content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Oca

Beni Anlatın Bugün Bana..

Ben bir imparatorluğun baş mimarı, ben bir ülkenin tek kahramanı, ben bir insanın gönlünü fetheden tek insan. Beni anlatın bugün bana. Beni söyleyin yıldızlara. Sözüm ona, ondan ziyade yaşayın hayatı. Odak noktanız ben bundan sonra. Benliğinizi tanıyın sonra. Benliğinize ve ondan daha büyük fikirlere yorun kafanızı. Görülmeyeni, duyulmayanı, bilinmeyeni öğrenmeye çalışın biraz da. Devrin modasına uymayın. Devrin modası siz olun. Sizden öte bir yerde yaşamın olmadığını ve yaşamsız bir yerin de sizle alakası olmadığını kavrayın. Dış dünyadan soyutlanmış bir somut ifade olarak varlığınızı sürdürün.

Mutluluğu ararsanız çevrenizde, tekrar kendi içinize dönün kısa bir süre içinde. Zamanı israf etmeyin. Yanlış yerlerde yanlış tecrübelerle yüzyüze gelmeyin. Varlık sebebinizi iyi kavrayın. Kendi yaşam koçunuz olun. Kendi dediğinizi yapın, istediğinizi; ama isterken sorgulayın ‘kendi sizi’. Susmayın hiç, hep konuşun ama konuştuklarınızı sadece siz duyun ve siz işitin. Mantıklı olun ama duygularınızdan da yararlanmasını bilin. Her söylenilene, her ben demiştimcilere kulak asmayın; sadece kendi demişlerinize bakın.

Kendinize ait bir dünyasınız siz. Siz kendiniz için bir yaşam alanı, bir cennet mekânısınız görmesini bilene. Bu dünya sadece size özel olarak hazırlandı ve her şey siz daha rahat bir şekilde hayatınızı sürdürün diye emrinize amade bir biçimde var. Ne kendinizi küçümseyin ne de bulutların üstüne çıkın. Çevrenizi, değerlerinizi tanıyın. Bir soy ağacının düğüm noktalarından biri olarak görün kendinizi. Düğüme ihanet etmek soyunuza ihanet etmektir. O düğümü temsil etmek de kendinize saygınızdan ileri gelir.

Körü körüne bağlı kalmayın düşüncelere. Açık olun her söylenene. Mevlana’yı örnek alın kendinize..Yunus Emre’yi okuyun önyargısız... Sütçü İmamı sorun Kahramanlara.. Atatürk’ü anlatsınlar Türk Milleti size..Tek kişinin cesaret edip de özgün olmayı başaramadığı bu devirde siz farklı olun. Siz modaperestlik yapmayın. Köle olmayın düşüncelerin ışığında. Işık olun insanlara.

Değiştirin kendinizi, format atın sisteme. Yeniden başlama gücünü keşfedin içinizde. Görmezlikten gelmeyin güzellikleri. Çağın virüsünü taşımayın benliğinizde. Mutlak gücü görün içinizde. Kendinize dönün. Sizi siz yapan sistemi reddetmeyin. Her düşünce bir donanım gibi eriyip gidebilir zamanla ama onun yerine yenisini koymayı bilin. Eskisiyle devam etmeyin, eski fikir ve hürriyetlerin ışığında yenilenin ama körü körüne değil aksine aydınlanmış, kendine güvenen, ruhu genç bireyler olarak kalın.Nedensiz ve sebepsiz yaşamayın. Amacınız dâhilinde yaşamayı öğretin kendinize.
***
Mutluluk ağacı kendiliğinden büyür ama onun büyümesi için yetiştirmek gerekir. Siz kendinizi yeteri kadar yetiştiremezseniz eğer sonunda bir hayal kırıklığı ile karşılaşmanız olasıdır. Kendi dilinize, kendi tarihinize, kendi değerlerinize, siz ve size ait olan her şeye sahip çıkmak kendi kişiliğinizi ve karakterinizi ortaya koymaktır. Kendi karakteri ve kişiliği olmayan bir insanın da varlığından söz edilemez.
***
Onun için tanıyın kendinizi. Tanıtın kendinizi dünyaya.. Sürücülerinizi tanısın bütün sistem. Atalarınız ile torunlarınız arasında bir köprü olun. Varlığınızın hakkını gösterin vicdanınıza.

Ben bir imparatorluğun baş mimarı, ben bir ülkenin tek kahramanı, ben bir insanın gönlünü fetheden tek insan. Beni anlatın bugün bana.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank