content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Nis

Bile Bile Lades Demeyin!

Milletimizi hazırcı toplum yapmak için dün çalışanlardan daha çok günümüzde çalışanlara ulufe dağıtır gibi kefilsiz kefaletsiz kredi kartı dağıtan özel bankalar eklenince olan yine yattığı yerden kazanmadan yaşamaya alışmış ve alıştırılmış olan hazırcılara oluyor.
Aslında hazırcılara olan olmuş vuranda vurmuş ve başlarının belasını bulmuşta duruyor saygıdeğer okurlar. Düşene bir tekmede sen at diye bir özdeyiş vardır, bilenler hatırlayacaktır. Ama ülkemizdeki sayıları “üzüm üzüme baka baka kararır ” misali her geçen gün artacağı yerde azalmaya yüz tutsa da tek gayeleri ülkesinin ve toplumunun ortak çıkarı doğrultusunda yaşamlarını idame ettirmek olan idealistlerin asli görevi dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklara karşı saf tertemiz kalpli insanlarımızı bilgilendirmektir.

İşte bu düşünceden hareket eden ve insanlarımıza yine bizim içimizde yaşayan bazı menfaatperestler tarafından kurulan tuzaklara düşmemeleri adına onları uyandırmayı kendilerine görev edinmişlerden biri olan eski orman müdürlerinden ve halen bu ulvi görevini yaşadığı bazı aksilikler nedeniyle Orman mühendisi olarak Karadeniz Bölgesinde idame ettiren sorumluluk sahibi bir kardeşimiz benim gibi bir çok dostuna “DİKKAT” başlığı adı altında gönderdiği mail’i irtibat halinde olduğumuz arkadaşlarımıza da” iletmemiz isteğinde bulunduğu için bizde saf ve temiz kalpli insanlarımız adına çok önemsediğimiz bu önemli uyarı yazısını hem arkadaşlarımızla hem de okurlarımızla paylaşmak istedik.

Çünkü Eski Orman işletme Müdürü ve halen Karadeniz Bölgesinde Orman Mühendisi olarak görevini ülkesi ve insanlarına alanında faydalı olmak için çırpınan bu kardeşimiz “Lütfen bu maili bütün tanıdıklarınıza muhakkak Bcc kullanarak iletin...”ki diyerek bazı bankalar tarafından bedava dağıtıyorlarmış gibi kefilsiz ve kefaletsiz gönderilen kredi kartlarıyla nasıl bir sözleşmeye imza attırıldıklarını ve sonuçta nasıl bir tehlikenin içine itilmeye çalışıldıklarını hem kendileri hem de olaydan bihaber olan herkes görsün diye ısrar ediyor.

İsterse bazıları gibi “ele dar gelen bana bol gelir diyebilir. Ama ülkesine ve insanına olan sevgisi saygısı ve bağlılığı bu çirkin düşünceye engel olduğu için kredi kartı sahibi insanlara kurulan tuzağın görülmesini ve buna göre vatandaşlarımızın önlem almalarına katkı sağlıyor.

Özel bankalardan kendi isteğinizle aldığınız veya köşe başlarına konmuş tuzak tezgâhlarda allanıp pullanarak bir anlamda özel bankaların sizlere zorla verdiği kredi kartlarının yenilenmesi esnasında kapınızı çalan kuryelerin getirdiği yeni kartların size teslimi esnasında kuryelerin aceleci tavırlarına bilerek ya da bilmeden önümüze uzatılan sözleşme metnini okumadan kuryelerin istekleri doğrultusunda acele ile imza ederek kendi elimizle başımıza çorap örmek istemiyor isek aşağıdaki uyarıya dikkate alalım.
Bankalar Tüketiciyi koruyan yasalara karşı atağa geçmiştir. Çok dikkatli olmalıyız ve sivil toplum tepkisini koymalıyız.
Kredi kartlarınızın süresi dolmasına veya dolmamasına rağmen yeni kredi kartlarınız adreslerinize SÖZLEŞME ile birlikte gönderilmektedir.
Yani Kredi kartını getiren kurye sözleşmeyi imzaladıktan sonra kartı size teslim etmektedir.
Bu bir taktiktir!!!!.Asla bu oyuna gelmeyin. Çünkü bu oyun sözleşmeyi okumamanız için planlanmıştır.
Şöyle ki;
Malum sözleşmeleri doğru okuyup anlamak için en az 30 dakikaya ihtiyaç vardır. Tabii ki Kurye sizin okuyup inceleme ve imzalama sürenizde beklemez. Eğer kuryeyi bekletmemek için SÖZLEŞMEYİ okumadan imzalar ve Kredi kartınızı alırsanız yandınız demektir.
İşte bu andan itibaren Tüketici Derneklerinin bütün kazanımlarını tekrar Bankalara teslim etmiş olursunuz. Yani İleride doğacak her tür problemde haklılığınızı kendi elinizle Banka Hukukçularınıza teslim etmiş olursunuz.
Yeni sözleşmeler eski sözleşmelerden farklı ve tamamen Bankacılık sektörünün mutlak haklılığına istinaden hazırlanmıştır. Bankalar bu sözleşme ile Tüketici Mahkemelerinde artık dava kaybetmeyeceklerdir.
Sakın Yeni sözleşmeleri okumadan Kredi Kartı almayın. Mümkün ise bir avukata okutun. En doğrusu ya sözleşmesiz kabul edin.Yada Reddedip geri gönderin. Aksi halde Her türlü olumsuzluğa rağmen kefilsiz kefaletsiz bedavaymış gibi verilen kredi kartını sözleşmeyi okumadan alıp bile bile lades diyerek hem kendinizi, hem de ailenizi ve geleceğinizi ipotek altına aldırmayın diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank