content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

13 Şub

Bilimsel Çığlıklar!

İnsanlar demiri buldu. Sonra demirlerden silahlar yaptı. Daha sonra demiri demirin üzerinde yürüttü. Daha sonra da demirden hangar büyüklüğünde evler yapıp, kuşlardan daha hızlı bulutlar üstünde dünyanın bir ucundan öte ucuna uçurdu..

Apartman büyüklüğünde demirden gemiler yapıp ummanlar altından yürüttü.

Ve bir gün acılar içinde yaraları zonklayıp kıvrım kıvrım kıvranan insanlık mikrobu fark etti.. Ve mikrobu mikropla öldürdü. Derken bilgisayarı buldu. Bir koca şehre sığmayan kütüphaneleri getirip internet denen bir devasa buluşla parmaklarımızın ucuna koydu. Velhasıl, velkelam insan, sanatın yedi harikasını keşfederek bilimsel çığlıklar attı.

Ama bir türlü “barış”, “sevgi” ve “huzur” içinde, “kardeşçe” yaşamayı beceremedi.

Mavi bir boncuk gibi raks edip dönen bu güzel dünyada, insan soyunun savaşmadan, onun bunun el emeklerini, akıl emeklerini talan etmeden birbirlerinin canlarına kıymadan, kendilerini ve de başkalarını aşağılamadan fitne ve fesadın odakları olmadan Sevgi İmparatorluğunu kuramadı kuramadık!

Oysaki bu dünyayı sevgi kurtaracak!

Her Hak elçisi, her bilge, insanları salt bir şeye çağırmıştır: “SEVGİYE”!!

Öyleyse bütün bir insanlığın biricik "KURTULUŞU": SEVGİ(de)DİR!

PEKALA.. Sevgi nedir?

Sevgi, her insanın bu alemde biricikliğinin farkında olmasıdır. Bu “imandır”. Farkı fark etmektir. Yani “Furkandır”. Öyleyse..Her birey kendini keşfedip kendini geliştirmek zorundadır. Yoksa kendi kendinin zorbası, zontası olup çıkar.

Bir insan bir diğer insanı şu ya da bu şekilde kendine raptı-zapt ediyorsa, “O insan sadisttir.” Bir insan da bir diğer insana gönüllü baş eğiyorsa, O da, “mazoisttir.” Sadist ve mazoist.. Her ikisi de hastadır. Hastalıktır. Özetin özeti: “Hiç kimse hiç kimsenin izinde izdeşi olmamalı.” Bir insan bir diğer insanın izinde izdeş olursa, Onun izinde yok olur. “Ben olmalı”.”Sen olmalı”. “O olmalı”.Ve hep beraber “biz” olmalıyız.

Evet, barışa, kardeşliğe, huzura giden yol, “biz odaklı sevgi”den geçer.

Sevgi denen kavramı bilmeyenler özgür vakitleri kuşanıp erinçler içinde soluyamazlar.

Önce sevgi!

İlle de sevgi!..

BİR AYET

Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. (Kur’an-ı Kerim 17/70)

BİR HADİS

Tüm insanlar Adem’den, Adem’de topraktandır..(Buhari-Müslim)

BİR SÖZ

Hani Milliyetin İSLAM idi kavmiyet ne? (M.Akif ERSOY)

GÖNDERMELER

-Adana’yı sarsacak yeni oluşum haberlerini duydunuz mu?

-Sayın Aytaç Durak’ın, Büyükşehir, Aldırmaz, Çukurova, Topçu, Yüreğir, Yüksel Evsen’in Sarıçam’dan aday olacakları dedikodularının aslı var mı?

- Ak Parti Adana Büyükşehir Adayı Abdullah TORUN’un bu yeni oluşum karşısında nasıl bir atraksiyon gerçekleştireceğini biliyor musunuz?

-Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih ALTAYLI’yı potansiyel suçlu gibi gösterenler aynaya bakıyor mu?

-Ak Parti iktidarına muhalefet malzemesi bulmakta zorlan muhalif partilerin kendi aralarında paramparça olmalarının mantığı nedir?

- Demokrasinin sacayağı olan siyasi parti temsilcileri ve belediye başkan adaylarını Akdeniz Tv’de konuk etmemizin kimleri neden rahatsız ettiğini biliyor musunuz?

- Salı ve Cuma günleri sabah 08’de Lokum FM işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz CENDERE programına bütün Adana’nın kilitlendiğini bilmeyen, duymayan var mı?

-Akdeniz Televizyonunda yapıp sunduğum Mertçe Söyleşi Programının 13 yıldan bu güne kadar İNSAN’ı merkeze koyarak bütün güzelliğiyle devam ettiğini biliyor musunuz?

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank