content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 May

Bir Adam Kaçak Yapmakta Neden Israr Eder?

Bir işadamı düşünün yaptığı üç inşaat da kaçak… Bir işadamı düşünün, yaptığı işler kaçak, yaptığı inşaattan kendisinden rüşvet istenildiği iddiasıyla savcılığa müracaat ediyor.
Diyor ki, “Ben inşaat yapmak istiyorum, belediye başkanı benden rüşvet istedi!”
İnsan biraz sıkılır. Sen inşaatlarını yasal yap. Temel ruhsatlarını al, sonra inşaatını ruhsata uygun yap. Senden yasadışı bir şey istenildiğinde ise feryat kopar. Ortalığı ayağa kaldır.

Ancak, sen binalarını ruhsatsız yap, ruhsat aldığın binayı büyüt, sana verilen ruhsata uyma, sonra da “Benden rüşvet istenildi”  diye ortalığı ayağa kaldır.

Bunlar yetmiyormuş gibi, Mimarsinan E-5 kenarında yan yolun ortasına gelecek bir şekilde otel yap. Ruhsatsız bina, iskânsız bina ve otel işletmesi ruhsatı olmayan bina…
Oh ne ala…

Sormazlar mı adama: Madem binan yasal, ruhsatı var; neden Tepecik Mahallesi’nde, jandarma yanındaki temelin virane bir halde duruyor?
Başına gelecekler belli olmasına rağmen, şehrin göbeğinde o koca oteli kimlere güvenerek yaptırdınız?

Kimden cesaret alır?

Neden bir adam kaçak bina yapar? Neden bir adam şehrin göbeğinde ruhsat müracaatı yapmadan inşaata başlayabilir? Kimden alır bu cüreti? Kendisini ne zanneder? Yasa çok açık. “Kaçak bina yapana, yaptırana, göz yumana ceza verilir” diye ceza maddelerimiz var.

Ve bu işadamına ait iskânı olmayan, ruhsata uygun yapılmayan binaya AK Parti İlçe Teşkilatı taşınıyor. İlçe Başkanı gerçeği bilmesine rağmen, ‘biz kiracıyız, bir şey olmaz’ di-yerek inatla o binaya taşınıyor? Neden?
İlçe Başkanı bu işadamına ait binaya taşınarak, o işadamına itibar sağlıyor ve arkasında olduklarına dair birilerine mesaj mı veriyor?

Ve merak ediyorum. Gerçekten AK Parti ilçe binası için kira ödüyor mu?
Kira ödeyip ödemediğini anlamak için; banka dekontlarını, makbuzları, belgeleri    bekliyoruz.
Aksi halde AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Görçeker ve yönetim kurulu üyelerini, meclis üyelerini bu işadamına ait binaları yasallaştırmak için, arkasında durmak için fiili destek verdiklerini kabul edeceğiz.
Aymazlık değil, bilinçli bir faaliyet yürütüldüğünü düşüneceğiz.

Yanıtları alıncaya kadar devam

Ayrıca Görçeker’e bir kez daha soracağız ve yanıtlarını alıncaya kadar sormaya da devam edeceğiz:
- Yan yol inşaatının yavaş ilerlemesiyle ilgili bir müdahaleniz var mı?
- İlçe teşkilatınızın kullandığı binek otomobilleri kimden kiraladınız? Ne kadar ödüyorsunuz?
- Neden partili belediye başkanıza iftira attığı iddia edilen (İstanbul Milletvekiliniz Feyzullah Kıyıklık inatla ve ısrarla Rafet Yıldız’ın rüşvet suçlamasından ceza almadığını iddia ediyor) işadamına ait bir binaya taşındınız?
- Partiliniz eski Belediye Başkanız Rafet Yıldız’ın onurunu kırdığını düşünüyor musunuz? O’nu üzdüğünüzü, küstürdüğünüzü ve karşı tarafı doğruladığınızı, başkanınızı mahküm ettiğinizin farkında mısınız?
- Ve siz ilçe başkanı olduktan sonra, mecliste AK Parti gurubu daha önce ‘hayır’ dediği kararlara neden ‘evet’ oyu kullandı?

Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri,
ne yapıyorsunuz?

Büyükçekmece Belediyesi yetkililerine soru-yoruz. Tepecik’deki inşaat için, Mimarsinan’daki otel için, AK Parti’nin bulunduğu bina için ne yapıldı?
Bu binalar sizin döneminizde yapılmamış olabilir;
Ama gereğini yapmak da sizin elinizde.
İnsanlar kaçak tavuk kümesi, arabasına kaçak garaj yapamazken devasa binalar nasıl yükseliyor?
Sahi siz ne iş yaparsınız? Neden gereğini yapmıyorsunuz?
Sizlerden de yanıtlar bekliyoruz…

Kentin doktorunu da göreve bekliyoruz

Büyükçekmece’nin kent doktoru olan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e soruyorum. Mimarsinan E-5 tarafında yan yol yapıyorsunuz. Yolun ortasına gelen, akaryakıt istasyonlarına, oto galerilerine, yolun ortasındaki otele ne işlem yaptınız? Ve yol inşaatı neden yavaş ilerliyor?
Haydi Başkan, sizden gereğini yapmanızı bekliyoruz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank