content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

24 Şub

Ben Rektör Olsaydım!..

Değerli okurlarım bir söz vardır; “Bazı şeyler anlatılmaz yaşanmadan anlatılmaz, kişinin aynası iştir lafa bakılmaz.”diye. Her sabah program yaptığımız “Akdeniz Tv”nin  genç patronu,  meslektaşımız “Yüksel EVSEN”in Çukurova Üniversitesi”ndeki muhteşem bir konferansına bizzat şahit oldum.

“Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi” nde yapılan konuşmada “Yüksel Evsen”i davet edenler birbirinden farklı konukları ağırlayan “Çukuroca Üniversite”mizin “Sinerji Kolu”ydu..

Açıkçası “Yüksel Evsen”e destek olmak için “Mithat Özsan Salonu” na gitmiştim..

Zira kendisinin 10 Mart’ta “Zenci Bir Türk” isimli kitabı benim de ailesi içinde bulunduğum “MY”nin “Saklı Kitap” markasıyla çıkıyor…

O nedenle yazarımızın hem performansını ölçmek hem de performansı nasıl olursa olsun destek olmak amacıyla Üniversi”teye doğru yazar “Ekmel Ali Okur”la birlikte yola çıktık…

Salona girdiğimde bin kişi Yüksel Evsen’i dinlemek için hazır bekliyordu…

Salona bir baktım.

Hepsi zehir gibi çocuklar…

Hepsi birbirinden önemli bölümlerde okuyorlar.. İçin, için kıskandığım(!) “Yüksel Evsen’in işi zor” dedim. Kendi kendime…algıladığım havaya gore bu kanı deli çocukları zaptetmek ve kendisini dinletmek zor olacaktı…

Önce “Zenci Türk”ün hikayesi ekrana geldi sunumdan once.. Ardından Yüksel Evsen sahneye çıktı..

Aman Allahım!…

Yüksel beni şaşırtmıştı..

En kısa zamanda Bin kişilik salonu avucunun içine almıştı! “Salondan çıt çıkmıyordu…Herkes pür dikkat onu dinliyor, yeri geliyor kahkahalar atıyor, yeri geliyor gözleri doluyordu…Yeri geliyor dileyenlerin gözlerini dolduruyordu..” (Bu köse yazısını yazmaya o anda karar verdim.) İstanbul’da kendisiyle yaptığım bir söyleşide yıllar once geçirdiği bir kaza sonrasında eğer ölürsem: “Kurban  olduğum memleketim derdi yollarına kurban oldu” diye yazsınlar mezar taşıma demişti.

O şimdi yaşıyor.(Allah ömrünü uzun eylesin) kurban olduğu memleketi ve TÜRKİYE için elinden geleni yapıyor…

Yüksel Evsen ağlıyor, ağlatıyor, gülüyor ve güldürüyordu…

Yüksel Evsen’in neler anlattığını yazmayacağım..

Meraklısı gider Yüksel’i dinler zira bugünlerde sık sık konferanslar veriyor..

Ben sadece şunu söyleyeceğim! “Yüksel Evsen muhteşem konuşuyor…Yüksel Evsen insanları olağanüstü etkiliyor…Yüksel Evsen destan yazıyor. Yüksel Evsen’i öğrenciler çok seviyor!”

Ben, “Rektörümüz,  Prf. Dr. Dr. Alper Akınoğlu’nun yerinde olsam bu adamı alır üniversiteye koyarım.. Benim bildiğim kadarıyla Aydın Üniversitesi’nde derslere giriyor Yüksel Evsen…”

Eeee Adana neden kendisinden yararlanmaz?...

“Ben olsam Yüksel Evsen’i alır üniversitede konuştururum. Bölüm bölüm.. sınıf sınıf gezridirirm bu adamı elbette Yüksel Evsen’de kabul ederse…”

Zira öğrencilerin bu anlatılanlara ihtiyacı var!

Konferans sonrasında nasıl teşekkür edip fotoğraf çektirdiklerini görünce…

Yüksel’in öğrenciler üzerindeki etkilerini birebir görmüş oldum..

Yaşasın üniversitemiz!

Teşekkürler sinerji kolu!…

Yolun açık olsun “Zenci Türk!..”

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank