content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Ara

‘Bin Yılda’ Kronometre İşliyor mu?

Başlangıçtan itibaren aslında var olan Cemaat-Ak Parti aykırılığı dershanelerle açıkça ortaya çıktıktan sonra gündeme getirilen 2004 yılında Cemaat hakkındaki MGK kararı üzerine, sayın Kıvrıkoğlu sözünü gerçekçi olarak söylemiş mi sorusu zihne geliyor. Yani 28 Şubat süreci işlemeye devam mı ediyor?

Bilindiği gibi 28 Şubat döneminin genelkurmay başkanı Kıvrıkoğlu, 28 Şubat post modern darbesi için ‘bin yıl sürecek’ demişti. Bu aynı zamanda devletin karşısında gördüğü güçlere karşı da bir gözdağıydı.

Ak Parti iktidarının on yıllık süreç sonrasında post modern darbeyi yapanları bile sorgulaması üzerine Kıvrıkoğlu’nun sözünün ‘boşluğu, geçersizliği, ancak on yıl sürdüğü’ yorumları yapıldığı gibi bir çok kişi de gelişen olaylardan ‘28 şubat süreci artık tarih’ oldu kesin kanaatine vardılar.

Başlangıçtan itibaren aslında var olan Cemaat-Ak Parti aykırılığı dershanelerle açıkça ortaya çıktıktan sonra gündeme getirilen 2004 yılında Cemaat hakkındaki MGK kararı üzerine, sayın Kıvrıkoğlu sözünü gerçekçi olarak söylemiş mi sorusu zihne geliyor. Yani 28 Şubat süreci işlemeye devam mı ediyor?  2010 yılında bile Cemaati fişleme belgelerinin ortaya çıkması bu konuda doğal olarak zihin karışıklığına yol açıyor. İrtica yaftalamasıyla tehlike olarak görülen dindarlar Ak Parti’yle önleri açılarak geriden ve derinden markaja mı alındılar? Sonrasında kendilerinden bir güçle tasfiye mi edilecekler?

Gündeme sürülen belgeler görüş ve ifadeler benzer soruları ister istemez zihne getiriyor.

Ak parti, kuruluşundan çok kısa bir süre sonra geldiği on yıllık iktidarında elbette önemli, azımsanıp küçümsenmeyecek işler yaptı.  Ancak ortaya çıkışında özellikle dile getirdiği İslamcı yaklaşımı doğrultusunda paralel uygulamalar gerçekleştirmedi veya gerçekleştiremedi. Yani asıl hitap ettiği tabanın ihtiyaç ve isteklerini karşılamada isteksiz veya yetersiz kaldı. Dindar kesimin devlete karşı en büyük sorunu olan başörtüsünü on bir yılın sonunda ancak sınırlı ve her an değirilebilecek basit bir kanuni düzenlemeyle getirebildi. Dindar kesimin ikinci en önemli sorunu olan eğitime de yeterli ve kalıcı bir çözüm getirebilmiş değil. Genel anlamda, eğitimde, maalesef Ak Parti başarısız olmuştur. 4+4+4 hala tartışılıyor. Hazırlandıkları eğitime teknoloji transferi bu başarısızlığı daha da çetrefilleştirecek gibi duruyor. Yine kanuni düzenlemeyle konulan seçmeli Kuran ve Siyer dersleri dindar camianın beklentisini tam karşılamamış görünüyor.

En tabandan iğneyle toprak kazarcasına ağır ama sağlam kalıcı ve çaplı adımlarla büyüyen Cemaat, en büyük darbeyi yedikleri ihtilallere rağmen hizmet faaliyetine sonuçta ulusal boyutlara ulaşacak şekilde devam etmiştir.

Askeri vesayete karşı birlikte hareket ettikleri Ak Parti’nin her seçim sonrası oyunu yükselterek güçlenmesine paralel Cemaatte bu birliktelik sürecinde idari kademelerde daha etkin hale gelmiştir.

Müslümanların Peygamber Efendimizden sonra Arap yarım adasını garantiye alıp yavaş yavaş dünyaya açılmaya başlama konumunda, hilafet güç paylaşımı sonucunda Peygamberin dizinin dibinde yan yana duran insanlar savaş meydanlarında karşı karşıya geldiler.

Paralel bir benzetmeyle ifade edecek olursak aynı kaynaktan gelen iki ayrı güç Cemaat-Akp, gündeme düşen olayların işmam ettiği üzere meydana çıkmışlar ve uzaktan uzağa kılıçlar çekilmişe benziyor.

Hakan Şükür’ün Ak Partiden istifası ve üç bakan oğlunun yolsuzluktan  göz altına alınması ekrana gelecek görüntülerin başlangıcı gibi duruyor.

Bu aşamada Kıvrıkoğlu’nun sözünü ister istemez hatırlıyoruz.  Bütün bunlar bin yıllık süreçte bilinerek planlanan projeler mi?

Türkiye gibi bir ülke elbet kendi kendine bırakılamaz. Küresel güçler elbet plan proje ve senaryolarını bizim için de kurgulayacaklardır.

Gerçekten Cemaat-Ak Parti çekişmesi, ‘bin yıllık’ sürecin planlanan henüz yeni bir başlangıcı mı?

Şayet böyleyse, ne Cemaat ne de Ak Parti bu mücadelede karlı çıkmayacaklardır. Karlı olanlar ‘bin yıllık süreci’ planlayanlar ve onlara işmam eden güçlerdir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank