkiyle dertlerimi unutmuş, kendimi bulmuştum.

Derin bir tefekküre dalıp, yaratılanların güzelliğini inceliyordum. Güneşin, denizin, yeşilin, kumun her bir zerresine dalıyor, onları hayran hayran seyrediyordum. Cıvıldaşan kuşların, çocukların zevkiyle coşuyor, kumlara hayallerini çizen çocuklara imrenerek tebessümle bakıyordum... Genç ve biçimli vücutlar, yıpranmış, eskimiş, yorgun vücutlar her bir güzelliğiyle önümde duruyorlardı. Yaratılanları yaratandan ötürü zevkle seyrederken adeta melek saflığında hissediyordum kendimi.

Tam bu güzelim duygularla hemhâl olup, kendimi unutmuştum ki, denizin içinde zevkle oynarken, topunu dalgaya kaptıran bir genç kıza takıldı gözlerim. Salına, salına gelen dalgalar, kızcağızın topunu sinsi bir tavırla alıp götürüyordu aheste aheste.

Genç kız topun peşinden kulaç atmaya başlamıştı. Birkaç kulaçtan sonra yakalamaya ramak kala dalga hızlanarak topu uzaklaştırıyordu. Genç kız kulaç attıkça dalga coşuyor ve topu kaçırıyordu göz göre göre. Kulaçlar arttıkça dalga öfkesinden köpürüyor hızını artırıyordu. Dalgalar köpürerek topu kaçırmaktan zevk alıyordu ama kızcağız bir kaç müdahaleden sonra yorulmuş olmalı ki topun ardından ümitsizce bir süre baktıktan sonra gerisin geri kıyıya dönmüştü.

Olanları seyrederken az önceki güzel duygularım kayboldu birden. Gözlerimde nemli bir hava esmeye başladı... Çünkü hayallerimin, heveslerimin elimden alınışına benzetmiştim seyrettiğim olayı. Kendimi seyretmiştim denizin ortasında… Bitişimi tükenişimi seyretmiştim adeta. Denizdeki genç kızın ki gibi elimden oyuncağım alındığında, oyuncağımı kurtarmak için ruh kanatlarımla ne kulaçlar atmıştım bir zamanlar...

Doğanın kucağında bulduğum kısacık lezzeti bitirip beni başka düşüncelere gönderen o topu, gözden kayboluncaya kadar izlerken içimi mazi dışımı güneş yakıyordu… Genç kız da ümitsizce topun ardından bakıyordu. Top dalgaların kucağında genç kıza adeta acıyla bakarak uzaklaşıyordu mecburen... Benim tatlı düşüncelerim ve bir kızcağızın oyunu son bulmuştu ne yazık ki hoyrat bir dalga yüzünden!

ASUMAN SOYDAN ATASAYAR

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank